پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

دکور: دفتر کار خانگی


دکور: دفتر کار خانگی

وجود یک دفتر کار خانگی در اغلب خانه های امروزی یک ضرورت است- نه فقط به منظور انجام امور کاری بلکه به این دلیل که در اکثر منازل دست کم یک کامپیوتر که یکی از وسایل ارتباطی مهم عصر …

وجود یک دفتر کار خانگی در اغلب خانه های امروزی یک ضرورت است- نه فقط به منظور انجام امور کاری بلکه به این دلیل که در اکثر منازل دست کم یک کامپیوتر که یکی از وسایل ارتباطی مهم عصر ما است وجود دارد. به دلیل وجود کامپیوتر امروزه بسیاری از افراد می توانند تمام یا بخشی از کار خود را در منزل و فقط از طریق اینترنت و پست الکترونیکی انجام دهند. جای دادن دستگاه کامپیوتر و ملزومات آن و گاه نمابر خود به یک دفتر کار کوچک نیاز دارد. برای داشتن این دفتر کار خانگی احتیاج به فضای زیاد و حتی یک اتاق کامل نیست و فقط با برنامه ریزی و طراحی دقیق می توان به آن دست یافت. اگر از افرادی هستید که کار خود و یا دست کم بخشی از آن را در منزل انجام می دهید برای قرار دادن لوازم و وسایل کارتان و نصب کامپیوتر به فضایی ثابت نیاز دارید. این فضا ممکن است گوشه ای از یک اتاق باشد که خود کاربردی غیر از دفتر کار دارد. بنابراین باید کل اتاق به نوعی طراحی شود که هر دو کاربرد را امکان پذیر سازد. با اختصاص یک میز در گوشه ای از خانه می توان چنین فضایی را تامین کرد اما توجه داشته باشید برای این منظور میز خیلی کوچکی را به این دلیل که مثلاً در فرورفتگی دیوار جا می گیرد انتخاب نکنید بلکه اندازه های میز را با توجه به ابعاد وسایلی که باید روی آن چیده شود در نظر بگیرید، با اندازه گیری مانیتورتان شروع کنید، سپس به این اندازه ها جای لازم برای سایر وسایل و تحرک کافی خودتان را نیز بیفزایید. همچنین در صورت امکان با انتخاب میز هایی که جای عبور سیم در آنها تعبیه شده به سیم ها و کابل های متعدد مربوطه سروسامان دهید. مکانی که میز را در آن قرار می دهید باید جایگزینی صحیح شما نسبت به میز و صفحه مانیتور را امکان پذیر سازد. برای محاسبه عرض میز کار، ۶۰ سانتی متر را برای مانیتور در نظر بگیرید و به آن ۲۵ سانتی متر دیگر بابت صفحه کلید اضافه کنید. در صورتی که فضای کافی برای میزی با چنین عرضی ندارید ممکن است از میز هایی که جای مخصوص صفحه کلید کشویی دارند استفاده کنید. هنگام انتخاب صندلی یک صندلی راحت گردان را در نظر بگیرید.

اگر میز کار و کامپیوترتان در یکی از اتاق های پر رفت و آمد قرار دارد لازم است راهی برای پوشاندن آن در مواقعی که مورد استفاده نیست بیابید. برای جدا کردن فضای کار از بقیه اتاق می توانید از روش هایی مثل نصب پرده یا دیوارک (پاراوان) استفاده کنید.

اما یکی از بهترین فضاهایی که می توانید به دفتر کار خانگی تبدیل کنید یک کمد دیواری پرعمق است. کمد دیواری باید عمق کافی برای جای دادن میز کاری که بتوان مانیتوری روی آن قرار داد داشته باشد. در این صورت می توانید با انتخاب یک میز کشویی فضای کافی برای صفحه کلید و کار بر روی میز را نیز تامین کنید. به این ترتیب پس از پایان کارتان می توانید میز کشویی را جمع کنید و درهای کمد را ببندید تا دفتر کار شما به طور کامل از نظرها پنهان شود. به جای میز کار می توانید از طبقات خود کمد که با ارتفاع مناسب جهت کار شما نصب شده اند استفاده کنید. فقط کافی است ارتفاع طبقات کمد را مطابق با نیاز خود محاسبه کنید و سپس از استحکام طبقات نصب شده اطمینان حاصل کنید. کمدی را انتخاب کنید که زمان کار در مسیر رفت و آمد اعضای خانواده نباشد تا بتوانید در آرامش کار کنید. اگر قصد دارید دفتر کارتان را در یک کمد برپا کنید توجه داشته باشید که فاصله میان وسایل الکتریکی شما به اندازه ای باشد که هوا در میان آنها جریان یابد زیرا این وسایل اغلب مقدار زیادی حرارت تولید می کنند.

نورپردازی یکی دیگر از مهم ترین مراحل کار است. نور معمولی یک اتاق اغلب روشنایی کافی برای فضای کار شما را تامین نخواهد کرد. از این رو بهتر است از یک چراغ مطالعه که نور آن قابل تنظیم است بهره بگیرید تا بتوانید نور را به صورت دلخواه بر روی نقطه مورد نظر تنظیم نمائید و در ضمن از بازتاب آن بر روی صفحه مانیتور پیشگیری کنید. برای نورپردازی داخل کمد می توانید در آن چراغ های سقفی نصب کنید و کلید آنها را به صورتی طراحی کنید که با بازشدن در کمد روشن شده و با بستن درها خاموش شوند. به منظور تنظیم نور طبیعی محل کارتان، اگر در نزدیکی پنجره قرار دارد، یک سایبان روی پنجره نصب کنید.

پس از نورپردازی نوبت به تامین جای کافی برای نگهداری از وسایل گوناگون مورد نیاز شما است. میز کار شما باید کشوها یا فایل های کافی برای نگهداری از لوازم التحریر و ده ها وسیله دیگر که ممکن است در یک دفتر کار خانگی مورد نیاز باشند داشته باشد. در یک دفتر کار کوچک نیز دسته های متعدد کاغذ وجود دارند که باید در جعبه ها یا کشوهای مجزا سامان داده شوند، زیرا فراهم کردن جای مناسب برای این کاغذ ها مانع از پخش شدن آنها بر روی میز و ایجاد نمایی شلوغ و نامنظم برای دفتر کار خانگی شما خواهد شد. اگر فضای کار شما محدود باشد نیز می توانید طبقاتی روی دیواری که میز به آن تکیه دارد نصب کنید و به این ترتیب فضای کافی برای چیدن کتاب ها، CD ها و بسیاری از وسایل دیگر را فراهم کنید. عرض طبقات را به اندازه کافی در نظر بگیرید و فاصله بین آنها را چنان انتخاب کنید که قرار دادن کتاب هایی با ابعاد بزرگ تر در آنها امکان پذیر باشد. همچنین می توانید فایل های مقوایی متعددی برای نگهداری از مجلات، بروشورها و جزوات مختلف در این طبقات بچینید.

پس از آنکه هر یک از وسایل در جای خود قرار گرفته شما دفتر کاری منظم و مرتب خواهید داشت که به سبب رنگ خاکستری وسایل و لوازم کامپیوتر نمایی جدی و بسیار ساده دارد.

در آخر با افزودن یک یا چند شیء رنگین دکوراتیو که مورد علاقه شما هستند به این مجموعه روح ببخشید.