پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

۳ ژانویه ۲۰۰۶ ـ لرزه و نگرانی در واشنگتن، در پی اعلام سازش «جک ابراموف» با قاضی و قبول اعتراف به اتهامات!


پس از چند ماه رسیدگی قضایی و سر و صدا در رسانه ها، سه شنبه سوم ژانویه ۲۰۰۶، بالاخره «جک ابراموف» مبلّغ معروف حزب جمهوریخواه آمریکا و «لابی ییست» ردیف اول شهر واشنگتن که به «نخود …

پس از چند ماه رسیدگی قضایی و سر و صدا در رسانه ها، سه شنبه سوم ژانویه ۲۰۰۶، بالاخره «جک ابراموف» مبلّغ معروف حزب جمهوریخواه آمریکا و «لابی ییست» ردیف اول شهر واشنگتن که به «نخود هر آش» شهرت یافته بود پذیرفت که با دادگاه فدرال مستقر در شهر واشنگتن همکاری کند و به هر پرسش بازپرسان و نیز در برابر گراند ژوری پاسخ درست دهد (اعتراف کند)، که این عمل در روال قضایی آمریکا «پلی بارگین» نامیده می شود و قاضی قبلا قول تخفیف در مجازات را می دهد و برخی از اتهامات را نادیده می گیرد. به این ترتیب مجازات او بیش از ۱۱ سال زندان نخواهد بود و با توجه به مقررات آزادی مشروط، گمان نمی رود بیش از پنج سال در زندان بماند. همین تسلیم شدن آبراموف به اعتراف کردن، سیاسیون واشنگتن را به لرزه درآورده و نگران ساخته است که نکند نامی از آنان در پرونده برده شود.

تصمیم ابراموف که یک یهودی روس تبار آمریکایی است باعث شده است که مقامات کاخ سفید، حزب جمهوریخواه، کنگره و ... از او فاصله بگیرند. سه شنبه شب (سوم ژانویه ۲۰۰۶)، موضوع «قول ابراموف به اعتراف» خبر اول شبکه های تلویزیونی آمریکا بود و شبکه «ام اس ـ ان بی سی» بیش از دو ساعت وقت به این گزارش و اظهار نظرهای مربوط داده بود. تاکنون چند مقام از جمله «تام دلی» رئیس سابق اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا و «باب نی» نماینده جمهوریخواه مجلس از ایالت اهایو قربانی نزدیک بودن با آبراموف شده و «دلی» مجبور به کناره گیری از ریاست اکثریت مجلس گردیده است. گفته شده است که پای بیش از ۳۰ سناتور و نماینده مجلس در پرونده «ابراموف» به میان خواهد آمد.

به گفته برخی از اصحاب نظر، مسئله ابراموف در سال ۲۰۰۶ و ده ماه مانده به انتخابات پارلمانی آمریکا، ضربه بزرگی به حزب جمهوریخواه بوده و ممکن است که اکثریت خود را در هر دو مجلس از دست بدهد و جورج بوش در باقیمانده دوره ریاست جمهوری خود دچار دشواری (برخوردار نبودن از حمایت قوه مقننه) شود.

ابراموف که با سپردن دو میلیون دلار وثیقه آزاد است، چهار شنبه چهارم ژانویه ۲۰۰۶ در میامی در دادگاه فدرال نیز، با قاضی مربوط وارد معامله (پلی بارگین) شد و قرار شد که اگر به دو اتهام از شش اتهام وارده به خود درحوزه قضایی فلوریدا، اعتراف کند چهار اتهام دیگر وی در این حوزه نادیده گرفته می شود که مجازات او از هفت سال زندان تجاوز نخواهد کرد. یکی از اتهامات ابراموف در فلوریدا، خرید یک کشتی تفریحی (به نام سان کروز) به مبلغ ۱۴ میلیون و پانصد هزار دلار به طریقه تقلب بانکی است و به علاوه، دوستان ابراموف در کنگره آمریکا صاحبان این کشتی را تحت فشار قرارداده بودند که بهای پیشنهادی ابراموف بپذیرد. ابراموف این کشتی را برای ایجاد قمارخانه می خواست. تعجب در این است که «کنستانتینوس بولیس» مردی که این کشتی را به ابراموف و شریک او فروخت بعدا به روش مافیا به قتل رسید، ولی در این زمینه اتهامی به ابراموف وارد نیامده است.

