چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

آنگلا مرکل نماد یک اروپای از خود راضی است


آنگلا مرکل نماد یک اروپای از خود راضی است

متن زیر مصاحبه ماسیمو دالما نخست وزیر سابق ایتالیا و رییس بنیاد مطالعات توسعه اروپا با شبکه خبری یورونیوز است آقای دالما طرف دار سیاست های چپ سیاسی است او که شدیدا منتقد سیاست های برلوسکونی است, کنار رفتن او را مایه خوشحالی می داند

متن زیر مصاحبه ماسیمو دالما نخست‌وزیر سابق ایتالیا و رییس بنیاد مطالعات توسعه اروپا با شبکه خبری یورونیوز است. آقای دالما طرف‌دار سیاست‌های چپ سیاسی است؛ او که شدیدا منتقد سیاست‌های برلوسکونی است، کنار رفتن او را مایه‌ خوشحالی می‌داند.

او از آزادی مهاجرت، برخورد صحیح با مهاجران، کاهش مخارج دولت و پرداختن به نیازهای روز جوانان سخن می‌گوید. از نظر او مشکلات اقتصادی ایتالیا، مشکلاتی جدا و منفصل از بقیه اروپا نیست؛ او اروپا را به صورت یک کل می‌بیند و از همین رو اصلاح سیاست‌های حاکم بر کل اروپا را راه‌حل اساسی مشکلات می‌داند.

یورونیوز: ایتالیا تغییر و تحولات مهمی را در اواخر سال ۲۰۱۱پشت سر گذاشت و از آن زمان به بعد در حال بازگشت به وضع عادی است، اما با هزینه بالا. طرح ریاضت اقتصادی به معنای مالیات‌های بیشتر، اصلاح قوانین بازنشستگی و در حال حاضر نیز اصلاح قوانین کار و طرح‌هایی برای بیکاری و دستمزد است. شما چپگرا هستید اما راه‌حل راست‌ها درباره اوضاع اقتصادی چیست؟

دالما: خب، باید بگویم ایتالیا از زمان کنار رفتن برلوسکونی گام‌های مهمی به جلو برداشته است و این اتفاق خوشایندی برای ایتالیا و منطقه یورو بود، زیرا مسوول بحران دولت بود و نه ایتالیا.

یورونیوز: اما اصلاح قوانین کار و طرح انعطاف بیشتر بدون وجود یک چتر حمایتی قوی است و آن هم در کشوری که دستمزدها پایین است، مستمری بیکاری بسیار محدود شده و پوشش خدمات اجتماعی در جامعه دچار اختلال است؛ آیا به نظر شما خطرات رفع شده است؟

دالما: مشکل افتراق بزرگی بود که در بازار کار میان کارگران و جوانانی که تامین‌ هستند و آنها که در وضعیت بی‌ثبات و ناپایدار و بدون هیچ‌گونه حمایت و حقوقی قرار دارند وجود داشت. بنابراین اصلاحات دو سو دارد یک جهت آن به معنای ساعات کار قابل تغییر برای کارگران تحت پوشش و جهت دیگر، حمایت بیشتر از جوانان فاقد هرگونه امکانات است. فکر نمی‌کنم مشکل دودستگی در بازار کار حل شده باشد اما اصلاحات این امکان را فراهم نموده که قدمی به جلو برداشته شود.

یورونیوز: بازارهای ایتالیا نسبت به سابق کمتر آسیب دیده‌اند اما اخیرا نرخ بدهی ها دوباره به حالت قبل بازگشته است و ایتالیا بدهی‌های سنگینی دارد. بدهی ۱۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور است و این به معنای اقتصاد در حال رکود است. آیا هنوز فکر می‌کنید ایتالیا نجات یافته است؟

دالما: نه، به نظر من ما مشکلی به گستره کل اروپا داریم و نه فقط ایتالیا. این چیزی است که در حال حاضر در بازارهای اروپا اتفاق افتاده

است.

یورونیوز: اما ایتالیا بخشی از این بی‌ثباتی و سستی است.

دالما: بله البته، اما دو نکته باید در نظر گرفته شود یکی آنکه ایتالیا کشور ثروتمندی است و ثروت ایتالیایی‌ها بسیار بیشتر از این بدهی است. به عبارت دیگر ما منابعی در داخل کشور داریم. و دوم اینکه ایتالیا در دولت‌های چپگرای رومانو پرودی و جامپی نشان داده است که امکان کاهش هزینه های عمومی وجود دارد. ما هزینه های عمومی را ۵ بار کمتر از دولت دست‌راستی کاهش دادیم و آن‌هم بدون نقض حقوق اساسی جامعه.

