پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

چگونه به آرامش برسیم


چگونه به آرامش برسیم

لازم نیست همیشه برای انجام تمریناتی كه به آرامش ذهن تان كمك می كند , در حالت نشسته و ثابت باشید این تمرینات را می توان در خلال انجام كارهای روزانه هم انجام داد مثلا راه بروید یا در حال نواختن یك موسیقی باشید و یا اینكه یك كار ساده مثل بافتن انجام دهید در ضمن یوگا تمركز فكر و به یاد آوردن جمله ای كه باعث آرامش تان می شود نیز از جمله راههایی هستند كه به شما برای داشتن ذهنی آرام و سالم كمك می كنند

طی سه دهه اخیر مطالعات گسترده بشر فواید حالتی را كه به آن « ریلكس» گفته می شود ، به اثبات رسانده است . واكنشی كه انسان هنگام آرامش از خود بروز می دهد ، یك نوع آسودگی ذهنی به همراه كاهش فشار خون ، كند شدن میزان ضربان قلب و تنفس و همچنین شل شدن عضلات بدن است . ایجاد چنین شرایطی بسیار ساده است . اگر در چنین وضعیتی قرار گرفتید ، مطمئن باشید می توانید برای غلبه بر اضطراب هایتان بر بسیاری ازفشارهای عصبی ناشی از خشم ،چیره شوید . ایجاد چنین آرامشی برای بچه ها نیز مفید است . مطالعاتی كه بر روی تعدادی از دانش آموزان یك مدرسه متوسطه درون شهری در آمریكا انجام شده است ، صحت این مساله را اثبات می كند . دراین مطالعات مشخص شد نمرات آن دسته از دانش آموزانی كه « ریلكس »را آموخته اند ، بهتر شده و خلق و خوی كار كردن و انجام كارهای گروهی نیز درآنها بیشتر به چشم می آید .برای رسیدن به آرامش ذهن ، سه راهكار پیشنهاد می كنیم :

۱- تمركز فكر ( ۱۰ تا ۲۰ دقیقه )

این روش قدیمی ، اولین توصیه برای ایجاد آرامش كامل است . بدین صورت كه ابتدا یك عبارت یا دعای كوتاه را كه یادآوری آن به شما آرامش می دهد و در اعتقادات مذهبی تان ریشه دارد به خاطر داشته باشید . مثلا چیزهایی مثل یاد خدا یا اینكه خداوند همیشه یاور و پشتیبان ماست . سپس چشمهایتان را بسته و در وضعیتی آرام بنشینید و عضلاتتان را شل كنید : این كار را به ترتیب از پاهایتان شروع كنید و سپس به طرف رانها ، شكم ، شانه ، گردن و سپس سر ادامه دهید . به طوری كه با هر بازدم كلمه یا عبارتی كه باعث آرامشتان می شود را از ذهن بگذرانید . در ضمن وقتی افكار مزاحم به سراغتان می آید ، نگران نباشید و نسبت به آنها بی اهمیت باشید و سعی كنید به آرامی به مرور جمله ای كه یادآوری آن به شما آرامش می داد ، برگردید . این تمرین را می توانید در وضعیتی مطلوب ، بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه انجام دهید و به یاد داشته باشید حتی ۵ دقیقه از این تمرین هم می تواند باعث ایجاد آرامش ذهنی و تجدید قوا در شما شود . اگر احساس می كنید باید حساب وقت را داشته باشید ، بهتر است یك ساعت البته نه ساعتی كه روی زنگ تنظیم شده باشد ، كنارتان بگذارید . وقتی تمركزتان به پایان رسید ، یك دقیقه در همان وضعیت آرام بنشینید و سپس كارهای روزانه تان را از سر بگیرید .

۲- محسوس و شمرده نفس كشیدن ( ۱۰ تا ۱۵ ثانیه ) : ابتدا به آرامی و شمرده نفس بكشید و با هر بازدم عددی را بگویید . می توانید از عدد ۵ شروع كنید . به یاد داشته باشید . نفس عمیق بكشید به طوری كه ریه هایتان پر از هوا شود . در ضمن بهتر است معده تان از غذا خالی باشد . بعد از یك مكث كوتاه در هنگام بازدم به آرامی عدد بعدی را بگویید ، چهار ، به این شمارش معكوس ادامه دهید تا به یك برسید . این تمرین را می توان هر صبح و شب در ۱۰ تا ۱۵ ثانیه انجام داد .

۳- آرمش هنگام فعالیت :

لازم نیست همیشه برای انجام تمریناتی كه به آرامش ذهن تان كمك می كند ، در حالت نشسته و ثابت باشید . این تمرینات را می توان در خلال انجام كارهای روزانه هم انجام داد . مثلا راه بروید یا در حال نواختن یك موسیقی باشید و یا اینكه یك كار ساده مثل بافتن انجام دهید . در ضمن یوگا تمركز فكر و به یاد آوردن جمله ای كه باعث آرامش تان می شود نیز از جمله راههایی هستند كه به شما برای داشتن ذهنی آرام و سالم كمك می كنند .

منبع :

مجله نیوزویک پژوهشگر : دکتر هربرت نبسون و جولی کورلیس مترجم : سمیه احمدی