پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آبگوشت با آب انار


آبگوشت با آب انار

●مواد لازم :
▪گوشت سردست :: نیم كیلو
▪پیاز متوسط :: دو عدد
▪نخود و لوبیا سفید :: یك فنجان
▪فلفل سبز ریز :: چند عدد
▪سیب زمینی استانبولی :: ۲۵۰ گرم
▪آب انار :: ۱ لیوان
▪رب گوجه فرنگی :: یك قاشق …

مواد لازم :

گوشت سردست :

: نیم كیلو

پیاز متوسط :

: دو عدد

نخود و لوبیا سفید :

: یك فنجان

فلفل سبز ریز :

: چند عدد

سیب زمینی استانبولی :

: ۲۵۰ گرم

آب انار :

: ۱ لیوان

رب گوجه فرنگی :

: یك قاشق سوپخوری

نمك و فلفل وزردچوبه :

: به میزان كافی

طرز تهیه:

گوشت را پس از پاك كردن و شستن، چند تكه كرده و با پیاز خرد شده و روغن كمی تفت دهید. نخود و لوبیا را از قبل خیس كنید. بعد از خیس خوردن، آنها را با زردچوبه و ۲ لیوان آب داغ روی شعله ملایم بپزید. رب گوجه فرنگی را كمی تفت دهید. سپس آب انار، سیب زمینی، نمك و فلفل را اضافه كنید. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نمایید.

نكات تغذیه ای:

در تهیه این آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار دارای خواص بسیاری است و حتی در احادیث هم بر خوردن آن تأكید شده است. از جمله خواص آن می توان موارد زیر را نام برد:

۱- انار خون را تصفیه كرده و تقویت كننده قلب است.

۲- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.

۳- انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی را ایفا می كند.

۴- مصرف انار شیرین، ایجاد شادی نموده و رنگ رخسار را باز می كند.

۵- مصرف انار شیرین تقویت كننده كبد می باشد و در معالجه یرقان( زردی) مفید است.

۶- انار ترش و شیرین( ملس) باعث كاهش فشار خون می شود.

۷- مصرف انار در معالجه راشی تیسم، كم خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نیرو می بخشد. ازاین رو امام صادق(ع) می فرماید : به كودكان خود انار بخورانید زیرا آنها را زودتر به حد جوانی می رساند.

تذكرات:

۱- انار برای اشخاصی كه دچار یبوست هستند، مضر است.

۲- انار میوه ای سرد است، بنابراین اشخاصی كه سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات بخورند.

۳- انار برای كسانیكه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیاده روی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده می كند.