چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
وقتی یک سرطان, زیادی درمان می شود
ترس از سرطان پستان، شایعترین سرطان زنانه، سبب شده است بسیاری از زنان، چه آنهایی که در معرض خطرند و چه آنهایی که خطری تهدیدشان نمیکند، تحت غربالگری و آزمونهای تشخیصی سرطان پستان قرار گیرند.
اگر چه کشف و معالجه این سرطان در مراحل اولیه احتمال بهبود و درمان آن را افزایش میدهد اما محققان میگویند گاهی زنانی که مبتلا به این سرطان هستند، به اشتباه تحت درمانهای غیرضروری قرار میگیرند. این در حالی است که تحقیقات نشان میدهد ۳۰ درصد از زنان مبتلا به این سرطان ممکن است تحت درمانهای بیش از اندازه قرار بگیرند...
بررسیها نشان میدهد که غربالگری سرطان پستان و جستجو به دنبال درمان تودههای پستانی همانطور که میتواند مفید و کمککننده باشد، به همان اندازه هم میتواند دلهرهآور و حتی مضر باشد. از هر سه مورد سرطان پستان که در برنامههای غربالگری در کلینیکهای تشخیصی سرطان پستان مشخص میشود، یک مورد معمولا تحت درمانهایی قرار میگیرد که لزوما ضروری نیست.
براساس تحقیقات دکتر کارستن جورجبون و پیترگوتچز در مرکز سرطان کوپنهاک، رویه درمانی سرطان پستان حداقل ۷ سال قبل و بعد از اجرای برنامههای غربالگری در کشورهایی مثل استرالیا، بریتانیا و کانادا، نروژ و سوئد مورد مطالعه قرار گرفت.
نتایج این بررسی که در نشریه پزشکی بریتانیا درج شده، نشان میدهد از زمانی که برنامههای غربالگری شروع شده است، در ابتدای مطالعه تعداد موارد بیشتری از این بیماری شناسایی شد و همچنان که این برنامه ادامه پیدا میکند باید در تعداد مورد سرطان پیشرفته پستان ریزش یا کاهش دیده شود چرا که زنان سالمند قبلا تحت غربالگری قرا گرفتهاند.
این محققان دریافتهاند برنامه غربالگری ملی سرطانپستان که معمولا در زنان ۵۰ تا ۶۹ ساله انجام میشود، سبب میشود تا هزاران مورد سرطان پستان بیش از گذشته مشخص شود. درنهایت این پژوهشگران دریافتند یک سوم از زنانی که مبتلا به سرطان پستان بودند نیاز به درمان نداشتند.
● همه سرطانها مثل هم نیستند
باید توجه داشت که برخی از سرطانها سبب بروز علایم و یا حتی مرگ افراد نمیشوند. این سرطانها معمولا رشد بطئی و کند داشته و هرگز به بیمار آسیب نمیرسانند.
از آنجایی که تشخیص بین سرطانها و سرطانهای کشنده بسیار سخت و حتی گاهی غیرممکن است با مشخص کردن هر نشانی از سرطان نباید بیمار تحت درمان آن هم درمانهای بیش از اندازه قرار گیرد. چرا که نه تنها برای بیمار مفید و کمککننده نیست بلکه میتواند عوارض جانبی مضری به همراه داشته باشد که از آن جمله عوارض ناتوانی و تاثیرات بد روی بیمار است.
محققان معتقدند که باید بیماران را از این موضوع آگاه کرده و اطلاعات کافی را در اختیارشان قرار داد تا با آگاهی تصمیم بگیرند. زنانی که مبتلا به سرطان پستان هستند باید از مزایا و معایب و آسیبهای ناشی از درمان بیش از حد مطلع شوند.
دکتر جورجون میگوید که سالهای طولانی است که زنان به منظور غربالگری سرطان پستان بدون اینکه از خطرات بعدی آن مطلع باشند و بدانند چه آسیبی آنها را تهدید میکند برای انجام غربالگری و درمان به مرکز خاص ارجاع داده میشوند. آنها گاهی باید با بردباری درمانی غیرضروری را تحمل کنند حتی اگر سرطان تشخیص داده شده آنها سلامتشان را هرگز تهدید نکند.
مدتهای مدیدی است که پزشکان و بیماران در مورد انجام غربالگری سرطان پروستات که تعداد موارد تشخیص داده شده آن هم زیاد است، بحث دارند. در یک مطالعه در کشور هلند مشخص شد که دو نفر از هر ۵ مردی که تحت غربالگری سرطان پروستات قرار میگیرد، مبتلا به توموری است که رشد بسیار آهسته و کند داشته و هرگز تهدیدکننده جان او نیست.
● اهمیت پیگیری در سرطان پستان
ماموگرافی احتمال پی بردن به وجود سرطان پستان را بالا میبرد اما افراد با شرایط یکسان ممکن است تصمیمگیریهای متفاوتی داشته باشند، یعنی انجام ماموگرافی در برخی از زنان کمککننده است اما ممکن است برای زنان دیگر خطرناک باشد. کارشناسان میگویند از زمانی که غربالگری سرطان بهطور گسترده در کشورها انجام شده است، درمانهای غیرضروری و بیش از اندازه انجام میشود. سیستم مراقبتی بهداشتی ملی بریتانیا نیز اخیرا بروشورهایی را منتشر کرده است تا برنامههای غربالگری را بهطور گسترده برای زنان اجرایی کند.
برنامههای غربالگری سرطانپستان باید مسوول کاهش موارد سرطانپستان در یک کشور باشد. عوارض درمان بیش از حد را نیز نباید نادیده گرفت. دکتر لورابل از مرکز تحقیقات سرطان انگلستان میگوید: «ما هنوز مجبوریم تا زنان را دعوت به انجام آزمونهای غربالگری نماییم اما مطلع کردن آنها از مزایای بالقوه و خطرات بعدی غربالگری کاری بس دشوار است.»
منبع: CBNSM
ترجمه: مژگان کریمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست