چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
خانمهای باردار از دندانپزشکی نترسند
قبل از انجام هرگونه درمان دندانپزشکی در دوران بارداری، مشاوره دندانپزشک با همکار پزشکی که زن باردار تحت نظر او است، میتواند بسیار مفید و در مواردی ضروری باشد. لذا لازم است که در این زمینه با دندانپزشک کاملا همکاری شود.
اکثر خانمها و همسرانشان نگرانند و میپرسند در مدت بارداری کدام یک از درمانهای دندانپزشکی قابل انجام است و چه درمانهایی لازم است که حتما انجام گیرد؟
بهطور کلی انجام درمانهای ضروری دندانپزشکی در این دوران، قابل قبول است؛ مگر اینکه پزشک متخصص زنان توصیه خاصی داشته باشد. درمانهای اورژانس (مانند درمان آبسه حاد)، در هر مقطعی از بارداری باید با رعایت احتیاطهای لازم انجام شود.
برای درمانهای ضروری اما غیراورژانس (مانند پوسیدگی سطحی دندان که هنوز درد و ناراحتی ایجاد نکرده)، بهترین زمان انجام کار، ۳ ماهه دوم بارداری است.
نکته مهم اینکه در این دوره کنترل التهاب و خونریزی لثه ضرورت دارد. در این زمینه ابتدا باید به زن باردار روش مسواک و نخ زدن صحیح آموزش داده شود.
جرمگیری دندانها به طور کامل قابل انجام است، گرچه ممکن است در جریان کار خونریزی لثه بیشتر از دوران غیر از بارداری باشد. در این رابطه، اغلب دندانپزشکان ترجیح میدهند که جلسه اول کار را به آموزش بهداشت دهان اختصاص دهند تا بیمار در فاصله جلسه اول تا جلسه دوم مسواک و نخ زدن دندان را به خوبی انجام دهد تا التهاب لثه حتیالمقدور کاهش یابد. همچنین دندانپزشک ممکن است توصیه کند که از بعضی دهانشویهها (مانند کلرهگزیدین)، در فاصله بین جلسه اول و دوم استفاده شود تا التهاب لثه کمتر شده و در موقع جرمگیری خونریزی لثهها کمتر شود.
به علاوه در صورت وجود جرم سنگین یا خونریزی زیاد لثه، اغلب دندانپزشکان لازم میدانند که جلسههای کار را کوتاه و متعدد کنند و در هر جلسه دندانهای قسمت کوچکی از دهان را جرمگیری کنند. برداشتن پوسیدگیها و پرکردن دندانهای پوسیده، اصلاح یا تجدید پرکردگیهای نامناسب (که میتواند باعث جمع شدن میکروبها و ذرات غذایی شود) در این مرحله قابل انجام است. هدف از انجام درمانهای ذکر شده در طول دوره بارداری این است که ضمن برطرف کردن درد و ناراحتی بیمار، شرایط دهان از نظر پوسیدگی دندان و التهاب و بیماری لثه به حالت غیرفعال برسد ولی لازم است که درمانهای پیچیده دندانپزشکی (مانند جراحی لثه، گذاشتن روکش و...) به بعد از زایمان موکول شود. در این رابطه دندانپزشک شما را راهنمایی خواهد کرد.
دکتر مریم سقازاده
جراح و متخصص بیماریهای لثه و استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست