شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
خواص درمانی تمشک
![خواص درمانی تمشک](/web/imgs/16/22/ia1na1.jpeg)
تمشک درختچه ای است با شاخه های قهوه ای رنگ و پوشیده از برگ های متناوب با بریدگی های شانه ای، برگهایش به رنگ سبز براق و پشت برگ ها سفید است. طول ساقه آن به یک الی دو متر می رسد. میوه های آن قرمز رنگ و گاهی زرد رنگ است. از اختصاصات آن، این است که میوه ا ش به سهولت از کاسه جدا می شود. این گیاه در بیشه زارها می روید و کشت هم می شود.
ترکیبات شیمیایی
ترکیبات شیمیایی آن شبیه گونه های مشابه است. تمشک دارای مقادیر زیادی از آب، ویتامینهای (آ(A-، ۱)ب(B۱-، ۲)ب(B۲-، )ث(C-،) پ پ)PP-، کا(K-،) پروتئین، چربی، هیدرات کربن، مواد قندی، سدیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلر، کلسیم، منگنز، مس، آهن، گوگرد، اسید سالسیلیک، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، سیانیدین و مونوگلوکوزید و است.
خواص درمانی
تمشک از نظر طبیعت، مرکب القوا یعنی متعادل است ولی به طور غالب تمایل به طرف سردی و خشکی دارد. در مورد خواص آن معتقدند که تمام اعضای گیاه خنک کننده و خشک کننده است. تمشک خنک، اشتها آور، ادرار آور و ضد اسکوربوت و ملین است. میوه تمشک سرشار از ویتامینهای به خصوص ویتامین (ث-C)، و (کا-K)، است لذا برای جبران کمبود ویتامین، یکی از مناسب ترین میوه ها است. خوردن شربت تمشک سه مرتبه در روز به مقدار ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری برای درمان اسهال کودکان اثری شفابخش دارد. شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است. تمشک خون را تصفیه می کند. برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند بسیار مفید است. برای تقویت قلب بسیار مفید است. تخم و دانه ای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان خرد نمی شود ولی وقتی خورده شود در معالجه یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی، بسیار موثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد. شربت تمشک مخلوط با آب برای تب تجویز می شود. خضاب مو با برگ و میوه تمشک که سرشار از منگنز است موی سفید را مشکی می کند و اگر بستن این خضاب مدتی ادامه پیدا کند، موی سفید ریخته و به جای آن موی سیاه در می آید.
خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند (دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار و گلودرد (آنژین) مفید است. تمشک دارای اسید سالسیلیک است، از این رو برای تسکین درد سودمند است. خون را قلیایی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است. تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است. به علت دارا بودن ویتامینهای (ث)-، و (کا)، برای اوره و فشار خون مفید است. برای معالجه کک و مک ابتدا صورت را خوب بشویید و سپس ورقه نازکی از تمشک را به مدت یک ساعت روی صورت به مالید، این روش را مرتب تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود. گوشت پر دانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد. تمشک، عرق آور است، لذا بهترین زهکش سوراخهای پوست است.
مضرات
زیاده روی و مصرف بی رویه تمشک موجب ناراحتی قلبی، افزایش صفرا، سردرد و ناراحتی کبدی می شود.
انتخابات انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری ستاد انتخابات کشور قالیباف
هواشناسی تهران قتل پلیس ازدواج طلاق بارش باران سیل سازمان هواشناسی سلامت آموزش و پرورش قوه قضاییه
قیمت طلا قیمت دلار حقوق بازنشستگان قیمت خودرو بورس بازار خودرو خودرو بازنشستگان دولت سیزدهم دلار قیمت سکه مسکن
تلویزیون سینما موسیقی فضای مجازی کتاب رسانه ملی سینمای ایران تئاتر فیلم جوکر سریال دفاع مقدس
باتری
رژیم صهیونیستی آمریکا جو بایدن روسیه دونالد ترامپ غزه فلسطین جنگ غزه لبنان ترکیه ترامپ انتخابات آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند بازی لیگ برتر سپاهان تیم ملی فوتبال ایران جام ملت های اروپا باشگاه استقلال
هوش مصنوعی اینترنت وزیر ارتباطات عیسی زارع پور فناوری گوگل نمایشگاه الکامپ فیبر نوری مایکروسافت سامسونگ فیبرنوری شرکت
حافظه پوست دیابت فشار خون افسردگی میوه کاهش وزن گرمازدگی بارداری