پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

احوال شخصی كیم جونگ ایل


احوال شخصی كیم جونگ ایل

بیوگرافی رسمی «کیم جونگ ایل» تولد او را بر فراز کوه «Baekdu» ساعت ۶ صبح در ۱۶ فوریه ۱۹۴۲ قلمداد می كند که از سوی یک پرستو پیش بینی شده بود از دیگر علامات تولد او همانا ظهور رنگین کمان و ستاره ای درخشان در آسمان بود

بیوگرافی رسمی «کیم جونگ ایل» تولد او را بر فراز کوه «Baekdu» ساعت ۶ صبح در ۱۶ فوریه ۱۹۴۲ قلمداد می‌كند که از سوی یک پرستو پیش‌بینی شده بود. از دیگر علامات تولد او همانا ظهور رنگین‌کمان و ستاره‌ای درخشان در آسمان بود.

این در حالی است که بنا بر نقلی دیگر، وی در منطقه سیبری در اتحاد شوروی سابق در یک اردوگاه نظامی زاده شد که پدر وی در آنجا در تبعید به سر می برد. باری، هر چند در مورد زمان و مکان تولد وی اختلافاتی وجود دارد اما مادر وی «کیم جونگ سوک» همسر اول «کیم ایل سونگ» پدر بود.

کیم جونگ در دوره اقامت در شوروی «یوری ایرسنوویچ کیم» نامیده می‌شد که از نام روسی پدر وی «ایر – سن» گرفته شده بود. کیم در سال ۱۹۴۵ تنها سه سال داشت که جنگ جهانی دوم پایان یافت و کره از ژاپن مستقل شد.

پدر وی در سپتامبر همان سال به پیونگ یانگ بازگشت و خود وی به همراه یک کشتی روسی در بندر«سون بونگ» فرود آمد. کیم در همان سال به مدرسه رفت و در سال ۱۹۴۹ مادر وی در دوران کودکی فرزند مرد.

● تحصیل

یم به احتمال زیاد بیشتر دوران تحصیل خود را در جمهوری خلق چین گذراند، جایی که او طی جنگ کره برای امنیت بیشتر و به دستور پدر به آنجا رفت.

براساس بیوگرافی رسمی، کیم از مدرسه «نامسان» در پیونگ یانگ فارغ‌التحصیل شد. او سپس به دانشگاه کیم ایل سونگ رفت و در رشته اقتصاد سیاسی در سال ۱۹۶۴ فارغ‌التحصیل شد. در زمان فارغ‌التحصیلی، پدر او که قدرت را بطور کامل قبضه کرده بود به لقب «رهبر بزرگ» مفتخر شد.

گفته می‌شود که کیم جونگ جوان در رشته زبان انگلیسی هم به دلیل سفرهای مکرر به مالت به عنوان میهمان نخست وزیر «دون مینتوف»، در دانشگاه مالت در اوایل دهه ۱۹۷۰ دانش آموخت.

پدر کیم از ازدواج دوم خود پسری به نام «کیم پیونگ ایل» دارد که معلوم نبود کدام یک به عنوان جانشین پدر انتخاب خواهند شد. یک نظر بر این باور است که پدر، پیونگ ایل را به عنوان سفیر به کشورهای دور می‌فرستاد تا مانع درگیری بر سر قدرت شود.

● پیشینه سیاسی

پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۱۹۶۴، وی در صدد عضویت در «حزب کارگران کره» درآمد که ابتدا و پیش از عضویت در «پولیتبورو» در سال ۱۹۶۸، در بخش سازمان نخبگان حزب مشغول به کار شد.

در سال ۱۹۶۹ به معاونت حزب رسید. در سال ۱۹۷۳، کیم دبیرکل حزب و در سال ۱۹۷۴ رسما جانشین پدر شد. طی ۱۵ سال بعد پست‌های دیگری مثل «وزیر کشاورزی» و «ریاست حزب» را نیز در دست گرفت. او بعدها به دلیل نقش محوری در حزب به عنوان «محور و مرکز حزب» نامیده شد.

تا زمان کنگره ششم حزب در اکتبر ۱۹۸۰، کنترل کیم بر حزب کامل شد. او همچنین پست‌های اصلی در «پولیتبورو» و کمیسیون نظامی را از آن خود کرد. در این زمان کیم به چنان کیش شخصیتی رسید که به او عنوان «رهبر عزیز» را دادند. همچنین مطبوعات چنان از او به تجلیل یاد می‌کنند که کیم جونگ را «رهبر بی باک و شجاع» و «خلف اعظم برای آرمان انقلاب» لقب دادند. او پس از پدر خود قدرتمندترین فرد در کره شمالی است.

در ۲۴ دسامبر ۱۹۹۱، کیم فرماندهی کل نیروهای مسلح کره را به دست گرفت. از آنجا که ارتش، بنیاد اصلی قدرت در کره شمالی است، این امر گام مهمی در بسط قدرت بود. به‌نظر می‌رسد که «او جین وو» وزیر دفاع، که یکی از وفاداران کیم ایل سونگ بود زمینه را فراهم ساخت تا ارتش، کیم جونگ را با وجود تجربه اندک خدمت نظامی به‌عنوان رهبر بعدی کره شمالی بپذیرد.

تنها نامزد احتمالی رهبری یعنی نخست‌وزیر «کیم ایل» (که ارتباطی با کیم جونگ ندارند) در سال ۱۹۷۶ از قدرت کنار گذاشته شد. در سال ۱۹۹۲ کیم ایل سونگ اعلام کرد که فرزندش مسوول تمام امور داخلی در جمهوری دموکراتیک خلق کره است.

کره تحت لوای کیم جونگ بسیار مستبدانه تر از دوره پدرش اداره می‌شود. هر چند کیم ایل سونگ (پدر) وزرا را ملزم به اطاعت و وفاداری به خود می‌ساخت اما از مشورت‌های آنها در تصمیم‌گیری استفاده می‌کرد در حالی که کیم جونگ تنها اطاعت و موافقت بی‌چون و چرای زیردستان را می‌خواهد و هر کسی که غیر از آنچه او فکر می‌كند، فکر کند دشمن انگاشته می‌شود.

ر دهه ۱۹۸۰، کره عدم تحرک اقتصادی شدیدی را تجربه کرد. سیاست «جوشی» (خود اتکایی) کیم سونگ تقریبا باعث قطع رابطه تجاری کشور با دنیای بیرون حتی شرکای سنتی چین و شوروی شد.

مقامات كره‌جنوبی، کیم جونگ را به بمب‌گذاری رانگون در سال ۱۹۸۳ در برمه (اکنون در میانمار واقع است) متهم کردند که ۱۷ تن از مقامات كره‌جنوبی را که در حال دیدار از آنجا بودند کشت و از این میان ۴ تن عضو کابینه بودند.

در بمب گذاری دیگر در ۱۹۸۷ در یک شرکت هوایی ۱۱۵ نفر کشته شدند که یکی از جاسوسان کره‌ای «کیم هیون هوی» اقرار کرد که دستور این بمب‌گذاری‌ها از سوی شخص کیم جونگ صادر شده بود. در سال ۱۹۹۲ صدای وی برای اولین بار پخش شد. طی یک رژه نظامی او نزدیک میکروفون رفت و چنین گفت: «درود بر سربازان قهرمان ارتش خلق.»

● به دست گرفتن رهبری کره

در ۸ جولای ۱۹۹۴ کیم سونگ در سن ۸۲ سالگی به دلیل سکته قلبی درگذشت. کیم جونگ با مرگ پدر ازطریق رای‌گیری رئیس‌جمهور نشد بلكه حزب كارگران او را به عنوان «رئیس‌جمهور دائمی» تعیین كرد. این عنوان هم در «کاخ کومسوسان» در مرکز پیونگ یانگ به او داده شد.

وی در اولین اقدام ریاست حزب کارگران کره و ریاست کمیسیون دفاع ملی را در ۸ اکتبر ۱۹۹۷ به‌دست گرفت. کیم جونگ دو پسر دارد. پسر بزرگ «کیم جونگ نام» است که از شانس جانشینی برخوردار بود اما به دلیل دستگیری با پاسپورت جعلی در فرودگاه «ناریتا» در ژاپن از این شانس محروم شد.

پسر دیگر «کیم جونگ چول» است که برخی رسانه‌ها گمانه‌زنی می‌کردند که او جانشین خواهد شد اما «کیم یونگ هیونگ» متخصص سیاسی در دانشگاه «دون گوک» در سئول مدعی است که جانشین کیم از خارج از خانواده او خواهد بود.

کیم جونگ ایل همچنین از سوی جامعه جهانی، دولت‌ها و NGO ها به دلیل سوء استفاده‌های حقوق بشری، تولید سلاح هسته‌ای و غیره مورد انتقادات شدید بین‌المللی است. کیم جونگ در این مورد می‌گوید : «می‌دانم که در معرض انتقادات جهانی هستم اما اگر در مورد آن با من صحبت شود، باز هم همان کاری را که باید انجام می دهم».

در کره شمالی اردوگاهی به نام «اردوگاه ۲۲» وجود دارد که در آن بیش از ۵۰ هزار مرد، زن و کودک به دلیل جرائم سیاسی محبوسند. گزارشاتی در مورد تخلفات فجیع حقوق بشری از سوی مسوولان این اردوگاه ذکر شده که به‌طور مثال آنها کودکان تازه متولد شده زندانیان را با بی‌رحمی می‌کشند.

● علایق کیم جونگ ایل

یکی از مشخصات ویژه رهبر کره شمالی با توجه به فقر گسترده در کشورش علاقه مفرط او به اجناس لوکس است. او همچنین علاقه بسیاری به «شراب» دارد. گفته می‌شود او در فضایی بزرگ بیش از ۱۰ هزار بطری شراب دارد.

نقلی در این رابطه وجود دارد که او در دیدار با رئیس‌جمهور كره‌جنوبی در سال ۲۰۰۰ بیش از ۱۰ لیوان شراب نوشید. در مورد تنوع غذایی نیز وی به شدت عاشق خرچنگ، خاویار و «سوشی» است.

«کنستانتین پولیکووسکی» نماینده روسیه در سفری که با کیم جونگ با قطار به روسیه داشت خاطره‌ای در مورد غذای او می‌گوید: «در این سفر او چنان عاشق خرچنگ بود که هر روز به صورت هوایی خرچنگی تازه برای او وارد قطار می‌کردند و کیم با چوب‌های غذاخوری که خاص مردم خاورزمین است، می‌خورد».

خرید مشروبات ازسوی رهبر کره شمالی سالانه به ۷۰۰ هزار دلار می‌رسد در حالی که مردم او سالانه نزدیک به ۹۰۰ دلار درآمد دارند. عیاشی او زبانزد است. این در حالی است که چهره‌ای که از او توسط مطبوعات در داخل ترسیم می‌شود «رهبری بی‌نظیر» و «خلف اعظم» است.

گفته می‌شود کیم جونگ در طول دوران زمامداری خود تنها سفرهای انگشت‌شماری به خارج از کشور داشته است: از جمله یکبار در دهه ۱۹۸۰ به پکن و دیگر بار در سال ۲۰۰۰ به كره‌جنوبی. با این ویژگی‌ها بسیاری بر این باور بودند که با به قدرت رسیدن کیم جونگ فروپاشی کره‌شمالی حتمی است اما او همچنان پس از سال‌ها رهبری اسرارآمیز مانده و همچنان به حکومت خود ادامه می‌دهد.

«رهبر دائمی» کره در طول دوران زمامداری خود ۶ اپرا در طول دو سال نگاشته و شخصا برج بزرگ «جوشی» در پیونگ‌یانگ را طراحی کرده است.

او همچنین بسیار مشتاق فیلم‌های هالیوودی است؛ چنانکه نزدیک به ۲۰ هزار فیلم جمع کرده است و از جمله شخصیت‌هایی که وی بدان‌ها علاقه‌مند است «رامبو» و «جیمز باند» است و فیلم‌هائی همچون «گودزیلا» و فیلم های هنگ‌کنگی و حتی یک کتاب هم راجع به سینما نوشته است. ازدیگر خصوصیات شخصی او «آدم‌ربائی» است. از جمله برخی بر این باورند که او خانمی را در ژاپن ربود تا یار و هم صحبت وی در ویلای خیره‌کننده‌اش شود.

مادلین البرایت در توصیف کیم جونگ ایل چنین گفته است : «من او را فردی با احساسات یافتم اما برخی نظرات او برای اقتصاد کره بسیار نامعقول می‌نمود».

● زندگی شخصی

هر چند اطلاعات اندکی در مورد زندگی شخصی رهبر کره شمالی وجود دارد اما همسران و فرزندان او را به شرح ذیل دانسته‌اند:

۱ ) اولین همسر او «کیم یونگ سوک» بود. پدر کیم، فرزند را برای ازدواج با دختر یکی از فرماندهان نظامی تحت فشار گذاشت. این دو مدتی با یکدیگر زندگی کردند و صاحب دختری بنام «کیم سول سونگ» در سال ۱۹۷۴ شدند.

۲ ) اولین معشوقه کیم، «سونگ های ریم» نام داشت که پس از سال‌ها ارتباط با یکدیگر در بیمارستان مرکزی مسکو در سال ۲۰۰۳ مرد. از ارتباط با این معشوقه فرزند بزرگ کیم «کیم جونگ نام» در سال ۱۹۷۱ متولد شد.

۳ ) دومین معشوقه او «کو یونگ هی» بود که نقش «اولین بانو»ی کره را داشت که او هم به دلیل سرطان در سال ۲۰۰۴ مرد. از این ارتباط هم دو فرزند به دنیا آمد: «کیم جونگ چول» در سال ۱۹۸۱، و «کیم جونگ اون» (که گاهی به وی «جونگ وونگ» نیز می‌گویند» در سال ۱۹۸۴.

۴ ) از زمان مرگ «کو یونگ هی»، رهبر کره با «کیم اوکی» سومین معشوقه خود زندگی می‌كند که پیش از این منشی شخصی او از سال ۱۹۸۰ بود.

کیم نیز همچون پدرش به شدت از پرواز می‌ترسد و هرجا بخواهد سفر کند با خودروهای زرهی شخصی سفر می‌كند. گفته می‌شود وی علاقه عجیبی به «ماشین» و «مسابقه» دارد و در کاخ خود مسابقه ماشین سواری برپا می‌كند. وی ۲۰ میلیون دلار برای وارد کردن ۲۰۰ مدل جدید مرسدس بنز اختصاص داده است. این ۲۰۰ خودرو به جمع هفت‌هزار مرسدس ذخیره شده می‌پیوندد.

کیم جونگ ایل همچنین به بسکتبال نیز علاقه بسیاری دارد. در دیداری که مادلین آلبرایت وزیر خارجه سابق آمریکا با او داشت توپ بسکتبالی به امضای «مایکل جردن» به وی هدیه داد. همچنین به گلف نیز علاقه خاصی دارد به‌گونه‌ای که گفته می‌شود یک توپ را با سه یا چهار حرکت به سوراخ مخصوص توپ می‌اندازد.

دشواری دسترسی دقیق به اطلاعاتی در مورد کره‌شمالی بدین معناست که ارزیابی درست از میزان و وسعت نفوذ رهبر کره شمالی تقریبا امکان‌پذیر نیست.

ابوذر پایدار