چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

Leadtek WinFast PX ۸۴۰۰ GS ۵۱۲MB: تجربه جدیدی از سرگرمی های ارزان قیمت


Leadtek WinFast PX ۸۴۰۰ GS ۵۱۲MB: تجربه جدیدی از سرگرمی های ارزان قیمت

پردازنده های گرافیکی Geforce ۸۴۰۰ GS محصولاتی متعلق به نسل قبل هستند. البته فاصله نسل ها در دنیای سخت افزارهای کامپیوتری بسیار کمتر از این فاصله در دیگر چیز هاست. پردازنده های گرافیکی …

پردازنده های گرافیکی Geforce ۸۴۰۰ GS محصولاتی متعلق به نسل قبل هستند. البته فاصله نسل ها در دنیای سخت افزارهای کامپیوتری بسیار کمتر از این فاصله در دیگر چیز هاست. پردازنده های گرافیکی سری ۸ از nVIDIA در حدود یک سال و اندی پیش به بازار عرضه شدند. این پردازنده های گرافیکی در زمان خود قدرتمند ترین محصولات بازار بوده و در حقیقت اولین گام در دنیای پردازنده های گرافیکی بودند که از DirectX ۱۰ پشتیبانی می کردند. معرفی این پردازنده ها همزمان با عرضه تکنولوژی هایی نو در زمینه پردازش گرافیکی بود. اما اکنون این سری از پردازنده ها جای خود را به خانواده سری ۹ و سری جدیدتر GTX داده اند و تولید تمامی مدل های آن عملا متوقف شده است.

اما هنوز این خانواده زنده است و اعضای اندکی از آن به حیات خود در دنیای سخت افزارهای کامپیوتری ادامه می دهند. ارزان ترین عضو آن که با نام ۸۴۰۰ GS شناخته می شود محصولی است برای آن هایی که به گرافیک های نسل بعدی احتیاج ندارند. در حقیقت خود من هم جزو همین دسته هستم. علاقه ای به بازی با کامپیوتر ندارم و هرگز با یک نرم افزار طراحی سه بعدی کار نکرده ام. من از کامپیوتر خود برای، تماشای فیلم، گوش کردن به موسیقی، گشت و گذار در اینترنت و انجام کارهای دفتری استفاده می کنم، پس چرا باید صدها هزار تومان از پول خود را صرف خرید کارت گرافیکی قدرتمندی کنم که شاید حتی نتوانم از یک چندم امکانات آن هم استفاده کنم؟ حتما با خودتان می گویید، چرا از یک مادربرد با پردازنده گرافیکی داخلی استفاده نمی کنم. در حقیقت برای کاهش هزینه هایم در ابتدا چنین خیالی داشتم، اما راستش ویندوز ویستا و سایر سیستم عامل های مشابه به همراه انبوهی از نرم افزاهای عمومی که از گرافیک های سه بعدی ساده استفاده می کنند نظر من را عوض کردند. من سیستمی می خواستم که بتوانم با آن این سیستم عامل ها و نرم افزارها را با خیال راحت اجرا کنم. البته شنیده ام که ویندوز ۷ نیز به زودی به بازار می آید و ترس از اینکه سیسم جدیدی که خریداری کرده ام با این سیستم عامل جدید سازگار نباشد مرا وادار کرد تا به فکر خرید یک کارت گرافیکی جداگانه بیافتم.

کارتی که علاوه بر پشتیبانی از تکنولوژی های جدیدی چون DirectX ۱۰ دارای قدرت مناسبی هم برای انجام کارهای عمومی بوده و در نهایت ارزان و در دسترس باشد. تمامی مواردی که را ذکر کردم سبب شدند تا به سمت استفاده از کارت های گرافیکی مجهز به پردازنده گرافیکی Geforce ۸۴۰۰ GS کشیده شوم. یکی از بهترین کارت های گرافیکی که با استفاده از این پردازنده تولید و به بازار عرضه شده است، کارت گرافیکی Leadtek WinFast PX ۸۴۰۰ GS ۵۱۲MB است. یک کارت گرافیکی با کیفیت از سازنده ای بسیار خوش نام که خیال شما را از هر جهت راحت خواهد کرد. کارت از یک طراحی Low Profile استفاده می کند، به همین دلیل اگر براکت های کوتاه را برای آن در دسترس داشته باشید می توانید آن را حتی بر روی باریک ترین کیس ها (مثل کیس سرور های ۱U) نیز نصب کنید. سیستم خنک کننده این کارت هم بسیار ساده است. بر خلاف بسیاری از تولید کنندگان که سعی می کنند بر روی کارت های گرافیکی ارزان قیمت خود از خنک کننده های غیر فعال استفاده کنند، لیدتک تصمیم گرفته است تا از خنک کننده ای فعال برای این منظور استفاده کند. یکی از مهمترین دلایل این کار، کوچک نگاه داشتن اندازه کارت بوده است تا همانطور که گفتیم کاربران بتوانند به راحتی از این کارت در کیس های کوچک نیز استفاده کنند. البته در صورت استفاده از براکت های کوچکتر، امکان استفاده از دو نمایشگر را از دست خواهید داد و مجبورید از خروجی D-sub روی کارت صرف نظر کنید.

اما در نهایت مطمئن هستم که می توانید بین استفاده از تعداد بیشتری خروجی تصویری و یا استفاده از کارت بر روی کیس های کوچک یکی را انتخاب کنید. ۵۱۲ مگابایت حافظه تعبیه شده بر روی PX ۸۴۰۰ GS برای بسیاری از کاربردها کافی به نظر می رسد. این حافظه که با گذرگاهی به عرض ۶۴ بیت به پردازنده گرافیکی متصل شده دارای پهنای باند ۶.۴ گیگاببایت بر ثانیه بوده و در فرکانی موثر ۸۰۰ مگاهرتز عمل می کند. پردازنده گرافیکی ۸۴۰۰ GS گرچه از پردازنده های نسل قبل به شمار می رود اما همچنان دارای مشخصات و امکانانت بسیار خوبی است. همانطور که گفته شد در حال حاظر ۸۴۰۰ GS ارزان قیمت ترین پردازنده گرافیکی است که از DirectX۱۰ پشتیبانی می کند و با این قیمت عاقلانه نیست که به سراغ کارت های گرافیکی با پشتیبانی از DirectX ۹.۰ بروید. پشتیبانی از ۸ پردازنده جریانی اگرچه نشان دهنده قدرت نه چندان بالای این پردازنده گرافیکی است اما در عین حال نشان می دهد که PX ۸۴۰۰ GS میتواند به اهدافی که برای آن طراحی شده است دست پیدا کند.