دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

شیر و آلبالو حافظه را تقویت می کند


شیر و آلبالو حافظه را تقویت می کند

اگر شما هم به توصیه مادر بزرگتان، صبح ها شیر با عسل و یا موز می خورید، لابد تعجب نمی کنید اگر بشنوید محققان به تازگی درباره شیر و تاثیر آن بر حافظه چه گفته اند. آنها درپی تحقیقات …

اگر شما هم به توصیه مادر بزرگتان، صبح ها شیر با عسل و یا موز می خورید، لابد تعجب نمی کنید اگر بشنوید محققان به تازگی درباره شیر و تاثیر آن بر حافظه چه گفته اند. آنها درپی تحقیقات گسترده دریافته اند استفاده روزانه از شیر و فرآورده‌های آن موجب بهبود حافظه و سایر قابلیت‌های مغز انسان می‌شود.

محققان معتقدندبا مصرف روزانه حداقل یک لیوان شیر و فرآورده‌های آن، علاوه بر تامین بخش عمده‌ای از مواد معدنی مورد نیاز بدن، حافظه و سایر عملکردهای مغز بهبود می‌یابد. دانشمندان در این تحقیقات میزان مصرف روزانه شیر و فرآورده‌های آن را برای ۹۰۰ نفر داوطلب مرد و زن در محدوده سنی ۲۳ تا ۹۸ اندازه‌گیری کردند و آنان را در آزمون‌های مختلف مغزی شامل آزمون‌های حافظه، آزمون‌های بصری و کلامی شرکت دادند.

در تمام این آزمون‌ها صرفنظر از جنسیت و سن شرکت‌کنندگان، آن دسته از افراد که روزانه حداقل یک لیوان شیر مصرف می‌کردند، امتیازات بهتری را نسبت به سایرین کسب کردند. حتی این نتایج پس از حذف سایر عوامل موثر بر عملکرد مغز مانند سلامتی قلب و عروق و رژیم‌غذایی، بازهم تکرار شدند. بر اساس این تحقیقات علاوه بر مزایایی که شیر بر سلامت استخوان‌ها و قلب و عروق دارد، این ماده خوراکی عملکرد مغز انسان را مستقیماً تحت تاثیر قرار می‌دهد و از بروز اختلال در سیستم عصبی جلوگیری می‌کند.

البته شیر در این میدان تنها نیست تحقیقات تازه نشان داده خوردن میوه های خانواده آلبالو هم می تواند به حافظه کمک کند. خانواده آلبالو مانند زغال اخته ، توت فرنگی و تمشک می تواند عملکرد مغز را افزایش داده و از ضعف حافظه در اثر پیری جلوگیری کند. متخصصان معتقدند تاثیر این میوه ها با بهبودپیام رسانی در مسیر اعصابی که در اثر التهاب و مرگ سلولی ضعیف شده اند؛ می تواند جلوی ضعف حافظه و اختلالات وابسته به سن مانند آلزایمر و زوال عقل را بگیرد.

این میوه ها با داشتن مواد آنتی اکسیدان نه تنها جلوی تاثیر مخرب رادیکالهای آزاد را می گیرد بلکه می تواند بر نحوه ارتباط سلولهای عصبی با هم دیگر نیز تاثیر بگذارد. این تغییرات جلوی التهاب و تخریب سلولهای مغز را می گیرد و در نتیجه عملکرد مغز و کنترل حرکات هم بهتر می شود.

دکتر مهشید چایچی