شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
نشانه هایی از ادامه نامحدود اشغال عراق
دراین مکان رستوران، ساندویچ فروشی، پیتزافروشی، قهوه خانه (کافی شاپ) و غیره ایجاد شده است. یک زمین فوتبال و حتی یک استخر شنا را هم به این مجموعه اضافه کنید.
یک سالن سینما، تازه ترین فیلمهای آمریکا را نشان می دهد و مرکز تفریحی اردوی اصلی به راه است.
حتی محلی برای کرایه اتومبیل درست شده است که اتومبیل های بزرگ با شیشه های ضدگلوله ای را دراختیار کسانی قرارمی دهد که می خواهند در این پایگاه با اتومبیل هایی راحت تر از ماشین های ارتشی رفت و آمد کنند.
در این روزها که خبرها حاکی از آن است که واشنگتن توجه خود را بر خروج نیروهایش از عراق معطوف کرده است، ارتش آمریکا با هزینه سنگینی شروع به اجرای مرحله بعدی سیاست خود در عراق کرده است که احتمالاً کسانی را که امیدوارند نیروهای خارجی به زودی عراق را ترک کنند، نومید و مأیوس خواهدکرد.
تابستان گذشته، گزارش هایی درباره برنامه ای که طبق آن قرار است در ۴ پایگاه، اردوهای بسیاربزرگی ایجاد شود که دهها هزار سرباز آمریکایی را درخود جای دهد و دارای وسعت و امکاناتی شبیه سایر پایگاههای آمریکا درجهان باشد، درزکرده بود. هدف این است که ارتش تازه تعلیم دیده و مجهز عراق به تدریج عملیات جنگی بیشتری را به عهده بگیرد تا امکان بازگشت بخشی از ۱۳۸ هزار سرباز آمریکایی که در عراقند فراهم آید و آنهایی که باقی می مانند، از مرکز جدیدشان به عنوان نیروی پشتیبانی درموقع لزوم به عملیات بپیوندند.
این نقل و انتقال ها پیش از این با ۱۲ پایگاه کوچک تر در هفته گذشته انجام گرفته است. قرار است که امسال در مجموع یکصد پایگاه به عراقی ها انتقال یابد.
اگرچه محل احداث پایگاههای عظیم تر رسماً موردتأیید قرارنخواهدگرفت.
درالاسد، نشانه ها حاکی از آن است که پایگاه موردنظر قرار است درآنجا ایجاد شود.
طبق برنامه ای، گزارشگران اجازه دارند از وسایل رفاهی ارتشی دیدارکنند، ولی ازهرگونه اشاره به محل این پایگاه، بزرگی آن و تعداد سربازان آن ممنوع شده اند. فکرمی کنم نقض مقررات نباشد، اگر بگویم این محل آنقدر عظیم است که دو خط اتوبوس در آن به رفت و آمد و دادن سرویس به کار گرفته شده اند و فراوان دیده می شوند کارگرانی که به ساختن مسکن های بیشتری برای سربازان مشغولند.
ماه گذشته، علامت های ایست (stop) قرمز رنگ _ علامت های متداول خیابان های آمریکا _ در تمام تقاطع ها نصب شد. افراد ارشد حزب حاکم شیعه، این کار را گواه بر یک اشغال نامحدود دانستند. اتهامی که مقامات آمریکایی آن را انکار می کنند و اصرار دارند احداث این پایگاهها، گام دیگری برای عقب نشینی آینده است، ولی حتی تفنگداران دریایی مستقر در الاسد درباره این که این عقب نشینی به این زودی انجام خواهدشد، مشکوکند.
تصور می رود ارتش عراق «دست کم» یکسال از این که بتواند با شورشیان بجنگد، فاصله دارد. مقامات ارشد خاطرنشان می کنند که وقتی پایگاه اصلی ارتش در نزدیکی «تکریت» به عراقی ها تحویل داده شود، نقل و انتقال، انجام خواهدشد که این امر گواهی خواهدبود بر رشد توانایی عراقی ها برای این که به تنهایی مقاومت کنند و عراقی ها هم که قرار بوده است این نظر را تأیید کنند، درهفته های اخیر آن را تکرار می کنند.
از همه اینها مهمتر، برپایه تجربه های ناگوار، این پیش بینی که در عراق، درآینده ای نزدیک، چه پیش خواهدآمد، همیشه اشتباه درآمده است.
اخیراً از سرهنگ «اچ ار مک مستر» فرمانده نیروهای «تل عفر» و افسر ارشد آمریکایی که تاکتیک های ضدشورشی او در آمریکا و انگلیس موردتحسین قرارگرفته است، سؤال شد فکر می کند در ۱۲ ماه آینده برای عراقی ها چه پیش خواهدآمد؟ او از حدس زدن دراین باره خودداری کرد و پاسخ داد: «هیچکس نمی تواند ادعاکند که می داند درعراق چه اتفاقی خواهدافتاد» در این میان، نظامیان با اطمینان پیش بینی می کنند که دست کم یک دهه به این پایگاه رفت و برگشت خواهندداشت.
منبع: روزنامه دیلی تلگراف ـ برگردان: پوراندخت مجلس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست