جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

به تأخیر انداختن پیری


به تأخیر انداختن پیری

سلول‌ها اساس ساخت بافت‌ها و اندام‌ها را در بدن تشکیل می‌دهند و با افزایش سن این ساختار سلولی دستخوش تغییرات زیادی می‌شود. به عبارت دیگر با گذشت زمان و ورود افراد به دوران سالمندی …

سلول‌ها اساس ساخت بافت‌ها و اندام‌ها را در بدن تشکیل می‌دهند و با افزایش سن این ساختار سلولی دستخوش تغییرات زیادی می‌شود. به عبارت دیگر با گذشت زمان و ورود افراد به دوران سالمندی حجم آنها افزایش یافته و توانایی تولید و تقسیم سلولی کاهش پیدا می‌کند.

از طرف دیگر، افزایش تجمع چربی‌ها و رنگدانه‌ها در سطح خارجی سلول، از عوارض افزایش سن بوده و درصد زیادی از سلول‌ها توانایی و کارایی طبیعی خود را از دست می‌دهند. انباشته شدن مواد زائد در بافت‌ها از دیگر عوارض تغییرات عملکرد سلولی ریشه گرفته از پیری محسوب می‌شود.

در بسیاری از ارگان‌های بدن، توده‌های بافتی کاهش پیدا می‌کند و فرایند انتقال اکسیژن به اندام‌ها و دفع دی‌اکسید کربن دچار اختلال می‌شود و از آنجایی که بافت‌های ارتباطی بدن مانند رگ‌ها یا مجاری تنفسی خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند، عملکرد آنها دچار اختلال می شود. متخصصان انجام تمرینات ورزشی مستمر، بویژه از دوران میانسالی، بهره‌مندی از رژیم‌های غذایی سالم و مراجعه به متخصص به منظور معاینه عملکرد سیستم‌های مختلف بدن را از عوامل مهم کاهش تأثیرات افزایش سن در بدن می‌دانند.

دنیا پرتو