دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
تحول یا اشتباه در تیم ملی والیبال
● تغییرات خبرساز زوران گاییچ
كنار گذاشتن قریب به ۱۰ بازیكن شاخص تیم ملی والیبال ایران توسط زوران گاییچ سرمربی صربستانی و جدید این تیم در پایان مرحله اول تمرینات تیم واكنش های زیادی را برانگیخته است.
برخی معتقدند این كار به كلی غلط بوده و اصلاً نباید انجام می شد و عده ای دیگر می گویند این كار به خودی خود بد نبوده، اما بهتر بود كه گاییچ صبر پیشه می كرد و اجازه می داد تا این نفرات در پیكارهای امسال والیبال قهرمانی آسیا طی شهریورماه نیز تیم ایران را همراهی كنند و سپس و طی یك روند تدریجی كنارشان می گذاشت.
۱۰ بازیكن مورد بحث شامل محمد منصوری، علیرضا بهبودی، بهنام محمودی، فرهاد ظریف و سعید رضایی هم می شوند و از آن جا كه نقش شان در تیم بارز بوده برخی از شنیدن خبر حذف آنان حیرت كرده اند. با این حال نگاهی ولو ساده به موضوع نیز می گوید كه این حق یك مربی (چه داخلی و چه خارجی) است كه افراد مورد وثوقش و بازیكنانی را كه بهتر می انگارد جذب نماید و آن هایی را كه با تاكتیك وی نمی خوانند و او در پرورش و در اجرای برنامه های انتخابی اش كم تاثیر می انگارد، كنار بگذارد. اگر هم قرار است این كار صورت گیرد (كه ظاهراً قرار است) هر چه زودتر انجام پذیرد، بهتر است، زیرا فرصت فزون تری را برای بازی كردن در غیاب حذف شده ها و ایجاد هماهنگی بین باقی مانده ها پدید می آورد.
● از بد حادثه
درست است كه والیبال ایران امسال و به واقع در ۵/۱ ماه اخیر هم قهرمان نوجوانان قاره شده و هم فاتح مسابقات باشگاه های آسیا اما سال پیش در رده سنی بزرگسالان ایام مساعدی برای این ورزش نبود و هم در پیكارهای قهرمانی جهان در خاك ژاپن و هم در بازی های آسیایی دوحه شكست خوردیم. در رقابت های جهانی والیبال سهم ایران ۵ باخت در ۵ مسابقه بود و این گونه توجیه و عنوان شد كه چون فكر و ذكر ما در آن زمان حضوری موفقیت آمیز در دوحه بوده، نه تیم ایران در ژاپن با تمام وجود بازی كرده و نه توان فراوان رقبا فرصت و مجال كسب نتایجی بهتر را به تیم ما بخشیده است.
از بد حادثه و بهتر بگوییم با نقشه و برنامه ریزی جهت دار قطری ها ،تیم ایران در همان مسابقه اولش در بازی های دوحه و در یك بازی تك حذفی روبه روی كره جنوبی قرار گرفت و باخت و از راهیابی به نیمه نهایی و الحاق به جمعی كه برای تقسیم عناوین اول تا چهارم بین خود می كوشیدند، دور ماند و به این ترتیب نحوه حضورمان در آوردگاه ژاپن نیز و نیرویی كه قرار بود تیم ملی برای دوحه ذخیره كند، به كارمان نیامد و این تیم در حالی در آن جا ششم شد كه در دوره قبلی بازی های آسیایی (۲۰۰۲ بوسان) نایب قهرمان شده بودیم؟
● از كجا؟
پس از آن پیكارها بود كه با كیاچ به عنوان مربی ای كه نتوانسته بود سطح بازی تیم ملی والیبال را چندان ارتقا بخشد قطع ارتباط كاری شد و پس از ماه ها بررسی و صبر سرانجام گاییچ به عنوان مربی تیم ملی منصوب گشت و از آن جا كه بین زمان تفاهم با وی و شروع كارش ۵۰ روز وقفه افتاد، گاییچ فقط ،۳ ۴ هفته ای است كه تیم را در دست دارد و همین مساله است كه باعث شده عده ای بپرسند او در این مدت كوتاه چطور و از كجا فهمیده كه این چند نفر اصلاً به درد نمی خورند و حذف شان ارجح است.
مساله دیگری كه ناظران را نگران و ابعاد ناراحتی برخاسته از حذف والیبالیست ها را بیشتر كرده، دشوار بودن گروه ایران در پیكارهای امسال قهرمانی آسیا است. در آن میدان ایران در «پیش مرحله» (دور مقدماتی) رقابت ها با تیم های معمولی پاكستان و ویتنام مصاف خواهد داد، اما در مرحله اول باید روبه روی ژاپن، كره جنوبی و استرالیا (یا قزاقستان) بایستد كه طبعاً كار ما را بسیار دشوار خواهد ساخت. مخالفان با حذف ۱۰ بازیكن مورد بحث می گویند كه اگر آن ها در میدان حاضر باشند، بهتر می توان در آوردگاه آسیایی اندونزی با امواج تهاجمات حریفان قوی مان مقابله كرد و در غیاب آنان بیشتر مشكل خواهیم داشت.
● جوان گرایی
یك فرضیه دیگر هم وجود دارد كه اگر آن را بپذیریم، كنار گذاشتن بازیكنان مورد اشاره را آن قدرها هم در تضاد با حقیقت و در راستای تضعیف تیم نمی یابیم، آن فرضیه این است كه از گاییچ خواسته شده تیمی بسازد كه در بازی های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگ ژوی چین بدرخشد و به واقع قهرمان شود و والیبال ایران را برای اولین بار به المپیك ۲۰۱۲ لندن برساند. بنابراین لازمه تشكیل و داشتن چنان تیمی اعمال جوان گرایی در آن و كنار گذاشتن شماری از مسن ترهای تیم است كه اگر هم اینك در قواره های بازی در تیم ملی باشند، ۳ سال بعد در گوانگ ژو چنین نخواهند بود و اگر جوان گرایی در دستور كار قرار دارد، تعدادی از میانسالان تیم ملی باید با نگاهی به آن تاریخ كنار گذاشته شوند و تلاش جوان ترها برای گرفتن جای آن ها از حالا شروع گردد.
این كه ما در گوانگ ژو چه می كنیم و راهی به المپیك می یابیم یا خیر مساله ای است كه باید صبر كرد و دید، اما اگر حذف نامبردگان قدم های اولیه زوران گاییچ برای تشكیل یك تیم ملی جدید است، باید آن را پذیرفت و در همین راستا نیز حركت كرد.
وصال روحانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست