شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

دوربین عکاسی


۱. گذاشتن فیلم در دوربین و بیرون آوردن آن را حتماً در سایه انجام دهید. نور خورشید بسیار نافذ است. از لبه‌های فیلم ۱۲۰ و شیار کاست ۱۳۵ می‌تواند نفوذ کند و قسمتی از فیلم را سیاه نماید.
اگر …

۱. گذاشتن فیلم در دوربین و بیرون آوردن آن را حتماً در سایه انجام دهید. نور خورشید بسیار نافذ است. از لبه‌های فیلم ۱۲۰ و شیار کاست ۱۳۵ می‌تواند نفوذ کند و قسمتی از فیلم را سیاه نماید.

اگر در جائی هستید که هیچ‌گونه سایه‌ای وجود ندارد از سایه خودتان استفاده کنید.

۲.در هر عکس‌برداری لازم است ۴ عمل زیر را انجام دهید:

الف‌ـ یافتن کادر مورد نظر

ب‌ـ تنظیم فاصله دوربین نسبت به موضوع

ج‌ـ تنظیم سرعت متناسب با حرکت موضوع

د‌ـ تنظیم دیافراگم با توجه به عمق میدان وضوح مورد نظر

۳. در موقع عکس گرفتن دقت کنید تا انگشت یا بند دوربین جلوی عدسی نباشد.

(در دوربین‌های رفلکس تک عدسی این امر نباید اتفاق بیفتد)

۴. بازوها و آرنج‌های خود را در دو طرف بدن بچسبانید و در هوا، بدون تکیه‌گاه رها نکنید. روی دکمه عکسبرداری آرام و یکنواخت فشار دهید. در صورت وجود تکیه‌گاهی مانند دیوار، میز و غیره از آن استفاده کنید.

۵. در دوربین‌هائی که با جلو بردن و تعویض فیلم هیچ فنری به حال فشردگی در نمی‌آید. بلافاصله بعد از هر عکسبرداری فیلم را جلو ببرید تا هم، از افتادن دو عکس بر روی هم جلوگیری شود و هم قسمتی از کار بعدی انجام گرفته باشد و باعث سرعت عمل گردد. (معمولاً در دوربین‌های ساده چنین است) اما در دوربین‌هائی که پیش رفتن فیلم فنرهائی را خواهد فشرد و دوربین را به‌حالت آماده برای گرفتن عکس‌ بعدی در خواهد آورد، این کار را باید فقط لحظه‌ای پیش از گرفتن عکس انجام دهید زیرا پس از این که فیلم عوض و دوربین آماده گردید، (به اصطلاح شارژ شد) امکان دارد از گرفتن عکس منصرف شوید و مدت‌ها فنرها در حال فشردگی باقی بمانند و به تدریج قدرت و صحت عمل خود را از دست بدهند.

۶. اگر وضع مزبور پیش آمد، یعنی دوربین شارژ شد ولی عکسبرداری به‌عمل نیامد بهتر است شارژ آن را خالی کنید. یعنی عکس نگرفته دکمه عکسبرداری را بفشارید. در برابر سلامت دوربین یک کادر، ارزشی ندارد.

۷. وقتی دوربین مورد استفاده نیست بهتر است آن را در کیف قرار دهید و عدسی آن را همیشه تمیز نگهدارید. برای پاک کردن عدسی از فرچه نرم مخصوص و کاغذ عدسی پاک‌کن استفاده کنید. از به کار بردن هرگونه پارچه نرم، جیر، مایعات و غیره خودداری کنید.

۸. در کنار دریا، علاوه بر گذاشتن دوربین در کیف، بهتر است آن را در یک کیسه نایلون جای داد. ماسه‌های مرطوب کنار دریا می‌تواند به گوشه و کنارهای دوربین و روی عدسی‌ها بچسبند و باعث زنگ‌زدگی قسمت‌های فلزی شوند و موقع پاک کردن عدسی، خراش‌های غیرقابل اصلاحی بر آنها وارد آورند.