چند ساعت پس از اعلام سازش قاضی فدرال در شهر واشنگتن با آبراموف و بیم از اعتراف او به کمک های مالی به مقامات، بسیاری از اعضای کنگره و نیز جورج بوش کمکهای دریافتی از وی را به موسسات خیریه دادند. وی به تبلیغات انتخاباتی سناتور هیلری کلینتون هم کمک مالی کرده بود. پیش از همه آنان (سوم ژانویه و در پی انتشار اخبار مربوط به تسلیم ابراموف به پرسشهای قاضی) رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که ابراموف ۶۹ هزار دلار به تبلیغات انتخاباتی اخیر او کمک کرده که همین امروز این مبلغ را به یک موسسه خیریه می دهد.

حزب دمکرات آمریکا از چهارم ژانویه ۲۰۰۶ دست به تبلیغات وسیع برضد حزب رقیب (جمهوریخواه) زده و هر اعتراف ابراموف نزد قاضی، سوخت بیشتری به این تبلیغات خواهد رساند.

«گینگریچ» رئیس اسبق اکثریت سنای آمریکا و از برجستگان حزب جمهوریخواه در واکنش به جنجال ابراموف گفته است: لابی ییست فاسد به وجود نخواهد آمد، مگر این که برخی از اعضای کنگره و کارمندان دفاتر و نزدیکانشان فاسد باشند.

آبراموف برای پیشبرد کار خود برخی از کارکنان دفاتر نمایندگان و نیز بعضی از خود آنان را پس از اتمام دوره به استخدام در آورده بود.

ابراموف که از یهودیان ارتودوکس (متعصب) آمریکا است از دوران جوانی دست به مبارزه باکمونیسم زده بود و فیلمی به نام «عقرب سرخ» ساخته و به حزب ضد کمونیست جمهوریخواه پیوسته و رئیس شورای دانشجویی این حزب شده و تبلیغات وسیعی برای نامزدی رونالد ریگان (سال ۱۹۸۰) کرده بود. همین تبلیغات و موفقیت، وی را وارد کار «لابی گری» کرده بود و با سران و برجستگان حزب جمهوریخواه رفت و آمد داشت. ابراموف که در جریان هر انتخابات به حمایت از نامزدهای حزب جمهوریخواه دست به فعالیت شدید می زد از رشته حقوق فارغ التحصیل شده است. گفته شده است که وی در بیشتر اسکاندالهای اخیر آمریکا از مسئله کنترا ها تا دادن پول به مقاله نگاران دست داشت. طبق گزارش رسانه های آمریکا، علاوه بر دادن پول به چندین عضو کنگره، برخی از اتهامات وارده به او عبارتند از گرفتن حدود ۸۵ میلیون دلار از قمارخانه های سرخپوستی برای کمک به آنها در واشنگتن، دریافت ۹ میلیون دلار از «عمر بونگو» رئیس جمهور گابون برای ترتیب دادن ملاقات او با جورج بوش، گرفتن ۳۲۴ هزار دلار رشوه که بکوشد لایحه وابسته شدن دادگاه عالی جزیره گوام به دیوان عالی آن جزیره در کنگره آمریکا تصویب نشود و ....

آخرین اتهام او ندادن مالیات این رشوه ها که درآمد او محسوب می شود به اداره مالیات بردرآمد آمریکاست!.

کارهای ابراموف که پذیرفته است به آنها اعتراف کند دمکراسی آمریکا را نیز زیر سئوال برده است زیرا که وی مبلغی از این پولها را صرف تبلیغات انتخاباتی دوستان خود از حزب جمهوریخواه می کرد و ترتیب مسافرت، تفریح و ... آنها را می داد.

انعکاس کارهای ابراموف در رسانه ها، یکی از دلایل شکست حزب جمهوریخواه در انتخابات پارلمانی نوامبر ۲۰۰۶ آمریکا بود و بانو ننسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دمکرات، چهارم ژانویه ۲۰۰۷ پس از انتخاب شدن به این سمت قول داد که نظام لابی گری را در کنگره تغییر دهد و مانع سوء استفاده اصحاب منافع از این طریق شود.