سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
رابطهی خوشبینی و موفقیت در زندگی
![رابطهی خوشبینی و موفقیت در زندگی](/web/imgs/16/36/hyiot1.jpeg)
حقایق طاقتفرسای زندگی روزمره، فضای کمی برای خوشبینی باقی میگذارد. خبرهای متفاوت به این دلیل بر سر زبانها میافتند که نشانههایی از اعمال خشونت، و خون و خونریزی در آنها وجود دارد.
در مورد بحران غذایی در آفریقا میشنویم، همه روزه افرادی بدون هیچ دلیل خاصی در خیابانهای کشورهای مختلف کشته میشوند، سوءاستفادههای جنسی از کودکان هر روز افزایش پیدا میکند، و فاجعههای هواشناسی با گرم شدن جهانی کره زمین وخیمتر میشوند. هزینههای درمانی با سرعتی بیش از یک جت بالا میروند و در صحبتهای روزمره کودکان شاهد بیحرمتیها و دشنام دادنهای بیشتری هستیم. با چنین وضعیت منفی که ایجاد شده، تعجبی ندارد که سازمان آمارگیری آمریکا اعلام می کند از هر ۱۰ نفر یک نفر به افسردگی مبتلاست.
خود شما هم ممکن است با خواندن پاراگراف اول دچار یاس و افسردگی شوید. اما صبر کنید! هنوز جای امیدواری باقی است؛ در این دنیا چیزی به نام "هوش خوشبینی" نیز وجود دارد. این نوع خوشبینی هیچ یک از حقایق تلخ دنیای امروزی را انکار نمیکند، بلکه به دنبال یافتن راهی برای مقابله با مشکلات است. "مارتین سلیگمن" که کار اصلی زندگی خود را بررسی و مطالعه بر روی خوشبینی و شادی قرار داده، معتقد است که می توان هنر خوشبینی را آموزش دید و یاد گرفت.
این مراحل پایهای را در نظر بگیرید:
۱) بر روی چیزی تمرکز کنید که قدرت کنترل آنرا داشته باشید. خود را درگیر مسائلی که از عهدهتان خارج است نکنید. شاید نتوانید گرم شدن کره زمین را کنترل کنید، اما میتوانید در مصرف انرژی صرفهجویی کنید. شاید نتوانید کل سیستم شرکت را کامپیوتری کنید، اما میتوانید خودتان را با مهارتهای عرضه و تقاضا مدرن مجهز کنید.
۲) وقایع را ارزیابی کرده و از متهم کردن خود دست بردارید. همیشه یک راه دیگر برای نگاه کردن به شرایط و موقعیتهای مختلف وجود دارد. "لغو سفر هوایی باعث شد من به ملاقات مهمی که برنامهریزی کرده بودم نرسم." کاری است که شده؛ تنها کاری که از دستتان بر میآید این است که ببینید چه کاری را میتوانید جایگزین آن امر کنسل شده بکنید.
۳) به اندازه "کافی" فکر کنید. زمانیکه توجه خود را به نداشتهها معطوف میکنیم، به راحتی از فکر کردن به چیزهایی که داریم محروم میشویم. به عنوان مثال اگر در حال خواندن این مقاله هستید میتوانید به خود بگویید به اندازه کافی وقت، هوش و ذکاوت دارید و به کامپیوتر و اینترنت هم دسترسی دارید.
۴) به دنبال جمعآوری واکنشهای خوشبینانه باشید. مانند یک کشاوزر که از زمین زراعی خود مراقبت میکند شما هم وظیفه دارید تا از خوش بینی خود مراقبت کرده آنرا آبیاری کنید، غذا بدهید و در صورت لزوم حرص نمایید. همه ما در زندگی خود شاهد روزهایی بودیم که بدبینی به سراغمان آمده، همیشه باید با حقیقت مواجه شوید و مراقب باشید تا تخیل و تفکرات پوچ و منفی ذهنتان را اشغال نکنند. حدس و گمان را کنار بگذارید و با مسائل و مشکلات خود منطقی برخورد کنید. از خود بپرسید توانایی انجام چه کارهایی را دارید تا با پاسخ به آن احساس قدرت بیشتری در وجودتان ایجاد شود. باید به حقایق رجوع کنید و به دنبال گزینههای متفاوت باشید تا خدای نکرده به دام مطلبی که اکساندر گراهام بل به ما اخطار داده نیفتیم: "آنقدر به یک در بسته خیره نشوید تا دری را که باز است از خاطر ببرید."
۵) به قدرت نسل آینده توجه کنید. کودکانی که از پدر و مادرهای افسرده متولد میشوند گرایش بیشتری به افسردگی دارند. کودکانی که دارای والدین خوشبین هستند، خودشان نیز بالطبع خوشبینتر هستند. شما کدام گروه را انتخاب میکنید؟
البته باید توجه داشته باشید که حتی اگر والدین شما منفیگرا بودند، خودتان باید مصمم شوید که بدبینی را کنار بگذارید و افکار منفی را از خود دور کنید. بله شاید انجام این کار قدری دشوار باشد اما اگر قدری تمرین کنید، خوش بینی به مرور زمان ملکه ذهنتان خواهد شد.
سرانجام باید اظهار داشت که هوش خوشبین به درستی میداند که تغییر و بی نظمی غیر قابل اجتناب است و باید از آن مانند سایر موانع عبور کرد. در زمان بروز چنین شرایطی باید هر اقدامی که از دستتان بر میآید انجام دهید؛ همین که مستعد تلاش کردن باشید، کفایت میکند.
موفقیت یعنی همانطور که دوست دارید زندگی کنید، نه آنطور که شرایط مجبورتان میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست