دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

جلوگیری از مشکلات اقتصادی پیس بینی نشده


جلوگیری از مشکلات اقتصادی پیس بینی نشده

تا آنجا که ممکن است استقلال اقتصادی خود را حفظ کنید در صورت داشتن چنین استقلالی است که خودتان می توانید درباره نحوه زندگی تان تصمیم بگیرید آنگاه می توانید به آرزوها و خواست های خود و نه دیگران فکر کرده و آنها را محقق کنید

از خودتان حمایت کنید

تا آنجا که ممکن است استقلال اقتصادی خود را حفظ کنید. در صورت داشتن چنین استقلالی است که خودتان می‌توانید درباره نحوه زندگی‌تان تصمیم بگیرید. آنگاه می‌توانید به آرزوها و خواست‌های خود- و نه دیگران- فکر کرده و آنها را محقق کنید. اگر ازدواج‌کرده‌اید، حسابی بانکی جدا از همسرتان برای خودتان بازکنید. این چیزی نیست که قرار باشد از همدیگر پنهان کنید. همسرتان را در جریان بگذارید. توضیح دادن انگیزه‌هایتان از این کار، جلوی سوءتفاهم‌های احتمالی را می‌گیرد.

درآمد بیشتر، شادی و رفاه بیشتر نیست

درآمد شما اهمیت زیادی دارد اما نباید باعث شود جنبه‌ها و مسائل دیگر زندگی‌تان به‌طور کامل تحت‌الشعاع این مساله‌ قرار گیرد. در زندگی صبر برای رسیدن به آرزوها بهتر از عجله برای به دست آوردن شغل به هر قیمتی است. این مساله‌ در پیدا کردن شغل اهمیت زیادی دارد. صرفا به دنبال به دست آوردن شغل نباشید. بلکه به فکر این باشید که شغلی که دارید تا چه اندازه به روحیات، وضعیت و تحصیلات شما می‌خورد. حتی اگر شغل دارید ولی به آن علاقه ندارید، به شغلتان به‌عنوان امری موقت بنگرید و همچنان در جست‌وجوی شغل موردعلاقه‌تان باشید.

هیچ‌گاه در زندگی آموزش را فراموش نکنید

اگر خواهان این هستید که در زندگی فرصت‌های اقتصادی جدیدی به دست بیاورید، هیچ‌گاه از خواندن و یادگرفتن بازنایستید. یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های عمر ما، آموزش است. این سرمایه‌ای است که در معرض تهدید و خطرات بیرونی نیست. بنابراین در امر تحصیل و آموزش به‌هیچ‌عنوان خست به خرج ندهید. بلکه تا آنجا که برایتان ممکن است خرج کنید. پس برای وقت‌هایی که آزاد هستید، برنامه‌ریزی کنید تا توانایی‌های خود را ارتقا دهید.

قرض نکنید

قرض کردن به هم ریختن اساس برنامه‌ریزی مالی است. شما با قرض کردن، وضعیت مالی خود را دگرگون می‌کنید. برنامه‌ریزی مالی یعنی تناسب و توازن برقرار کردن میان دخل‌وخرج، میان درون داد و برون داد. با قرض کردن شما این توازن را به‌طور کلی به هم می‌ریزید؛ زیرا در یک مقطع درون داد به‌صورت موقت بیشتر از حد معمول است که باعث می‌شود شما درباره خرج‌هایتان چنان‌که باید صرفه‌جویی نکنید. از طرف دیگر هنگام بازپرداخت قرض، شما باید فراتر از درآمد و دخلتان، خرج کنید. اینجا است که برنامه مالی شما قفل می‌شود. مطمئن باشید بسیاری از مشکلاتی که تصور می‌کنید فقط با قرض گرفتن حل می‌شود را می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب حل کرد.

بیمه سلامتی و بازنشستگی را به‌هیچ‌عنوان دست‌کم نگیرید

در شرایطی که شما شاغل هستید می‌توانید باکم و زیاد درآمد سازگار شوید؛ اما در روزگار فرو بستگی و بازنشستگی، شرایط بسیار دشوارتر از چیزی است که فکر می‌کنید. باید تا آنجا که امکان دارد از طرق مختلف تضمین‌های عینی برای بازنشستگی‌تان پیدا کنید. هزینه‌های مربوط به‌سلامتی و بهداشت هم از اهمیت زیادی برخوردار هستند. گاهی اوقات یک بیماری باعث می‌شود شما تمام پس‌اندازی را که جمع کرده‌اید خرج درمان کنید.

برای بازنشستگی یکی از راهکارهای مناسب استفاده از قوانین اقتصادی مانند قانون ۷۲ است. قانون ۷۲ به شما می‌گوید که با توجه به نرخ بهره بانکی، چند سال طول می‌کشد که پس‌انداز شما دو برابر شود.

برای مثال اگر نرخ بهره بانکی ۶ درصد باشد، با تقسیم ۷۲ بر ۶ به عدد ۱۲ می‌رسیم؛ یعنی با این نرخ بهره-فارغ از میزان پس‌انداز اولیه-دارایی شما ظرف مدت ۱۲ سال دو برابر می‌شود. می‌توانید پول‌هایی را که خرج هزینه‌های غیرضروری می‌کنید در حسابی در بانک پس‌انداز کنید تا در سال‌های بازنشستگی از آن استفاده کنید.

برای مثال اگر شما با نرخ بهره ۲۰ درصد در بانکی ۱۰ میلیون تومان پس‌انداز کنید. بعد از ۲۱ سال، ۱۰ میلیون شما به ۶۴۰ میلیون افزایش پیدا می‌کند. می‌توانید ببینید که این پول تا چه اندازه می‌تواند در بازنشستگی به کار شما بیاید.