سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
۴ دسامبر ۲۰۰۴ ـ ادامه بحران انتخاباتی اوکراین در سال ۲۰۰۴ برغم رای دیوان عالی این کشور - ادامه "انقلاب مخملی" طرح غرب
در این روز در دسامبر ۲۰۰۴ به نظر نمی رسید که ابطال نتایج انتخابات دور دوم ریاست جمهوری اوکراین از سوی دیوان عالی این کشور در آخر وقت ۲ دسامبر آن سال، از بحران انتخاباتی این کشور بکاهد زیرا که طرح "انقلاب مخملی" غرب در قلمرو شوروی سابق هنوز به نیمه هم نرسیده بود.
دادگاه عالی اوکراین در حکم خود تاریخ تجدید انتخابات را روز ۲۶ دسامبر تعیین کرده که برخی حقوقدانان بی طرف گفته بودند تعیین تاریخ و چگونگی برگزاری هرگونه انتخابات کار قوه مجریه و مقننه است نه قوه قضایی.
به دلیل یک سویه مخابره شدن اخبار، واکنش کوچما رئیس جمهور و یانوکوویچ نخست وزیر اوکراین تا آخر وقت سوم دسامبر واصل نشده بود. تنها، یک سخنگوی یانوکوویچ گفته بود که وی در انتخابات تازه شرکت خواهد کرد زیرا که به پیروزشدنش اطمینان دارد.
با صدور رای دیوان عالی، پارلمان پارلمان اوکراین باید که قانون انتخابات این کشور را به گونه ای اصلاح می کرد که با رای دیوان عالی مطابقت یابد زیرا که سه بار تکرار انتخابات سابقه نداشته و در قانون هیچ کشوری دیده نمی شده است. در آن روز مشکل در این بود که باز ممکن بود که کوچما اصلاح قانون را نپذیرد زیرا که قبلا گفته بود که انتخابات باید عمومی و از نو صورت گیرد. طبق قانون وقت، اگر یانوکوویچ کمتر از ده روز مانده به انتخابات انصراف می داد، رقیب او باید بیش از نیمی از کل آراء را به دست می آورد که بعید بود.
«گریزلوف» رئیس دومای روسیه که با طرفین اختلاف در اوکراین مذاکره کرده گفته بود که رای دیوان عالی راه حل مسئله اوکراین نیست زیرا که این مسئله عمیق تر از آن است که با یک حکم دادگاه بشود آن را حل کرد، این مسئله در تار و پود جان دست کم نیمی از مردم اوکراین فرورفته است.
مفسران رسانه های غرب تصمیم دیوان عالی اوکراین را شکست بزرگی برای پوتین رئیس جمهور وقت روسیه خوانده بودند که در صدد جمع کردن ملل شوروی سابق به گرد مسکو بوده است و چند ساعت پیش از صدور رای دیوان عالی گفته بود اگر قرار است انتخابات دیگری در اوکراین صورت گیرد این انتخابات باید عمومی و با شرکت نامزدهای متعدد باشد و گرنه ۲۵ بار هم که دور دوم تجدید شود مسئله را حل نخواهد کرد و کوچما این نظر را تایید کرده بود و همین طور یانوکوویچ.
ناظران بی طرف در این زمینه معتقد بودند پوتین و کوچما که قدرت اجرایی به دست دارند همه مساعی خود را بکار خواهند برد تا حرفشان را به کرسی بنشانند و بنابراین بحران اوکراین احتمالا رشته ای خواهد بود و رشته ای است که سر دراز خواهد داشت، مخصوصا که در آن زمان مناطق شرقی و جنوبی اوکراین در تصمیم خود مبنی بر انفصال که مسکو نسبت به آن بی میل نیست پا فشاری می کردند. این ناظران تایید کرده بودند که اوکراین میدان جنگ سرد مسکو و غرب شده است و نتیجه انتخابات آتی هرچه که باشد نظر یکی از دو طرف را تامین نخواهد کرد و برخورد و بحران ادامه خواهد داشت.
مفسران هوادار مسکو در سیزدهمین روز بحران، مطالب دیگری را پیش کشیده بودند ازجمله این که قضات اوکراینی سابقه گرفتن رشوه دارند، عوامل غرب با کیسه های پر آماده پرداخت هستند و ....
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست