یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

شیوع درماتیت سبوره در نوزادان


شیوع درماتیت سبوره در نوزادان

درماتیت سبوره در نوزادان بسیار شایع است. بسیاری از کودکان مبتلا به این بیماری نزد پزشک برده نمی‌شوند بنابراین میزان دقیق شیوع آن دقیقا مشخص نیست.
درماتیت سبوره در اغلب موارد، …

درماتیت سبوره در نوزادان بسیار شایع است. بسیاری از کودکان مبتلا به این بیماری نزد پزشک برده نمی‌شوند بنابراین میزان دقیق شیوع آن دقیقا مشخص نیست.

درماتیت سبوره در اغلب موارد، یک عارضه خوش‌خیم است که خودبه‌خود در طول ۱۲ تا ۲۴ ماه اول زندگی برطرف می‌شود اما در شمار کمی از کودکان ممکن است بیماری آزاردهنده باشد و به درمان نیاز پیدا کند. درماتیت سبوره بیش از همه در نواحی‌ای از پوست که دارای چربی زیاد است، رخ می‌دهد و در نوزادان عمدتا روی پوست سر و بخش بالایی صورت را گرفتار می‌کند که اصطلاحا به آن «کلاه گهواره» می‌گویند و ممکن است باعث نگرانی والدین شود.

درماتیت سبوره پوست سر یا همان «کلاه گهواره» در چند هفته اول زندگی نوزاد شایع است. این عارضه به صورت لکه‌های چرب و زردرنگ پوسته‌ریزی‌کننده ظاهر می‌شود که ممکن است نهایتا به هم بپیوندند و به صورت یک لایه پوسته‌ریز ضخیم درآیند. این عارضه روی پوست سر خارش ندارد و کودک را ناراحت نمی‌کند.

درماتیت سبوره در نوزادان همچنین ممکن است به صورت لکه‌های پوسته‌پوسته یا پلاک‌هایی بروز ‌کند که ظاهری چرب یا مومی دارند. به جز پوست سر در این نقاط بدن هم ممکن است ظاهر شوند:

پلاک‌های دور گوش‌ها، بینی یا ابروها، دانه‌های پوستی قرمز روشن با حاشیه مشخص در کشاله ران و ناحیه میان‌ دوراه (بین خروجی دستگاه گوارش و دستگاه تناسلی)، ‌خارش، ور آمدن پوست در جایی که کودک آن را خارانده است، شوره سر، اندکی ریزش مو در محل پلاک‌ها، لکه‌های قرمز احاطه‌کننده پلاک‌ها و عفونت ثانوی پوست در جاهایی که خارانده شده است. این بیماری معمولا در دوره نوزادی خود به خود برطرف می‌شود و والدین باید در این مورد مطمئن شوند توصیه می‌شود پوست سر نوزاد با روغن معدنی به طور مرتب ماساژ داده شود و بعد موهای نوزاد برس زده شود تا پلاک روی پوست سر نرم شود. درمان‌های دارویی با تجویز پزشک ممکن است استفاده از کرم‌های موضعی کورتونی یا ضدقارچی و استفاده از شامپوی تار باشد.