یورونیوز: سال آینده همزمان با انتخابات آلمان در ایتالیا هم انتخابات برگزار خواهد شد. آیا به نظر شما باید تغییری در این دو کشور رخ بدهد؟

دالما: بله البته، تشخیص من این است که بازارها معمولا علاقه‌ای به انتخابات ندارند. زیرا گاهی اوقات دموکراسی وزنه غیر‌قابل تحملی برای بازار‌های مالی است. اما فکر می‌کنم این بازار نیست که سرنوشت مردم را تعیین می‌کند. به نظرم ما نیاز به تغییر داریم و می‌توانیم تغییر کنیم زیرا سه کشور اصلی اروپا یعنی آلمان، ایتالیا و فرانسه ۲۰۰ میلیون از جمعیت ۳۳۰ میلیون نفری منطقه یورو را شامل می‌شوند و بنابراین مهم هستند.

یورونیوز: آیا برای توازن بهتر نیست اروپا همچنان از سوی جناح راست اداره شود؟

دالما: این حرف درست نیست، زیرا فکر می‌کنم بسیاری چیزها تغییر کرده‌اند. در کشور کوچک اسلواکی چپ برنده شد. در اسلوونی هم چپ برنده شد اما بله، اروپا توسط راست‌ها اداره می‌شود. می‌توان نتایج را مشاهده کرد... ما نیاز به استراتژی اروپایی برای رشد داریم و این یعنی سرمایه‌گذاری اروپایی و اوراق قرضه اروپایی.

یورونیوز: یعنی چه؟

دالما: ما به تضمینی اروپایی برای بدهی‌ها نیاز داریم. این به آن معنا نیست که هر کشوری باید بدهی را پرداخت کند بلکه تقویت اروپا می‌تواند به معنای نرخ بهره کمتر، آزاد سازی منابع برای رشد و بدون صرف پول بیشتر برای سوداگری مالی باشد.

یورونیوز: بنابراین با وجود آنگلا‌مرکل انجام چنین چیزی امکان ندارد؟

دالما: به نظرم وی برای اروپا بسیار منفی است. مرکل نماد یک اروپای از خود راضی است.

یورونیوز: موضوع را عوض کنیم. سال گذشته ۶۳ لیبیایی فراری در کشتی که در طوفان گرفتار شده بود، به دلیل اینکه کسی به کمکشان نیامد از گرسنگی و تشنگی مردند. ایتالیایی‌ها از این امر خبر داشتند و هیچ کاری نکردند. گزارش شورای اروپا ناتو را هم در این باره مقصر می‌داند. چطور اجازه دادیم به خاطر عدم مجوز ورود آنها به خاک ایتالیا مردم در دریا بمیرند؟

دالما: به نظر من سیاست مهاجرت در دولت برلوسکونی لکه سیاهی در تاریخ ما بود و من این را آن زمان هم گفتم. در آن موقع موافقت‌نامه‌ای میان دولت برلوسکونی و قذافی برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی وجود داشت. مهاجران غیرقانونی را باید برگرداند اما مساله این است که شما ابتدا باید کنترل کنید آنها حق پناهندگی و ماندن دارند یا نه.

یورونیوز: سوال را کلی‌تر مطرح می‌کنم، آیا چرخش آشکاری در گفتمان اروپا درباره مهاجران به وجود آمده است؟ آیا اعلام می‌شود که اصول و قواعد چگونه آشکارا پناهجویان و مهاجران را تهدید می‌کند؟ ایتالیا به ویژه مقصر است، آیا این تناقض را قبول دارید؟

دالما: بله با شما موافقم و علاوه بر این فکر می‌کنم ما به مهاجران نیاز داریم. اگر در صدد حفظ توازن میان نیروی جوانی و جمعیت رو به پیریمان هستیم در سال‌های آینده نیازمند مهاجران هستیم. حتی کمیسیون اروپا هم نیاز به ۳۰ میلیون مهاجر در ۱۵ سال آینده را اذعان کرده است. بنابراین به نظرم اروپا باید خط مشی مشخصی درباره مهاجرت داشته باشد که در حال حاضر وجود ندارد اما اگر درباره ایتالیا حرف می‌زنیم، یک نگاه به کشور مالت بیندازید! آنها هرگز یک مهاجر هم نداشته‌اند. وقتی یک کشتی از راه می‌رسد آنها تنها کاری که می‌کنند اشاره به سمت ایتالیا است.

مترجم: ایرج جودت

منبع: یورو نیوز



همچنین مشاهده کنید