شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
فراغت و بازیهای کامپیوتری
بازی های کامپیوتری در دوران اخیر، یکی از اصلی ترین سرگرمی های کودکان در اوقات فراغت محسوب می شود.این در حالی است که استفاده زیاد از کامپیوتر و اینترنت وبازیهای کامپیوتری به طور کلی آسیب زاست . این آسیب زایی در سنین پایین به مراتب بیشتر است و تعادل زندگی فردی و اجتماعی کودک را بر هم می زند.ضمن اینکه برخی بازیهای کامپیوتری خود مروج خشونت و بی اخلاقی هستند.
به عنوان مثال در برخی بازیهای کامپیوتری به صورتی آشکار خشونت ترویج می شود و کودک به صورت خودبه خود از کشتار افرادی در بازیهای کامپیوتری لذت می برد.همین احساس لذت از کشتار می تواند مولد آسیبهای ذهنی در کودک باشد.” خشونت “ و ” استفاده از اسلحههای “ گوناگون جزء لاینفک بسیاری از این بازی هاست. مهم ترین مشخصه بازیهای رایانهای حالت جنگی اکثر آنهاست و فرد باید برای رسیدن به مرحله بعدی با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد. ” خشونت “ مهم ترین محرکهای است که در طراحی جدیدترین و جذاب ترین بازیهای رایانهای به حد افراط از آن استفاده میشود.
در هر صورت والدین باید تا حدی با بازیهای رایانهای آشنا باشند و بدانند که هر بازی ای برای چه سنی است. والدین در این زمینه میتوانند از کارشناسان کمک بگیرند. همچنین فرزندان باید بدانند که از رایانه هم مانند دیگر وسایل زندگی متعادل استفاده کنند. لذا به کودکان در ساعات معینی اجازه انجام بازیهای رایانهای را بدهیم. شاید برای دفعات اول آنان کمی مقاومت نشان دهند، اما به مرور زمان به نظم استفاده از رایانه عادت میکنند.
از سو ی دیگر،والدین زمان بیشتری را در کنار فرزندان خودشان بگذرانند. هر قدر صمیمیت وارتباط صحیح بین فرزندان و والدین بیشتر باشد، زمینه استفاده از چنین بازیهایی کمتر فراهم میشود. پروفسور پیرسون، روانشناس آموزش شورای شهر بیرمنگام معتقد است: بهترین راه حل، خارج کردن رایانه از اتاق کودک است. تنبل شدن ذهن کودکان و نوجوانان در این بازیها به دلیل اینکه کودک یا نوجوان با ساختنیها و برنامههای دیگران به بازی میپردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها را پیدا میکند، اعتماد به نفس او در برابر ساختنیها و پیشرفت دیگران متزلزل میشود.
تصور بیشتر خانوادهها این است که در بازیهای رایانهای فرد مداخله فکری مداوم دارد، اما این مداخله فکری نیست، بلکه این بازیها سلولهای مغزی را گول میزنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت میدهند.
غرق شدن در فضای مجازی از طریق استفاده مکرر از اینترنت عواقب و تبعات سختی دارد.علاوه بر تبعات روحی ناشی از این مسئله که به بروز برخی اختلالات شخصیتی و روانی می انجامد،در بسیاری از موارد کاربران گول کلاهبرداریهای اینترنتی را نیز می خورند و بر شدت لطمه پذیری آنها از فضای مجازی افزوده می شود.اعتیاد اینترنتی به یکی از اصلی ترین معضلات هزاره جدید تبدیل شده است.تنوع سایتها و مطالب موجود در اینترنت سبب شده است تا مردم دنیا زمان زیادی را صرف استفاده از اینترنت نمایند.در بسیاری از موارد جوانان کنترل خود را بر اینترنت از دست داده و عملابه متغیری وابسته به فضاهای مجازی تبدیل شده اند.
سین کایرل یکی از کارشناسان حوزه بازیهای رایانهای معتقد است که «بازیهای ویدئویی و رایانهای مانند مواد مخدر، اعتیادآور شدهاند. زمانی که کاربر از یک بازی استفاده میکند و پس از گذشت مدتی بازی برای او قدیمی میشود، باید بازی جدیدی برای خود خریداری کند». کاربران این روزها از یک بازی رایانهای ماهها استفاده میکنند، اما زمانی که از این بازی خسته شوند باید برای خود بازی جدید خریداری کنند.
شرکت GameStop که از تولیدکنندگان بازیهای رایانهای محسوب میشود، برای کاربران این امکان را ایجاد میکند تا پس از خرید یک بازی رایانهای، در مراجعه مجدد با ۱۰ درصد تخفیف بازی جدید مورد علاقه خود را خریداری کنند. این مسئله هماکنون باعث شده است تا میزان فروش بازیهای این شرکت افزایش قابلملاحظهای یابد.کارشناسان به تولیدکنندگان بازیهای رایانهای هشدار دادهاند، اعتیاد کاربران به این محصولات میتواند آنها را به سمت بازیهای خشن و نامناسب ترغیب کند و عواقب جبرانناپذیری را برای آنها به همراه داشته باشد.
چون کودکان در هنگام بازی مدام به صفحه کامپیوتر خود خیره میشوند چشمانشان از نظر بینایی دچار عوارض میشود. به اعتقاد پزشکان، کودکانی که به مدت طولانی از رایانه استفاده میکنند در معرض خطر نزدیک بینی قرار میگیرند. در این خصوص لازم است حتی در صورت استفاده اندک از کامپیوتر فاصله دید خودبا صفحه کامپیوتر را رعایت کنیم و این رعایت را در خصوص کودکان خود نیز صورت دهیم.مشکلات نواحی مچ، گردن و پشت، کودکانی را که به مدت طولانی از کامپیوتر استفاده میکنند، تهدید میکند؛ زیرا فرد در یک وضعیت ثابت ساعتها مینشیند و در نتیجه ستون فقرات و استخوان بندی او دچار مشکل میشود. همچنین احساس سوزش و سفت شدن گردن، کتفها و مچ دست از دیگر عوارض کار نسبتاً ثابت و طولانی مدت با رایانهاست.
علیرضا حسینیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست