چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

جوان جامعه اعتیاد


جوان جامعه اعتیاد

اعتیاد خسارت و هزینه های بسیاری را به جامعه تحمیل می كند بنابراین عوارض ناشی از اعتیاد شامل عوارض فردی , خانوادگی , شغلی , اجتماعی و اقتصادی می باشد

مصرف طولانی مدت مواد موجب اختلال در بهداشت و سلامت جسمی و روانی فردی میشود كه با بروز بسیاری از بیماریهای مزمن و خطرناك همراه است . به علاوه آنجا كه اعتیاد بیشتر به هنگام ایجاد و ساخت خانواده و در ارزشمندترین سال های زندگی از نظر میزان كارآیی، رخ می دهد ، مشكلات رفتاری ناشی از اعتیاد بیشترین تاثیر را بر زندگی خانوادگی و شغلی فرد می گذارد . مواد مخدر تنها به فرد مصرف كننده آسیب نمی رساند بلكه به هر كس كه با آن در تماس باشد آسیب می رساند و زمانی كه تعداد معتادان فراتر از حد قابل جبران باشد ، جامعه صدمه می بیند ، اعتیاد خسارت و هزینه های بسیاری را به جامعه تحمیل می كند بنابراین عوارض ناشی از اعتیاد شامل عوارض فردی ، خانوادگی ، شغلی ، اجتماعی و اقتصادی می باشد .

(عوارض اعتیاد بر سلامت جسمی و روانی فرد)

۱- كاهش وزن

۲- سوء تغذیه

۳- اختلالات گوارشی متعدد

۴- آسیب های عضلانی

۵- اختلالات كبدی و كلیوی

۶- عفونت های خطرناك ( هپاتیت و ایدز )

۷- اختلالات قلبی – عروقی

۸- سكته های قلبی و مغزی

۹- آتروفی مغز و از بین رفتن سلولهای مغز

۱۰- ناتوانی جنسی و عقیمی

۱۱- اختلال خواب

۱۲- افسردگی

۱۳- اختلالات روانی شدید و پایدار

۱۴- از دست دادن زیبایی

۱۵- تیره شده رنگ پوست

۱۶- از بین رفتن سلولهای مغزی و كوچك شدن مغز

۱۷- مسمومیت و مرگ

۱۸- پیری زود رس در فعالیتهای مغزی

۱۹- دچار توهم و خیالات شدن

۲۰- بوی بد دهان و پوسیدن دندانها

۲۱- آسم و تشدید بیماریها و عفونتهای روده ای

۲۲- سقط جنین و مرده زایی

۲۳- تولد كودك نارس

۲۴- كاهش وزن و هوش نوزاد

۲۵- سرطان ریه و ضایعات هوشی

۲۶- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

● جوانان :

جوانان از جمله گروه هایی هستند كه فضای تعریف ناشده ای دارند ، با وجود بودن جامعه جوان حوزه خاص جوانان تعریف نشده است و هویت جوان مشخص نیست . چون فضای جوانی تعریف شده نیست ، هر كسی در برخورد با جوانان ، ضوابط و قواعد حاكم بر فضای خود را بر آنها تحمیل می كند . همه به هنگام برخورد با جوانان در پارك ها و اماكن تفریحی ، بویژه اگر با خانواده خود باشیم ،از آنان هراس داریم یا از آنان فاصله میگیریم فضای جوانی همراه در معرض تهاجم ارزش ها و هنجارهای فضاهای دیگر است . درنگاه ما جوان مجرم بالقوه است كه باید انتظار هر كاری را از او داشت نه تنها خانواده ها در پارك ها و اماكن تفریحی، حتی دولت هم از جوانان می ترسد . امنیت وجودی جوانان به راستی در معرض خطر است . بنابراین بیرون فضای امنی برای جوانان نیست . سالهاست كه جوانان ، شادی ها و صدای خنده هاشان از اجتماع بیرون رانده شده است . فعلاَ مسئله این نیست كه ما جایی برای جوانان در بیرون نداریم پارك ها و اماكن تفریحی و ورزشی برای جوانان نداریم – كه صد البته كم هم داریم – بلكه مسأله ، جاذب نبودن این فضاها برای آنهاست و امنیت آنها را در این اندك اماكن ، هم گرفته ایم ،‌در چنین وضعیتی جوانان با تمام شور نشاطی كه باید داشته باشند ، فضای بسته ای چون خانه خلوت را برگذران اوقات فراغت اختیار می كنند . اجتماع گریزی حاصل چنین وضعیتی است به این ترتیب گریز از اجتماع با مصرف مواد مخدر كه این احساس را تقویت می كند با شیوه گذران اوقات فراغت نیز رابطه می یابد . شكی نیست كه مصرف مواد مخدر به عنوان سنتی ترین شكل گذران اوقات فراغت در جامعه شكل می گیرد . این وضع به سادگی با مطالعه درباره شیوه گذران اوقات فراغت و الگوهای گذران آن با مصرف مواد مخدر در بین گروههای مختلف اجتماعی رابطه پیدا می كند . مواد مصرفی جوانان برخلاف بزرگسالان كه اكثراَ بالای سن ۳۰ سال می باشند تریاك می باشد و در سنین پائین تر كوكائین ، LSD ، حشیش و ماری جوانا مصرف بیشتری دارد .

● عوامل اجتماعی و فرهنگی

با توجه به اینكه طبق سرشماریهای اخیر ۶۰% جمعیت كشورمان زیر ۲۵ سال سن دارند ، مسأله اطلاع رسانی و آگاهی دادن به قشر نوجوان از اهمیت خاصی برخوردار است .

بر اساس آمار :

۱۹% جوانان زیر ۱۵ سال كه در طول سال ۱۳۷۷ مواد مصرف كرده اند ، دلیل آنرا كنجكاوی

۲۲% غرور

۵/۳۷% تبعیت از بزرگترها


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید