پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
اگر در سفر مسموم شوید، چه کاری انجام می دهید؟
یک کارشناس بهداشت می گوید: سموم از طریق خوردن، استنشاق، تزریق و جذب وارد بدن می شوند و به واسطه داشتن اثرات شیمیایی می توانند سلامتی را مختل و حتی باعث مرگ شوند.
شایع ترین راه مسمومیت
«نخعی» با بیان این که خوردن شایع ترین راه بروز مسمومیت است بر انجام اقدامات درمانی تا زمانی که سم در معده است تاکید می کند و می افزاید: سم از طریق معده جذب نمی شود بلکه عمل جذب از طریق روده باریک صورت می گیرد، بنابراین درمان بیمار قبل از خروج سم از معده به روده باریک اهمیت دارد.
علایم
او درخصوص نشانه ها و علایم ناشی از خوردن سم عنوان می کند: این علایم متناسب با آن چه فرد خورده، متفاوت است اما علایم شایع مسمومیت تهوع، استفراغ، اسهال، تغییر وضعیت هوشیاری، دردهای شکمی، سوختگی اطراف دهان یا گلو، بوهای غیرعادی بدن یا تنفس، تنفس مشکل و تغییر در سرعت ضربان قلب(کند یا تند) است.
مواجهه با افراد مسموم
او برای مواجهه با افراد مسموم توصیه می کند: بررسی صحنه از نظر نوع ماده یا داروی خورده شده، یافتن قوطی های داروی خالی، قرص ها وکپسول های پراکنده در محیط، یافتن مواد شیمیایی ریخته شده، حلال ها، پاک کننده ها و... در اطلاعاتی که فرد به تکنیسین فوریت های پزشکی می دهد، بسیار موثر است.به گفته وی پاسخ به سوالاتی مثل این که فرد مسموم چه نوع ماده ای خورده؟ آیا همراه آن الکل هم مصرف کرده؟ زمان خوردن سم کی بوده و چقدر طول کشیده و بیمار به چه صورت در معرض مواد سمی قرار گرفته است؟ چه مقدار مصرف شده و آیا فرد دیگری اقدام به درمان مسمومیت کرده است؟ و.... اطلاعاتی که در انجام اقدامات درمانی فرد مسموم بسیار حائز اهمیت است.
مراقبت های لازم
او درخصوص مراقبت های لازم برای افراد مسموم عنوان می کند: اگر کمتر از نیم ساعت از خوردن ماده سمی گذشته، باید با خوراندن مقداری آب گرم که کمی نمک در آن حل شده بیمار را وادار به استفراغ کنیم.
در چه مواردی نباید فرد مسموم را وادار به استفراغ کرد؟
به گفته این کارشناس بهداشت اگر بیمار در حال تشنج باشد یا سابقه بیماری شدید قلبی دارد، یا در زمانی که بیمار مشتقات نفتی، قلیایی و اسیدی خورده است نباید او را وادار به استفراغ کرد به علاوه مادران باردار و بیمارانی که هوشیار نیستند هم نباید برای مقابله با مسمومیت استفراغ کنند.
او تاکید می کند: باید توجه داشت که زمان نقش بسیار مهمی در درمان مسمومیت دارد و با وجود بهبود ظاهری، بیمار برای بررسی بیشتر به مراکز درمانی منتقل شود.
چند توصیه ایمنی
او در ادامه، ننوشیدن مایعات گرم در لیوان های یک بار مصرف شفاف و خودداری از مصرف غذا در اماکن بدون کارت بهداشتی در طول سفر را از جمله توصیه های ایمنی برای پیش گیری از بروز مسمومیت عنوان می کند.نخعی، به مسافران توصیه می کند: در طول سفر از مصرف غذا در اماکنی که کارت بهداشتی ندارد پرهیز و از مواد غذایی فاسد نشدنی استفاده کنند.
به گفته وی برای پیش گیری از مسمومیت ها در سفر باید از خوردن میوه های بدون پوست مثل انگور امتناع کرد و درصورت استفاده از غذاهای کنسرو شده پس از اطمینان از تاریخ مصرف و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت ابتدا آن را به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده و سپس مصرف کرد.به علاوه باید از قراردادن مواد شیمیایی در ظروف و بطری های نوشیدنی به طور جدی اجتناب شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست