دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آموزههای تکنولوژیک از جام جهانی
اما برگزاری این دوره از مسابقات جام جهانی نشان داد که گوشههای این رویداد ترکیبی به فضای رسانهای و مجازی رسیده است. تا پیش از برگزاری این دوره از آن به عنوان نخستین جام جهانی که شبکههای اجتماعی در آن حضور دارند یاد میشد، حال آمارها نشان میدهد که جامجهانی نه تنها رکوردهای مربوط به تماشای تلویزیونی، بلکه آمارهای مربوط به ترافیک اینترنتی را هم شکسته است.
هر چند هنوز تلویزیون مهمترین عامل اتصال میلیونها نفر به این رویداد جهانی به شمار میرود، اما این دوره از جامجهانی فرصتی برای عرض اندام اینترنت بود. بسیاری از شبکههای اینترنتی امسال مسابقات جام جهانی را به صورت آنلاین یا روی گوشیهای موبایل نمایش دادند و این فرصتی برای میلیونها کاربری بود که در زمان پخش بازیها به تلویزیون دسترسی نداشتند. این دوره از جام جهانی حتی در عرصه نمایش تلویزیونی و تکنولوژیهای تصویری هم دورهای منحصر به فرد به شمار میآید؛ چراکه برای نخستینبار برخی شبکههای تلویزیونی در کشورهای مختلف به پخش سه بعدی مسابقات اقدام کردند، بسیاری از تماشاگران تلویزیونی صداهای گوش خراش و ممتد ووووزلا را با تکنیک دالبی دیجیتال شنیدند و به زودی نیز قرار است، مجموعهای از بازیها که به صورت سه بعدی تصویربرداری شده با فرمتهای بسیار با کیفیت در بازار عرضه شود؛ اما در حالی که همه این تاثیرات عمدتا در بخش نمایش و در واقع بیرون از زمین مسابقه تعریف میشد، فشار تکنولوژی ناگهان به درون زمین هم کشید. در حالی که تا پیش از جام جهانی هیاتمدیره محافظهکار فیفا حاضر به تغییر قوانین مربوط به داوری نمیشد و خطاها و اشتباهات قضاوت را جزئی از جذابیت این ورزش تعبیر میکرد، چند اشتباه مهلک داوری و نمایش با کیفیت آنها برای تماشاگران و فشار رسانهها باعث شد فیفا سر تعظیم فرود بیاورد. در واقع اشتباهات قضاوت در بازیهای جام جهانی در این دوره بیش از دورههای پیشین نبود؛ اما به لطف تکنولوژی (دوربینهای متعدد و با سرعت تصویربرداری بالا) میلیونها تماشاگر خطاهای قضاوت را به وضوح مشاهده کردند و همین چارهای برای سنت گرایان فوتبال باقی نگذاشت که در نخستین جلسه بعدی خود موضوع استفاده از تکنولوژی در جهت افزایش دقت داوری مسابقات را مورد بررسی قرار دهند؛ اما اتفاق مهم دیگر خود پورتال یا سایت اصلی مسابقات بود. سایتی نه فقط با کاربرد اطلاعرسانی که یکهاب بزرگ برای تبادل کل اطلاعات و هماهنگکننده اصلی مسابقات.
همین سایت و رویکرد به فناوری اطلاعات بود که فیفا را خارج از زمین موفقتر کرد، سایت فیفا یک چهارراه بزرگ اطلاعاتی، هماهنگی، مشارکتی و تحلیلی بود که از جزئیترین اطلاعات مربوط به وضعیت هر بازیکن در زمین تا رایگیری اینترنتی برای انتخاب برترین بازیکن زمین و پیشبینی آنلاین بازی را پوشش میداد. سایت فیفا نمونهای از پورتال موفقی بود که نشان داد تا چه حد تماشای فوتبال به شیوه سنتی و اتکا به گزارشگرانی که عمدتا به حاشیه میروند، خستهکننده و ملالآور است. جام جهانی در این دوره نشان داد که رویدادهای عظیمی چون جام جهانی تا چه اندازه میتواند با بهرهگیری از تکنولوژی بر بسترهای جدید، کاربردی و منعطفی قرار گیرد که حتی خود برگزارکننده هم تصورش را نمیکرد؛ اما این همه تازه آغاز راه تکنولوژی در چنین رویدادی است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست