چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نیمه زنانه ورزش جهان


نیمه زنانه ورزش جهان

ماریا یوریونا شاراپووا معروف به ماشا برای تنیس دوستان چهره یی آشنا و دوست داشتنی است این ستاره روسی نوزده ساله در حال حاضر در رنکینگ تنیس جهانی در بخش زنان در صدر قرار دارد و در پایان سال ۲۰۰۶ به عنوان پردرآمدترین ورزشکار زن جهان لقب گرفت

● ماریا شاراپووا

ماریا یوریونا شاراپووا معروف به ماشا برای تنیس دوستان چهره یی آشنا و دوست داشتنی است. این ستاره روسی نوزده ساله در حال حاضر در رنکینگ تنیس جهانی در بخش زنان در صدر قرار دارد و در پایان سال ۲۰۰۶ به عنوان پردرآمدترین ورزشکار زن جهان لقب گرفت. شاراپووا تاکنون دو قهرمانی در گرنداسلم ها را به دست آورده.

شاراپووا در یواس اوپن ۲۰۰۶ با غلبه بر جاستین هنین در فینال قهرمان شد. وی زمانی که تنها ۱۷ سال داشت در مسابقات اوپن ویمبلدون با شکست دادن سرنا ویلیامز به اولین عنوان قهرمانی اش در یک گرنداسلم دست یافت.

ماریا شاراپووا در ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) ۱۹۸۷ در نیاگن سیبری روسیه چشم به جهان گشود. والدین شاراپووا در سال ۱۹۸۶ یعنی یک سال قبل از تولد ماریا بعد از حادثه چرنوبیل از بلاروس به سیبری رفتند و سال بعد ماریا در نیاگن متولد شد. در ۷سالگی یوری شاراپووا ماریا را به امریکا برد تا در «آکادمی تنیس نیک بولتیری» در برادنتون فلوریدا حضور یابد. مادرش یلنا به دلیل مشکل در ویزایش چند سال بعد به او و پدرش در امریکا ملحق شد.

شاراپووا از آن پس با حفظ شهروندی روسیه در امریکا زندگی می کند. ماشا اخیراً یک خانه در سواحل منهتن در کالیفرنیا خریداری کرده است اما اکثر زمان سال را در برادنتون فلوریدا در نزدیکی محل تمرینش در IMG سپری می کند. سال ۲۰۰۶ برای ماریا شاراپووا با فراز و نشیب هایی همراه بود اما وی در انتهای این سال در صدر تنیسورهای زن جهان قرار گرفت. در اوپن استرالیا ۲۰۰۶ وی در مرحله نیمه نهایی به جاستین هنین باخت.

ماشا اولین عنوان قهرمانی اش در سال ۲۰۰۶ را در مسابقات اوپن پسفیک لایف در هندوستان به دست آورد. این عنوان یازدهمین عنوان قهرمانی وی در دوران بازیگری حرفه یی اش محسوب می شد. شاراپووا در اوپن فرانسه در این سال عملکرد خوبی نداشت و در دور چهارم توسط دینا سافینا حذف شد.

او در مسابقات بیرمنگام هم نتوانست به سومین عنوان قهرمانی متوالی اش دست یابد و در مرحله نیمه نهایی توسط جامئا جکسون امریکایی حذف شد و برای دومین سال متوالی وی در مرحله نیمه نهایی اوپن ویمبلدون از گردونه رقابت ها توسط آملیه مورسمو کنار رفت. شاراپووا دومین عنوان قهرمانی اش در سال ۲۰۰۶ را در مسابقات کلاسیک آکورا در سن دیگو با شکست دادن کیم کلیسترز به دست آورد.

این اولین پیروزی شاراپووا مقابل کلیسترز در ۵ رویارویی شان بود. او سپس در گرنداسلم یواس اوپن قهرمان شد. پس از آن نوبت به قهرمانی در اوپن زوریخ رسید، بعد از آن ماریا با قهرمانی در مسابقات جنرالی لیدیز لینز تعداد عناوین قهرمانی اش در سال ۲۰۰۶ را به عدد ۱۵ رساند. شاراپووا سال ۲۰۰۷ را با رسیدن به فینال واستون واتر چمپیونز چلنج آغاز کرد، اما مقابل کیم کلیسترز شکست خورد. او سپس به فینال اوپن استرالیا رسید اما در فینال به سرنا ویلیامز باخت.شاراپووا در سال ۲۰۰۶ توسط فدراسیون تنیس روسیه به عنوان بهترین ورزشکار زن این کشور برگزیده شد. او همچنین به عنوان یکی از ۵۰ شخصیت مشهور و زیبای جهان شناخته می شود. ماشا که در سال ۲۰۰۱ فعالیت حرفه یی اش در دنیای تنیس را آغاز کرده اولین راکت تنیس را توسط یکی از دوستان خانوادگی شان هدیه گرفت.

شاراپووا به خاطر اینکه در جریان مسابقات از سوی پدرش در کنار زمین راهنمایی می شود مورد انتقادات فراوانی قرار دارد. در مسابقات اوپن استرالیا ۲۰۰۶ به شاراپووا هشدار داده شد به خاطر این مساله جریمه خواهد شد و در مسابقات اوپن استرالیا ۲۰۰۷ شاراپووا به خاطر پدرش دو هزار دلار جریمه شد. شاراپووا همچنین در جریان همین مسابقات به حریفش کامیله پین فحش داد که این فحش در جریان پخش مستقیم مسابقات سانسور نشد. مجموع جوایزی که ماریا شاراپووا در این سال ها کسب کرده ۹۱۱۳۳۵۲ دلار امریکا است. او در سال ۲۰۰۶ مجموعاً ۳۷۹۹۵۰۱ دلار امریکا جایزه نقدی به خاطر حضور در مسابقات تنیس داشته است. شاراپووا در مورد خودش می گوید؛ «من هم یک ورزشکار و هم یک تاجر هستم.»

● لیلا علی

لیلا علی دختر محمدعلی و ورونیکا پورش علی در ۳۰ دسامبر ۱۹۷۷ در ساحل میامی چشم به جهان گشود. لیلا که در لس آنجلس یک مربی خصوصی بوکس بود در سال ۱۹۹۹ اعلام کرد قصد دارد به دنیای بوکس زنان وارد شود. وی از آن زمان تاکنون در ۲۴ مسابقه یی که انجام داده، ۲۴ پیروزی به دست آورده که ۲۱ پیروزی وی به وسیله ناک اوت (ضربه فنی) بوده است. در ۸ اکتبر ۱۹۹۹ لیلا علی اولین حضورش در یک مسابقه رسمی بوکس را تجربه کرد و اپریل فاولر را ناک اوت کرد. بسیاری از کارشناسان و طرفداران بوکس خواهان نبرد او با فریدا فورمن دختر جرج فورمن و جکی فریزر دختر جو فریزر شدند.

جرج فورمن و جو فریزر از حریفان محمدعلی در دوران فعالیتش در عرصه بوکس بودند، سرانجام در ۸ ژوئن ۲۰۰۱ علی و فریزر رودرروی هم قرار گرفتند که این مسابقه به عنوان بزرگ ترین مسابقه تاریخ بوکس زنان شناخته می شود. این مسابقه با نام علی / فریزر ۴ شناخته می شود که دلیل این نامگذاری ۳ نبرد جو فریزر و محمدعلی بوده است. در این مسابقه لیلا علی با تصمیم داوران برنده اعلام شد، لیلا علی که در وزن سوپر میان وزن فعالیت دارد اکنون عناوین مختلف قهرمانی جهان در سوپر میان وزن از قبیل IBA و WIBA و IWBF را کسب کرده است.

لیلا علی که تاکنون شکست در رینگ بوکس را تجربه نکرده است، در ۷ ژوئن سال ۲۰۰۶ اعلام کرد قصد دارد تا یک تور جهانی را برگزار کند و خواهان مسابقه با آن ولف در اکتبر ۲۰۰۶ شد، هر چند مسابقه با آن ولف هرگز تحقق نیافت. وی ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) ۲۰۰۶ رودرروی شلی بورتون قرار گفت و در راند چهارم او را ناک اوت کرد.

در ۳ فوریه (۱۴ بهمن) ۲۰۰۷ در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی لیلا علی برای دفاع از عنوان قهرمانی WIBA و WBC خود مقابل گوید ولین اونیل از گویان قرار گرفت و تنها با گذشت ۵۶ ثانیه از راند اول حریفش را ناک اوت کرد. دختر ۲۹ ساله محمدعلی افسانه یی با این پیروزی تمام عناوین خبری آفریقای جنوبی را به خود اختصاص داد، زیرا مسابقه وی با اونیل اولین مسابقه حرفه یی بوکس زنان در آفریقای جنوبی محسوب می شد، قبل از این مسابقه نلسون ماندلا رهبر آزادیخواه و رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی برای لیلا آرزوی موفقیت کرده بود.

● مارتا

مارتا برزیلی در سال ۲۰۰۶ به عنوان بهترین بازیکن زن فوتبال جهان انتخاب شد. مارتا وی یرا داسیلوا معروف به مارتا در دوم فوریه (۱۳ بهمن) ۱۹۸۶ در دیوس ریاچوس آلاگواس برزیل چشم به جهان گشود. این ستاره زن برزیلی برای تیم باشگاهی اومئا IK سوئیس در پست هافبک بازی می کند. او همراه با تیم ملی زنان برزیل در المپیک ۲۰۰۴ به مدال نقره دست یافت. او همچنین در قهرمانی زنان جهان در رده سنی زیر ۱۹ سال در سال ۲۰۰۴ با به ثمر رساندن ۶ گل توپ طلا را به خودش اختصاص داد و در آن مقطع تیم ملی برزیل به عنوان چهارمی دست یافت. سال ۲۰۰۶ برای مارتا سال رویایی بود.

او در مراسم فیفا گالا به عنوان بهترین بازیکن زن جهان شناخته شد. وی که در دو دوره قبلی در رده دوم و سوم برترین بازیکنان زن جهان شناخته شده بود با استعداد معجزه آسای خود به شایستگی به این عنوان دست یافت. او در ۳ فصل حضورش در باشگاه اومئا ۶۳ گل به ثمر رسانده است. در سال ۲۰۰۵ تلویزیون سوئد یک برنامه مستند با نام «مارتا برادرزاده پله» در مورد زندگی و قدرت فوتبال مارتا ساخت.

● سانیا ریچاردز

در سال ۲۰۰۶ رکورد دو چهارصد متر زنان شکسته شد. سانیا ریچاردز دونده امریکایی با زمان ۷۰/۴۸ رکورد دو چهارصد متر زنان را به نام خودش ثبت کرد. وی در ۲۶ فوریه ۱۹۸۵ در کینگستون جامائیکا چشم به جهان گشود. اما در رشته دوومیدانی برای تیم ملی امریکا مسابقه می دهد. او در المپیک ۲۰۰۴ آتن در دو چهارصد متر مدال طلا را از آن خود کرد. ریچاردز در سن ۱۲سالگی جامائیکا را ترک کرد و در ماه مه ۲۰۰۲ شهروند امریکا شد.

او در دبیرستان بسکتبال بازی می کرد. سال ۲۰۰۶ سال بسیار خوبی برای سانیا بود. او در این سال از دانشگاه تگزاس مدرک لیسانس اش را در رشته مدیریت سیستم های اطلاعاتی گرفت. او در همین سال در مسابقات «لیگ طلایی» قهرمان شد و جایزه ۲۵۰ هزار دلاری مسابقات را از آن خود کرد. او سریع ترین و جوان ترین دونده امریکا در ۲۱ سال اخیر است.

● جانیکا کاستلیچ

جانیکا کاستلیچ بدون شک یکی از بزرگ ترین اسکی بازان زن تمام دوران است. او تنها زنی است که در بازی های المپیک زمستانی در اسکی آلپاین ۴ مدال طلا را به دست آورده. وی در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ موفق به انجام این کار شد. جانیکا تنها زنی است که در یک سال ۳ طلای المپیک را از آن خود کرده است. او در سال های ۲۰۰۱ ، ۲۰۰۳ و ۲۰۰۶ هم قهرمان جام جهانی اسکی شد.

در ۱۵ ژانویه ۲۰۰۶ کاستلیچ سومین زن در تاریخ جام های جهانی اسکی شد که در یک دوره در ۵ رشته قهرمان شد. سال ۲۰۰۶ برای جانیکا سالی خوب بود. وی در همین سال توسط اتحادیه لائوریوس به عنوان بهترین ورزشکار زن جهان انتخاب شد.

وی در ۵ ژانویه ۱۹۸۲ در زاگرب متولد شد. آنته کاستلیچ پدر جانیکا مربی اش بوده و ایویکا برادرش هم اسکی بازی مشهور است. او تاکنون ۳۰ عنوان قهرمانی در جام های جهانی مختلف به دست آورده است. وی در سال ۲۰۰۶ در مجموع ۸ عنوان قهرمانی در رشته های مختلف به دست آورد. در همین سال وی در المپیک زمستانی تورین مدال طلا را در رشته آلپاین به دست آورد. وی به چهارمین مدال طلای بازی های المپیک دست یافت تا موفق ترین زن اسکی باز در بازی های المپیک لقب بگیرد. او به دلیل مصدومیت قادر نخواهد بود در جام جهانی اسکی آلپاین ۲۰۰۷ شرکت کند.