پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

فرگوسن و انتقاد از واسطه های فوتبال


فرگوسن و انتقاد از واسطه های فوتبال

«سرآلكس فرگوسن» سرمربی سرخپوشان اولدترافورد خواستار اعمال نظارت بیشتر بر روابط مالی واسطه ها و باشگاه ها شد

«سرآلكس فرگوسن» سرمربی سرخپوشان اولدترافورد خواستار اعمال نظارت بیشتر بر روابط مالی واسطه ها و باشگاه ها شد. پس از آنكه منچستریونایتد مجبور شد فعالیت یك واسطه را به سبب اعمال فشار و مجبور كردن سران باشگاه برای جذب بازیكنان محدود كند، «آلكس فرگوسن» اقدامات خلاف واسطه ها را محكوم كرد.

فرگوسن عقیده دارد اقدامات خلاف و نسنجیده افراد فوق در فوتبال، به این ورزش لطمه بزرگی وارد می سازد، همچنین بازیكنان نیز ضربه می خورند.فرگوسن كه از مربیان بزرگ و صاحبنام در سطح فوتبال انگلستان و جهان است، ۸ سال پیش درصدد بود یك آكادمی را تأسیس كند كه انگلستان در جام جهانی ۲۰۱۰ قهرمان شود اما به نظر می رسد این ایده او به دلیل گسترش روزافزون فعالیت های واسطه ها به حاشیه رانده شده است.

«گری نویل» كاپیتان تیم ملی فوتبال انگلستان گفت كه در فوتبال امروز به جای آنكه پول ها برای پیشرفت در اختیار باشگاه ها قرار بگیرد، در اختیار واسطه ها است كه این گروه بیشتر به فوتبال ضربه می زنند.«آلكس فرگوسن» هرچند كه فرزندش «جیسون» یك واسطه است اما اعتقاد دارد فعالیت های شفاف این گروه از افراد به سود فوتبال است.

باشگاه هایی كه در لیگ برتر حضور ندارند و بیشتر در رده جوانان و تیم های پایه كار می كنند نیز از گزند فعالیت واسطه ها در امان نیستند.«فرگوسن» می گوید: «هم واسطه بد وجود دارد و هم واسطه خوب. یكی از آنها در آكادمی فوتبال اولدترافورد حاضر شد و می خواست بازیكن۱۲-۱۱ ساله را به باشگاه بزرگ و پرافتخاری همچون رئال مادرید منتقل كند.

من خیلی ناراحت شدم. واقعاً عصبانی و نگران بودم. برخی واسطه ها در كنار زمین تمرین ما حضور دارند و تا متوجه می شوند كه والدین با اتومبیل های مدل بالا در كنار زمین حاضر هستند، با آنها وارد گفت و گو می شوند تا در قبال گرفتن پول های كلان، فرزندانشان را در تیم های بزرگ و مطرحی همچون منچستریونایتد جای دهند.

از طرف دیگر به دلیل آنكه به ورزش و بخصوص فوتبال در اروپا و انگلستان اهمیت فوق العاده ای داده می شود، والدین سعی دارند فرزندانشان به هر طریق ممكن در تیم های باشگاهی بزرگ حضور داشته باشند و بتوانند در تیم های ملی نیز حضور یابند.

به نظر من این واسطه ها خیلی بد هستند البته كسانی هم وجود دارند كه به فوتبال و یافتن استعدادها خیلی كمك می كنند.»«فرگوسن» در ادامه می گوید: «صحبت های «گری نویل» درست است اما اگر واسطه ها مسؤولیت پذیر باشند و بخواهند حرفه ای كار كنند، ما از آنها استقبال می كنیم.رشد فعالیت آنها برای فوتبال خطرناك است؛ زیرا می توانند خیلی سریع كنترل ورزش و فوتبال را به دست گیرند.»

فرگوسن در ادامه می افزاید: «چیزی كه من به دنبال آن هستم، این است كه تعرفه ها و دستمزد واسطه ها مشخص شود و تحقیقات گسترده همه جانبه ای انجام شود؛ چراكه به گمان من دستمزد زیاد آنان از فوتبال است اما برای پیشرفت فوتبال تلاش زیادی نمی كنند. به نظر من اگر دستمزد آنها همانند حسابداران یا وكلا باشد و مسؤولیت پذیر باشند، فعالیت آنها هیچ مانعی ندارد و ما هم از آن استقبال می كنیم.»فرگوسن كه نزدیك به ۲ دهه در اولدترافورد حضور دارد و از نزدیك اوضاع و احوال فوتبال انگلستان را تحت نظر دارد، می گوید: «اگر یادتان باشد، فعالیت آكادمی ویلكینسون دقیقاً مطابق برنامه و با بهره گیری از برنامه های روز فوتبال اروپا طراحی شده بود.

در آن مقطع به دنبال آن بودیم كه حداكثر ۱۰ سال، انگلستان بتواند قهرمان جام جهانی شود؛ زیرا می دانید از سال ۱۹۶۶ تاكنون با وجود بازی های خوب باشگاهی و حضور در جام های جهانی نتوانسته ایم قهرمان شویم. انگلستان تنها در سال ۱۹۶۶ كه میزبان بود توانست جام جهانی را از آن خود كند. به نظر من اگر روی آكادمی های فوتبال سرمایه گذاری شود، خیلی زود بهترین نتیجه ها به دست می آید.»

از سوی دیگر فرگوسن معتقد است حضور بازیكنان خارجی كه به جزیره می آیند به نفع فوتبال انگلستان است؛ زیرا آمدن بازیكنان و انتقال سبك فوتبال انگلستان به سایر كشورها جایگاه فوتبال این كشور را در سراسر اروپا و جهان بیش از پیش گسترش می دهد. همچنین وی از حضور سرمایه گذاران خارجی درفوتبال انگلستان استقبال می كند و این سرمایه ها را در جهت پیشرفت فوتبال می داند.

او همچنین این نگرانی را كه با حضور سرمایه گذاران وسرمایه داران غیر بریتانیایی در فوتبال انگلستان فوتبال این كشور دیگر انگلیسی نخواهد بود را رد می كند و می گوید حضور خانواده «گلیزر» در فوتبال انگلستان تحول عظیمی در فوتبال این كشور به وجود آورد و باعث شد در مدت زمان كوتاهی منچستریونایتد به باشگاهی پرافتخار در سطح اروپا تبدیل شود. ما با وجود برخی بدهی ها و كاستی ها تمایلی به خروج و واگذاری «كریستیانو رونالدو» نداریم. رقم بدهی های ما چیزی در حدود ۲۶۵ میلیون پوند است كه مقداری نیز از رئال مادرید طلبكار هستیم. من اطمینان دارم حضور «گلیزر» در فوتبال انگلستان بسیار تأثیرگذار بوده است.»