دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
هر ماده غذایی را نباید شست
خیلی از افراد عادت دارند به محض خرید انواع محصولات غذایی از نوشابه و سس گرفته تا میوه و سبزی، ابتدا آنها را بشویند و سپس داخل یخچال قرار دهند...
عدهای هم معتقدند اگر برخی مواد غذایی مانند میوهها و سبزیها را بشویند و داخل یخچال بگذارند، ماندگاریاش پایین میآید و به همین دلیل خوراکیها را بدون شستن داخل یخچال میگذارند. برای اینکه بدانید بهترین راه برای نگهداری مواد غذایی در یخچال چگونه است، این مطلب کوتاه اما کاربردی را بخوانید.
● میوههای سفت را بشویید
میوهها و سبزیها (بهخصوص سبزیها) از آلودهترین خوراکیها محسوب میشوند. به همین دلیل باید میوههایی با بافت سفتتر و سبزیها را پیش از قرار دادن داخل یخچال حتما شست و آنها را از هرگونه آلودگی فیزیکی مانند گلولای و آلودگیهای شیمیایی باقیمانده از سموم دفع آفات به خوبی پاک کرد. میوهها را حتما پس از شستن باید خیلی خوب با یک دستمال یا حوله نخی خشک کرد، سپس آنها را در یک کیسه یا دستمال نخی قرار داد و بعد داخل یخچال گذاشت. سبزیها هم باید پس از شستهشدن به خوبی خشک شوند و اگر امکان خشککردن کامل آنها هم نبود، سبزیهای شسته را داخل دستمالی نخی ریخت، دستمال را داخل ظرفی فلزی قرار دهید و ظرف را درون یخچال بگذارید تا عمر ماندگاری سبزی را بالا ببرید. گذاشتن میوه و سبزی در یخچال در حالی که خیس هستند و بدون قرار دادن آنها در دستمالهای نخی برای کشیده شدن آب آنها باعث کم شدن مدت ماندگاریشان خواهد شد. بد نیست این را هم بدانید که اگر میوه یا سبزی را نشسته داخل یخچال بگذارید، میتوانید مدت زمان بیشتری آنها را تازه داخل یخچال نگهدارید زیرا آبی به آنها نخورده و شرایط مناسب و مرطوب برای رشد میکروارگانیسمها به وجود نیامده است. البته اگر قرار باشد میوهها و سبزیهای نشسته را داخل یخچال بگذارید باید حتما آنها را داخل ظرف کاملا دربسته قرار دهید تا آلودگی آنها به سایر مواد غذایی منتقل نشود.
● میوههای نرم را نشویید
برخی افراد در شستن مواد غذایی مختلف پیش از گذاشتن آنها در یخچال افراط میکنند و حتی سبزیها و میوههای نرمی مانند قارچ یا توتفرنگی را هم میشویند و سپس در یخچال میگذارند. بافت قارچ به صورتی است که آب به سادگی در کلاهک آن جمع میشود و امکان خشک کردن آن هم به راحتی وجود ندارد بنابراین قرار دادن قارچ خیس داخل یخچال باعث کاهش مدت ماندگاری آن میشود. این اتفاق برای میوههایی مانند توتفرنگی که بافت نرمی دارند و در اثر تماس با آب به سادگی متلاشی میشوند هم میافتد بنابراین بهتر است این خوراکیها را در ظرف دربسته و نشسته درون یخچال بگذارید و کمی پیش از مصرف، آنها را بشویید. نگهداری میوهها و سبزیهای نشسته داخل دستمالهای نخی یا انواع دستمالهای یکبار مصرف مخصوص میوه و سبزی هم میتواند عمر نگهداری آنها را افزایش دهد.
● خوراکیهای بستهبندی را بشویید
برخی مواد غذایی مانند انواع نوشیدنیها، سسها، ربها، کنسروها، ماست و سایر لبنیات و... نیازی به شستشو ندارند اما بهتر است برای پاک کردن بستهبندی آنها از انواع آلودگیهای محیطی مانند گرد و خاک، بستهبندیهایشان را پیش از قرار دادن داخل یخچال بشویید و با دستمالی نخی خشکشان کنید.
● جوانهها را نشویید
جوانهها هم جزو سبزیهایی با بافت نرم هستند که شستن آنها باعث نرمتر شدن بافتشان میشود. از طرف دیگر، شستن و خشک کردن کامل جوانهها هم کار سادهای نیست. به همین دلیل توصیه میکنیم جوانهها را نشسته داخل یخچال بگذارید و درست پیش از مصرف، آنها را بشویید. بهترین روش برای نگهداری جوانههای تازه و نشسته در یخچال این است که آنها را از بستهبندی پلاستیکیشان خارج کنید تا بخار نکنند و خراب نشوند. سپس آنها را درون دستمال نخی بریزید و داخل یخچال بگذارید.
● خرما را نشویید
خرما از خوراکیهایی است که باید پیش از مصرف شسته شود. از آنجا که خرما حالت چسبندگی دارد و هنگام چیدن و بستهبندی در معرض انواع آلودگیهای محیطی مانند گرد و خاک قرار میگیرد، شستن آن پیش از مصرف باعث تمیز شدن سطح آن و انتقال نیافتن آلودگیهای محیطی به بدن میشود. البته بهتر است این میوه را درست قبل از خوردن آن بشویید چون اگر هنگام قرار دادن داخل یخچال و چند روز پیش از مصرف شسته شود، آب زیر پوسته رویی و ضخیمش جمع میشود و بافت خرما را شل میکند و مدت زمان ماندگاریاش را پایین میآورد. قرار دادن خرمای شسته و مرطوب داخل یخچال آن هم به مدت چند روز، باعث ترش و بدمزه شدن آن میشود بنابراین بهتر است خرما را تا پیش از مصرف داخل بستهبندی خودش نگهدارید و اگر قرار است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید، حتما از ظرفهای دردار برای این کار استفاده کنید.
● درست در یخچال بچینید!
پس از خرید و شستشوی مناسب خوراکیهایی که به شستن نیاز دارند، آنها را به بهترین شکل در یخچال بگذارید تا مشکلی از نظر انتقال آلودگی و بو از طریق خوراکیهای مختلف پیش نیاید. مثلا بهتر است میوهها و سبزیها را در جامیوهای بگذارید؛ اگر گوشت تازه و گرم خریدهاید و یکی دو روز نمیتوانید آن را پاک و فریز کنید، داخل بستهبندیاش در یخچال بگذارید و یک سینی زیرش قرار دهید تا خونابه در یخچال نریزد و آلودگیهای احتمالی گوشت خام به سایر خوراکیهای یخچال منتقل نشود. بهتر است مواد غذایی شسته و نشسته را هم در طبقههای جداگانهای از یخچال قرار دهید. در ضمن خوراکیهایی که به سرمای بیشتری نیاز دارند، باید در مکانهای سردتر یخچال جای داده شوند.
دکتر محمدحسین عزیزی
متخصص صنایع غذایی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب شورای نگهبان مجلس مجلس شورای اسلامی صادق زیباکلام دولت مجلس دوازدهم انتخابات انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم دولت سیزدهم
هواشناسی تهران شهرداری تهران قتل بارش باران حج تمتع سیل سلامت سازمان هواشناسی زلزله پلیس وزارت بهداشت
خودرو قیمت دلار قیمت طلا سایپا قیمت خودرو بانک مرکزی بازار خودرو مسکن بورس گاز ایران خودرو حقوق بازنشستگان
نمایشگاه کتاب کتاب تئاتر نمایشگاه کتاب تهران سالار عقیلی تلویزیون سینمای ایران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رضا عطاران دفاع مقدس سریال سینما
خورشید دانشگاه تهران کره زمین
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه آمریکا افغانستان سازمان ملل نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال مهدی طارمی پرسپولیس لیگ برتر فولاد خوزستان رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران بازی لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس هوادار
هوش مصنوعی شفق قطبی تبلیغات ایرانسل نوآوری دبی گوگل ایلان ماسک ناسا اپل
ویتامین خواب کودک تجهیزات پزشکی شیر کاهش وزن افسردگی فشار خون درمان ناباروری بارداری زایمان