پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
خواص درمانی تمشک
تمشک درختچه ای است با شاخه های قهوه ای رنگ و پوشیده از برگ های متناوب با بریدگی های شانه ای، برگهایش به رنگ سبز براق و پشت برگ ها سفید است. طول ساقه آن به یک الی دو متر می رسد. میوه های آن قرمز رنگ و گاهی زرد رنگ است. از اختصاصات آن، این است که میوه ا ش به سهولت از کاسه جدا می شود. این گیاه در بیشه زارها می روید و کشت هم می شود.
ترکیبات شیمیایی
ترکیبات شیمیایی آن شبیه گونه های مشابه است. تمشک دارای مقادیر زیادی از آب، ویتامینهای (آ(A-، ۱)ب(B۱-، ۲)ب(B۲-، )ث(C-،) پ پ)PP-، کا(K-،) پروتئین، چربی، هیدرات کربن، مواد قندی، سدیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلر، کلسیم، منگنز، مس، آهن، گوگرد، اسید سالسیلیک، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، سیانیدین و مونوگلوکوزید و است.
خواص درمانی
تمشک از نظر طبیعت، مرکب القوا یعنی متعادل است ولی به طور غالب تمایل به طرف سردی و خشکی دارد. در مورد خواص آن معتقدند که تمام اعضای گیاه خنک کننده و خشک کننده است. تمشک خنک، اشتها آور، ادرار آور و ضد اسکوربوت و ملین است. میوه تمشک سرشار از ویتامینهای به خصوص ویتامین (ث-C)، و (کا-K)، است لذا برای جبران کمبود ویتامین، یکی از مناسب ترین میوه ها است. خوردن شربت تمشک سه مرتبه در روز به مقدار ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری برای درمان اسهال کودکان اثری شفابخش دارد. شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است. تمشک خون را تصفیه می کند. برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند بسیار مفید است. برای تقویت قلب بسیار مفید است. تخم و دانه ای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان خرد نمی شود ولی وقتی خورده شود در معالجه یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی، بسیار موثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد. شربت تمشک مخلوط با آب برای تب تجویز می شود. خضاب مو با برگ و میوه تمشک که سرشار از منگنز است موی سفید را مشکی می کند و اگر بستن این خضاب مدتی ادامه پیدا کند، موی سفید ریخته و به جای آن موی سیاه در می آید.
خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند (دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار و گلودرد (آنژین) مفید است. تمشک دارای اسید سالسیلیک است، از این رو برای تسکین درد سودمند است. خون را قلیایی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است. تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است. به علت دارا بودن ویتامینهای (ث)-، و (کا)، برای اوره و فشار خون مفید است. برای معالجه کک و مک ابتدا صورت را خوب بشویید و سپس ورقه نازکی از تمشک را به مدت یک ساعت روی صورت به مالید، این روش را مرتب تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود. گوشت پر دانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد. تمشک، عرق آور است، لذا بهترین زهکش سوراخهای پوست است.
مضرات
زیاده روی و مصرف بی رویه تمشک موجب ناراحتی قلبی، افزایش صفرا، سردرد و ناراحتی کبدی می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست