پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

تشخیص روغن کرچک اصل + طرز تهیه روغن کرچک


خواص روغن کرچک اصل بسیار گسترده بوده، خاصیت ملین بودن و تقویت و زیبایی پوست و مو از شناخته شده‌ترین و مهمترین خواص این روغن است. سایر خواص دارویی روغن کرچک به طور خلاصه عبارتند از: درمان یبوست، آنتی باکتریال برای زخمها، ضد چین و چروک پوست، تسکین درد مفاصل، افزایش گردش خون، رفع موخورده و تقویت رشد مو، ابرو و مژه‌ها، کمک به التیام زخمها و عفونت‌های قارچی پوست است. در این مطلب طرز تهیه روغن کرچک، روغن کرچک خوراکی و صنعتی و تشخیص روغن کرچک اصل از تقلبی گردآوری شده است.


	تشخیص روغن کرچک اصل + طرز تهیه روغن کرچک | وب

تشخیص روغن کرچک اصل

روغن‌های گیاهی که تحت عنوان روغن خوراکی یا غیر خوراکی عرضه می‌شود تقریبا در بیشتر موارد تقلبی هستند و دلیل آن هم این است که این روغن‌ها به هیچ‌وجه جنبه مصرف خوراکی ندارد و اگر فردی آن را مصرف کند به امراض مختلفی مانند معده‌درد دچار می‌شود در حالی که روغن اصلی، اساسا خوراکی و غیرخوراکی ندارد و در همه موارد می‌توان آن را خورد. به گفته کارشناسان، روغن‌های گیاهی نباید ارزان‌تر از خود میوه و گیاه آن باشند. همچنین نباید از روغن‌های دست‌ساز به هیچ‌وجه استفاده کرد، چرا که پارافین و انواع اسانس‌ها محتوای اصلی این روغن‌هاست که نه تنها سودمند نیست بلکه عوراض زیادی را هم به همراه دارد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که روغن‌های گیاهی خوراکی و غیرخوراکی اگر بیشتر از شش ماه بمانند نه تنها دیگر مفید نیستند بلکه سمی و مضر می‌شوند پس باید به‌تازگی آنها توجه داشت.


طرز تهیه روغن کرچک اصل

قسمت‌های مورد استفاده گیاه کرچک برگ و دانه‌های کرچک است و به طور کلی روغن کرچک اصل با فشار دادن دانه‌های کرچک استخراج می‌شود. از مرحله اول فشردن دانه‌های بدون پوسته‌ این گیاه در سرما روغنی به دست می‌آید كه پس از تصفیه، بی‌رنگ كردن و عبور بخار آب، روغن كرچك دارویی (Pharmaceutical Castor Oil) نامیده می‌شود و باقیمانده‌ روغن دانه را به روش‌های دیگر استخراج و به مصارف صنعتی می‌رسانند. لازم به توضیح است تنها 1 درصد از روغن کرچک تولید شده در جهان را صرف مصارف دارویی یا تولید فراوردههای مفید برای سلامتی میکنند.

روغنهای با طبیعت گرم، خوراکی و روغنهای با طبیعت سرد، صنعتی بوده و برای روغن کاری و روان سازی چرخ و لولا و… به کار میروند. روغن صنعتی کرچک، در برابر گرما مقاوم نیست و در گرمای ۶۰ درجه میسوزد و دود می کند و خاصیت چسبندگی به جامدات را پیدا میکند ولی در برابر سرما تغییری از خود نشان نداده و اگر میخ آهنی را مدتی دراین روغن قرار دهید، زنگ میزند. مصرف روغن صنعتی، باعث بالا رفتن چربی خون و ایجاد چربی بد و مضر میشود، چون دمای بدن انسان ۴۰ درجه است و این روغنها در این دما آمادگی چسبندگی دارند.

روغن های خوراکی، در سرما منجمد می شوند ولی نسبت به گرما مقاومند و نمی سوزند و دود نمیکنند و باعث زنگ زدن میخ آهنی نمیشوند. روغنهای خوراکی وقتی در زمان پخت و پز به سطوح مختلف مثل دیوار یا سطح اجاق گاز میپاشند، پس از گذشت چند روز هم به راحتی پاک شده و نمی چسبند ولی روغن های صنعتی به سختی از سطوح پاک میشوند. مصرف روغنهای خوراکی اصل در بیماران کبد چرب، موجب از بین رفتن چربیهای اضافی در کبد و تنظیم سطح ترانس آمینازهای کبدی و فعالیت آنها می شود.


عوارض مصرف روغن کرچک

علیرغم فراوان بودن خواص این روغن، مضرات روغن کرچک عبارتند از:

در صورتی که فرد مبتلا به التهاب روده‌ای می‌باشد، باید از مصرف روغن کرچک پرهیز نماید. همچنین از آنجا که روغن کرچک خاصیت ملین دارد در موارد آپاندیسیت، خونریزی روده، بیماری‌های قلب، دیابت نوع دوم، فشار خون بالا، در حالت تهوع و استفراغ و در دوران بارداری نباید مصرف گردد.

مجله اینترنتی ستاره