دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

فندق؛ تقویت‌کننده بینایی


فندق؛ تقویت‌کننده بینایی

در میان میوه‌های روغنی، فندق قابل هضم‌ترین و مغذی‌ترین آنها بشمار می‌آید. فندق خشک حدود ۷۰درصد وزن خود مواد چربی و ۱۵ تا ۲۰درصد مواد پروتئینی دارد و به سبب فقدان مواد هیدروکربنی، …

در میان میوه‌های روغنی، فندق قابل هضم‌ترین و مغذی‌ترین آنها بشمار می‌آید. فندق خشک حدود ۷۰درصد وزن خود مواد چربی و ۱۵ تا ۲۰درصد مواد پروتئینی دارد و به سبب فقدان مواد هیدروکربنی، مصرف آن را به مبتلایان دیابت توصیه می‌کنیم. این میوه سرشار از ویتامین‌های A، B۱ ، B۲، C، E و املاح معدنی کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است. با مصرف ۱۰ عدد فندق می‌توانید مس و بخش عمده‌ای از ویتامین E بدن را تامین کنید.

البته خوب است بدانید فندق با تمام مزایای مذکور، کالری بسیار بالایی دارد و مصرف بیش از حد آن می‌تواند چاق‌کننده باشد. در ۱۰۰ گرم مغزفندق ۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالری انرژی نهفته است.

خواص غذایی و دارویی

به طور کلی طبیعت فندق، گرم و خشک بوده و مغزخام یا بو داده آن برای اطفال و اشخاص لاغر مفید است. البته فندق بو داده روغن بیشتر، طعم مطلوب‌تر و خواص بیشتری دارد. خوردن آن به دلیل داشتن ویتامین‌های A و C برای تقویت پوست، ناخن، مو و شفاف شدن آنها و همچنین تقویت بینایی، موثر است. ویتامین‌های B موجود در فندق برای درمان ضعف اعصاب، سستی، هیجان و اضطراب و فسفر زیاد آن برای تقویت مغز و حافظه نافع است؛ لذا مصرف آن را به کسانی که کارهای فکری می‌کنند، توصیه می‌کنیم. فندق به دلیل مقدار زیاد کلسیم ، گوگرد، ید و مس، مقوی بدن و مصرف آن در دوران نقاهت مفید است.

این میوه تقویت‌کننده معده و روده‌ها بوده و می‌تواند سموم بدن را خارج سازد؛ از این‌رو، اگر بخواهید به این مزیت فندق دست یابید، آن را هنگام گرسنگی مصرف کنید تا روده‌های شما را تقویت کند. از آنجا که دارای مقدار کمی مواد نشاسته‌ای و غنی از مواد معدنی است، برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و برای کسانی که دچار کم‌خونی هستند، چنانچه پس از هر وعده غذایی، ۵ تا ۶ عدد خام آن را میل کنند، مشکلشان برطرف می‌شود. فندق بسیار قابض است و غشای نازکی که روی مغز آن را پوشانده، در رفع اسهال بسیار موثر است.

روغن فندق: از مغز فندق روغنی به رنگ زرد روشن با طعم ملایم و اثر درمانی شبیه به روغن بادام تهیه می‌شود که می‌توان از آن در آشپزی استفاده کرد. این روغن برای سرفه، درد سینه و کبد که از سردی باشد، مفید است و بهترین داروی ریزش مو است. در قدیم از سوزاندن فندق، زغال چربی تهیه می‌شد و از آن به عنوان سرمه و برای تقویت ابروها استفاده می‌کردند؛ در ضمن اگر این روغن را به محل گزیدگی عقرب بمالید، زهر آن را از بین می‌برد.

فاخره بهبهانی