یکشنبه, ۱۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 8 September, 2024
مجله ویستا

عادات غذایی سالم در کودکان


عادات غذایی سالم در کودکان

عادات غذایی سالم در کودکان، وزن مناسب آنها را به همراه خواهد داشت و موجب می شود در بزرگسالی نیز از یک الگوی زندگی سالم پیروی کنند. یکی از مهم ترین مسائل، کاستن از میزان چربی هاست …

عادات غذایی سالم در کودکان، وزن مناسب آنها را به همراه خواهد داشت و موجب می شود در بزرگسالی نیز از یک الگوی زندگی سالم پیروی کنند. یکی از مهم ترین مسائل، کاستن از میزان چربی هاست و برای رسیدن به این منظور باید از فرآورده های لبنی کم چرب یا بی چربی، گوشت بدون پوست ماکیان، گوشت قرمز بی چربی و نان ها و حبوبات کم چرب یا بدون چربی استفاده شود.

در صورتی که نمی دانید چه غذاهایی را انتخاب کنید با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.

مسئله مهم این است که رژیم غذایی سختی را بر فرزند خود تحمیل نکنید. هرگز نباید در این مورد به کودکان سختگیری کرد، مگر اینکه یک پزشک بر کار شما نظارت داشته باشد.

والدین باید توصیه های زیر را جدی بگیرند:

۱- به جای تحمیل کردن غذاهای مورد نظر خود به کودکان، آنها را راهنمایی کنید.

غذاهای سالم متنوع را در دسترس قرار دهید. در این صورت فرزند شما یاد می گیرد که دست به انتخاب بزند.

۲- به کودک خود یاد دهید آهسته غذا بخورد تا زودتر متوجه سیری خود شود.

۳- تا حد امکان در کنار یکدیگر غذا بخورید. با صحبت کردن در حین غذا خوردن، این کار را لذتبخش تر کنید و در ضمن از بحث کردن و مشاجره بپرهیزید. اگر غذا خوردن ناخوشایند باشد کودکان به سرعت از سرسفره بلند خواهند شد و حتی ممکن است برای آنها غذا خوردن مترادف با استرس شود.

۴- کودک خود را در خرید و آماده کردن غذا مشارکت دهید. به این ترتیب متوجه می شوید که کودکان چه موادی را ترجیح می دهند و فرصت خوبی خواهید داشت که در مورد تغذیه با آنها صحبت کنید. در ضمن کودکان احساس مهم بودن می کنند. به علاوه آنها ترجیح می دهند غذاهایی را که در آماده کردنشان سهیم بوده اند بچشند.

۵- خوردن بیش از حد تنقلات می تواند به اضافه وزن منجر شود ولی استفاده برنامه ریزی شده از آنها باید بخشی از رژیم غذایی کودکان باشد، بدون اینکه اشتهای آنان را از بین ببرد.

شما نباید کودکان را از خوردن تنقلات محروم کنید، به خصوص در جشن ها و مراسم خاص.

۶- از خوردن در حین تماشای تلویزیون خودداری کنید. تنها در بخش های مشخصی از خانه به خوردن بپردازید، مثل اتاق غذاخوری یا آشپزخانه. خوردن در حین تماشای تلویزیون باعث می شود دیر احساس سیری کنید و دچار اضافه وزن شوید.

۷- از کودک خود بخواهید زیاد آب بنوشد. نوشیدن بیش از حد نوشابه های شیرین به چاقی کودکان منجر خواهد شد.

۸- از غذا به عنوان پاداش یا مجازات استفاده نکنید. غذا ندادن به کودکان می تواند موجب نگرانی آنها از گرسنگی شود. در نتیجه هر زمان که فرصتی بیابند شروع به خوردن می کنند.

در ضمن اگر خوراکی هایی مثل شیرینی به عنوان جایزه مورد استفاده قرار گیرد ممکن است کودک به این نتیجه برسد که ارزش آنها بیشتر از سایر خوراکی هاست. به عنوان نمونه اگر به کودک خود بگویید: «وقتی سبزی را خوردی به تو دسر می دهم» در واقع پیام غلطی را به او می فرستید.

مراقب غذا خوردن کودکان در خارج از خانه باشید و خوراکی های متنوع و مغذی را در کیف مدرسه آنها قرار دهید.

در ضمن در رستوران ها نیز غذاهای سالم تری را انتخاب کنید.