دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
منشأ پرخاشگری کودکان
هنگامی که کودکی خشمگین شده، نباید پشت رفتارهای پرخاشگرانه او به دنبال نقشهها و سیاستهای پلید باشید زیرا او فقط یک بچه است...
کودکان نسل امروز در دریایی از فیلمها، بازیها، داستانها و مسابقههای تلویزیونی غرق شدهاند اما پسر بچهها و گاهی هم دختر بچهها به تصاویر خشونتآمیز به دقت نگاه میکنند و با لذتبردن از قدرت شخصیتهای داستانی یا قهرمانان مسابقه، صبح روز بعد همه آموختههای خود را در مدرسه روی همکلاسیهای خود تمرین میکنند. در گذشته خشنترین صحنهها و داستانهایی که بچهها میدیدند و میشنیدند، جنگ سپاهیان داستانهای تاریخی بود اما امروزه خشونت و دعوای تنبهتن را زیاد میبینند.
انواع نرمافزارهای رایانهای و روشهای فیلمبرداری و تدوین فیلمها، کلوزآپهای ملموسی را در اختیار کودکان قرار میدهند و کودک صحنه تیراندازی، شمشیر کشیدن، کتککاری و دیگر اعمال وحشیانه را از نزدیک حس میکند.
عامل دیگری که باعث القای خشونت به بچهها میشود به تصویر کشیدن قهرمانهایی قوی و خشن است که در تمام داستان یا بازی میتوانند هرکس را که خواستند، از سر راه خود بردارند. نتایج تحقیقات نشان میدهند ۴۰ درصد صحنههای خشن فیلمها و سریالها، فقط به شخصیتهای خوب داستان اختصاص دارند بنابراین کودک یاد میگیرد آدمهای خوب قوی و خشناند.
محققان دریافتهاند هریک ساعت تماشای برنامه تلویزیونی خشن، خطر قلدرشدن کودک را در سنین ۱۱-۶ سالگی، بین ۶ تا ۹ درصد افزایش میدهد و دختربچههایی که چنین برنامههایی را میبینند در آینده زنانی خشمگین و عصبی خواهند شد.
فیلمها، بازیهای رایانهای و موسیقیهای سبک جدید و غربی در افزایش خشم کودکان تاثیر دارند ولی میتوان آنها را از دسترس کودک دور کرد. والدین میتوانند با مراقبت بیشتر و قراردادن الگوهای سالم و بهتر برای فرزندشان، سلامت روانی او را تضمین کنند.
اما مساله این است که محدودیتهای لازم را ایجاد نمیکنند و خودشان هم از این رسانهها الگوبرداری میکنند بنابراین حتی اگر کودک را از تماشای تصاویر و فیلمها و بازیهای خشونتبار منع کنیم، خشونت را از بزرگترها یاد میگیرند. آنها بازیکنهای محبوب فوتبال را میبینند که هنگام بازی ناگهان با یکدیگر گلاویز میشوند، رانندگانی که با یک تصادف کوچک یقه همدیگر را میگیرند یا درگیریهای لفظی مردم یا اعضای خانواده و... کودک تمام این تصاویر را ضبط میکند.
منبع: Parents
ترجمه: یاسمین ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست