جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
میوه ها و سبزیجاتی که باید با پوست خورد
سیب
بیش از نیمی از فیبر سیب در پوست آن قرار دارد. یک سیب متوسط ۹ میلیگرم ویتامین c، ۱۰۰ واحد ویتامین A و ۲۰۰ گرم پتاسیم دارد. با کندن پوست شما حدود یکسوم از مواد مغذی آن را از دست میدهید. پوست سیب چهار برابر داخل آن ویتامین K دارد. آنتیاکسیدان موجود در پوست سیب به عملکرد ششها کمک کرده و مشکلات تنفسی را کم میکند.
سیبزمینی
پوست سیبزمینی مواد غذایی زیادی دارد ازجمله آهن، پتاسیم، منیزیم، ویتامین B۶ و ویتامین c. فراموش نکنید پوست سیبزمینی شیرین دارای بتاکاروتن زیادی است که در طی هضم غذا به ویتامین A تبدیل میشود. ویتامین A برای سلامت سلولها و سیستم ایمنی ضروری است و در مراقبت از عملکرد اعضای بدن مفید است.
مرکبات ( پرتقال، لیمو، گریپفروت، لیمو )
پوست پرتقال دو برابر میوهی آن ویتامین C دارد. همچنین تمرکز ریبوفلاوین، ویتامین B۶، کلسیم، منیزیم و پتاسیم در آن زیاد است. فلاونوئیدهای موجود در پوست مرکبات خواص ضد سرطانی و ضدالتهابی دارند.
خیار
پوست سبز خیار دارای بیشترین مقدار از آنتیاکسیدانهای خیار است، به همراه فیبر غیرقابلحل و پتاسیم.
کیوی
پوست کیوی فلاونوئید، آنتیاکسیدان و ویتامین C بیشتری از میوهی خود دارد و فیبر آن دو برابر است. پس کیوی خود را شسته و آن را درست مثل هلو بخورید.
بادمجان
رنگ بنفش بادمجان به خاطر آنتیاکسیدان قویای به نام ناسونین است که در مقابل رشد سرطان از بدن محافظت میکند، خصوصاً در مغز و دیگر بخشهای دستگاه عصبی. ناسونین خواص ضد پیری نیز دارد. پوست بادمجان غنی از اسید کلروژنیک است، فتوکمیکالی که خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی بادمجان را بیشتر میکند.
انبه
پوست انبه خواصی شبیه به رسوراترول دارد که به سوزاندن چربی کمک کرده و تولید سلولهای چربی بالغ را مهار میکند. پوست انبه کارتنوئید، پلی فنول، امگا۳، امگا۶ و اسیدهای چرب اشباعنشدهی بیشتری از میوهی آن دارد. ترکیبات متمرکز در پوست انبه با دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی مبارزه میکند.
هویج
پوست و میوهی هویج خواص غذایی مشابهی دارند. بااینوجود بیشترین مقدار مواد غذایی گیاهی در پوست هویج متمرکز است.
هندوانه
همهی هندوانهها سیترولین ( یک ترکیب شیمیایی ) دارند و آن را تبدیل به آرژنین میکنند، یک آمینواسید ضروری که برای قلب، سیستم ایمنی و سیستم قلب و عروق مفید است. بیشترین مقدار سیترولین در پوست هندوانه قرار دارد. خوردن پوست هندوانه زیاد جالب به نظر نمیرسد اما میتوانید مثل خیار آن را خردکرده و با ادویه بخورید و یا در مخلوطکن بریزید و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
پیاز
درست مانند پوست سیب پوست پیاز نیز دارای ترکیب کوارسیتین است. پوست پیاز را نمیتوان مستقیم خورد اما میتوانید با انداختن آن در آب غذای خود از مواد مغذیاش بهرهمند شوید.
آناناس
آناناس دارای بروملاین است، آنزیمی که به کاهش التهاب کمک میکند، خصوصاً التهاب بینی و سینوسها.
موز
پوست موز دارای فیبر بیشتری از میوهی آن است و پتاسیم آن نیز غنیتر میباشد. پوست این میوه دارای لوتئین است، آنتیاکسیدانی که نقش مهمی در سلامت چشم دارد. آمینواسیدی به نام تریپتوفان بیشتر از خود موز در پوست آن متمرکز است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست