چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
اریكسون و حضور در نیمكت های پرهیجان فرانسه
پس از چند ماه استراحت و دوری گزیدن از حاشیه ها، اسون گوران اریكسون آماده است تا مجدداً چالش جدیدی را روی نیمكت های داغ مربیگری تجربه كند و فوتبال جهان به زودی شاهد بازگشت این چهره سرشناس و البته جنجالی خواهد بود.
بازگشت مرد یخی سوئدی برای مسؤولان اتحادیه فوتبال انگلستان هم می تواند خبر خوشحال كننده ای باشد؛ چرا كه اریكسون طبق قراردادی كه با این اتحادیه داشت پس از جدایی از تیم ملی انگلستان هفته ای ۱۴ هزار پوند از این اتحادیه دریافت می كرد كه پرداخت این مبلغ طبیعتاً با انتقال اریكسون به یك تیم جدید منتفی خواهد شد.اكنون این سؤال مطرح است پس از ۶ سال حضور در تیم ملی انگلستان همراه با فراز و نشیب های بسیار زیاد كدام تیم می تواند بهترین مقصد برای این مربی باشد.
مسؤولان فوتبال جزیره در سال ۲۰۰۰ پس از سال ها ناكامی در رقابت های مختلف به سراغ اریكسون رفتند كه پیش از آن در رده باشگاهی بخصوص همراه بنفیكا و لاتزیو یك مارك معتبر مربیگری را به نام خود ثبت كرده بود.پس از این انتخاب، تغییرات بلافاصله آغاز شد و انگلستان توانست خود را به عنوان یك قدرت متفاوت در فوتبال اروپا نشان دهد، هر چند تیم تحت هدایت اریكسون هیچ گاه نتوانست فاتح جام ملت های اروپا یا جام جهانی شود اما تغییر سبك فوتبال انگلستان بزرگترین هدیه این مربی سوئدی به جزیره نشینان بود.
انگلستان تا پیش از شروع رقابت های جام جهانی یكی از مدعیان اصلی قهرمانی در این جام بود و با مجموعه ای كه اریكسون در اختیار داشت فوتبالدوستان این كشور امیدوار شدند با جام قهرمانی، آلمان را ترك كنند اما شكست مقابل پرتغال ایستگاه آخر اریكسون بود. همه چیز به بن بست رسیده بود و همان طور كه از قبل تعیین شده بود اریكسون این نیمكت پردردسر را به دستیارش استیو مك كلارن تحویل داد.وی در خصوص فعالیت ۶ ساله در انگلستان می گوید: «اینكه همه یك مربی موفق را با عناوین می شناسند كاملاً قبول دارم. كار كردن به عنوان مربی تیم ملی فوتبال انگلستان بسیار دشوار است.
فشار انتقادات كه بخصوص از سوی مطبوعات این كشور وجود دارد، استرس زیادی را به مربی وارد می كند و كار كردن در این جو احتیاج به تمركز بسیار بالایی دارد. از ابتدای حضورم می دانستم چه بار سنگینی روی دوشم است اما از عملكردم در مجموع راضی هستم؛ چون فكر می كنم هواداران فوتبال در این كشور تغییرات را پذیرفته اند.»انگلستان از ۶ سال پیش تاكنون نسل بسیار خوبی از بازیكنان را در اختیار داشته است. بكهام، لمپارد، جان تری، استیون جرارد، اشلی كول، وین رونی و ... بازیكنان بزرگی هستند كه اعتبار ویژه ای به فوتبال انگلستان داده اند.اریكسون می گوید: «از مدت ها قبل از جام جهانی تصمیم نهایی را گرفته بودم؛ نیاز به فضای جدیدی داشتم و حتی در صورت قهرمانی از این تیم جدا می شدم.
خوشبختانه هیچ مشكلی با اتحادیه فوتبال نداشتم و این حضور طولانی مدت جزو خاطرات خوبم باقی خواهد ماند.»اما بلافاصله پس از پایان جام جهانی گمانه زنی ها در خصوص آینده اریكسون شروع شد. اریكسون همیشه به خاطر جسارت و تاكتیك های جالب توجه اش مورد توجه تیم های بزرگ بوده است و همین باعث شد آتول استیل، مدیر برنامه هایش یكی از پركارترین مقاطع حرفه ای خود را پشت سر بگذارد كه البته اكثر روزهای او به تكذیب خبر انتقال اریكسون به باشگاه های مختلف می گذشت.
اریكسون می گوید: «نمی توانستم بلافاصله پس از پایان جام جهانی هدایت تیمی را قبول كنم، چون نیاز شدیدی به استراحت داشتم. حواشی چند ماه آخر حضورم در جزیره بسیار زیاد بود و دوست نداشتم بلافاصله به این دنیای پرهیجان برگردم اما با وجود اینكه موضوع را اعلام كردم هر روز شایعات بسیار زیادی در این خصوص به گوش می رسید. یك روز در اسپانیا، چند روز در لیگ برتر؛ حتی یك بار هم جانشین مانچینی در اینتر شدم! نمی دانستم این شایعات از كجا منشأ گرفت؛ چون به هیچ كدام از پیشنهادات رسیده پاسخ مثبت نمی دادم.
قصد داشتم پس از گذشت زمان، شرایط را به طور كامل بررسی كنم و تیم جدید را انتخاب كنم. در این گزینش فاكتورهای متعددی دخیل است. اینكه تیم جدید تا چه اندازه پتانسیل فتح جام های مختلف را دارد، مدیران آنها برای آینده چه برنامه هایی دارند و مهمتر از همه اینكه تاریخ باشگاه و سابقه آن تا چه اندازه در من ایجاد انگیزه می كند. برای تیم بعدی تمامی این مسایل را زیر نظر گرفته و پس از آن تصمیم نهایی را خواهم گرفت.»در همین حال آتول استیل عنوان كرد به احتمال فراوان اریكسون از شروع ژانویه تیم جدیدش را انتخاب می كند.
ظاهراً مذاكرات با ۲ باشگاه معتبر شروع و به نتایج مثبتی هم نزدیك شده است. این بار هم شایعات دست از سر اریكسون برنمی دارند. گفته می شود مارسی و پاری سن ژرمن نام مقاصد احتمالی اریكسون هستند كه با توجه به قرارداد با شبكه تلویزیونی پلاس كه سود سرشاری را نصیب این ۲ تیم می كند اریكسون كه همواره به مسایل مالی اهمیت خاصی داده است این پیشنهاد را می پذیرد.
در این بین شنیدن نام قطر كمی عجیب و دور از ذهن است و هر چند مسؤولان فوتبال این كشور توانایی پرداخت مبالغ هنگفت را به اریكسون دارند اما ورود این مربی به خاورمیانه بسیار بعید می باشد. وستهام نیز با انتخاب آلن كوربیشلی خود به خود منتفی است و در ایتالیا هم حداقل تا پایان فصل گزینه چندان مطلوبی به چشم نمی خورد. آیا لوشامپیونه ایستگاه جدید اریكسون روی نیمكت مربیگری خواهد بود؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست