دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
ساختار وابسته رژیم های عربی منطقه به حمایت های بیرونی
ساختار رژیمهای عربی منطقه به نحوی طراحی شده است که برای بقای خود متکی به حمایتهای بیرونی هستند و اساسا از آنجا که نظامهای آنها فاقد پایگاههای مردمی و دموکراتیک است مجبورند بهگونهای در روند تحولات منطقهای نقش بازی کنند که اتکا آنها به بیرون مخدوش نشود.
آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت فجایع اخیر در غزه، ضمن اعلام یک روز عزای عمومی در ایران، از موضع رهبران کشورهای عرب و مسلمان در برابر حمله اسرائیل به نوار غزه به شدت انتقاد کرد و در اشاره ای به سران مصر و اردن آنها را "منافقان امت" نامید.
امیر محبیان، تحلیل گر و کارشناس مسائل سیاسی در گفتاری برای دیپلماسی ایران به بررسی دلایل همراهی برخی کشورهای عربی منطقه از اسرائیل پرداخته است که در ادامه می خوانید:
طبیعی است که ساختار رژیم های عربی منطقه به نحوی طراحی شده است که برای بقای خود متکی به حمایت های بیرونی هستند و اساسا از آنجا که نظام های آنها فاقد پایگاه های مردمی و دموکراتیک است مجبورند به گونه ای در روند تحولات منطقه ای نقش بازی کنند که اتکا آنها به بیرون مخدوش نشود.
بر همین اساس ما شاهد آن هستیم که کشورهای عربی منطقه عملا در چهارچوب سیاست ها و سناریوهای تعیین شده از سوی ایالات متحده امریکا و به تبع آن اسرائیل حرکت می کنند، البته در این مسیر ملاحظاتی نیز دارند، من جمله اینکه حرکت هایشان به صورتی آشکار نباشد که توده های مردم کشورهایشان بصورت شفاف در مقابل خود قرار دهد.
بر همین مبنا شاهدیم که در وقایع اخیر غزه عملا کشورهای عربی به یک مفهوم سکوت اختیار کردند و تلاش می کنند با گذراندن زمان این فضا را برای رژیم صهیونیستی اسرائیل ایجاد کنند که با سرکوب غزه و فلسطینیان و تغییر دولت حماس، معضلی که در منظر مردم شان نشانگر ضعف موضع گیری حاکمانشان است را برطرف سازند.
بر همین اساس کشورهای عربی به سکوت خود ادامه می دهند به نحوی که نهایتا فرصتی برای رژیم صهیونیستی در زمینه سرکوب ایجاد شود، به طور قطع هماهنگی هایی در این باره صورت گرفته است و مقامات کشورهای عربی از قضایایی که در حال وقوع است، مطلع هستند.
اعراب منطقه همین مواضع را در برابر ایران نیز دارند با این تفاوت که در مورد ایران نگران هستند و جرات ندارند برخوردی را که نسبت به فلسطینیان انجام می شود- به صورت آشکار- در مورد ایران توصیه کنند، اما به صورت پنهان تردیدی وجود ندارد که نگاه آنها همان نگاهی است که در خصوص فلسطین و اسرائیل دارند و کوشش آنها نیز این است که ایالات متحده امریکا و اسرائیل بتوانند به نحوی معضل ایران را از منظر آنها حل کنند.
بنابراین کشورهای عربی به شکل پنهان کارانه ای در تلاش اند سیاست های خود را به طرف های غربی انتقال دهند که ما مخالف برخورد با ایران نیستیم ولی در عین حال به ایران نیز این پیام را بدهند که جمهوری اسلامی ایران واکنشی را علیه آنها نداشته باشد، در واقع سیاست آنها، سیاست مدافعانه است.
نویسنده : امیر محبیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست