سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

تازه هایی از گیاهان دارویی


كاهش بهبود زخم های پوستی در بیماران دیابتی ممكن است مربوط به كاهش مقدار كلاژن باشد ,كلاژن تركیبی است كه ساختمان و استحكام بافت پوست را تثبیت می كند

ژل صبر زرد ، بهبود زخم ها را در موش های دیابتی افزایش می دهد.

كاهش بهبود زخم های پوستی در بیماران دیابتی ممكن است مربوط به كاهش مقدار كلاژن باشد ،كلاژن تركیبی است كه ساختمان و استحكام بافت پوست را تثبیت می كند. در مطالعه ای نشان داده شده كه درمان با ژل صبر زرد ، بهبود زخم را افزایش می دهد و این احتمالا به خاطر اثری است كه روی سنتز كلاژن ونیز التهاب دارد. در این مطالعه ، زخم های پوستی ایجاد شده در موش های دیابتی ، با تجویز خوراكی یا موضعی ژل صبر زرد (Aloe) درمان شدند. زخم های مجاور شده با ژل آلوئه ، به طور معنی دار سریع تر از زخم های حیوانات گروه كنترل ، درمان گردیدند. به علاوه ، مقدار كلاژن ، پروتئین تام و DNA هم در گزوه درمان بالاتر از گروه كنترل بود ( خصوصا در خلال ۱۰ روز اول مطالعه ). محققین نتیجه گرفتند كه خواص هیپوگلیسمیك احتمالی ژل صبر زرد ، ممكن است مسؤول توانایی ظاهری اش در افزایش بهبود زخم ها در افراد دیابتی باشد. مكانیزم بیوشیمیایی احتمالی صبر زرد كه این اثر را اعمال می كند ، هنوز مشخص نیست.

بتاكاروتن ، اكسیداسیون LDL را كاهش می دهد.

در یك مطالعه بالینی ، مقدار mg۵/۴ بتاماروتن در روز ، اكسیداسیون LDL را در افراد بزرگسالی كه در آن ها ریسك بیماری های قلبی وجود داشت ، به طور معنی دار كاهش دارد. این مطالعه ، شامل ۲۰۰ زن و مرد در دامنه سنی ۳۵ تا ۶۸ سال بود كه در ۳ گروه تحت خطر سیگاری ها ، دیابتی ها ، چاق ها ، و یك گروه شاهد سالم ، تقسیم بندی شدند. استعداد و آمادگی همه افراد برای اكسیداسیون LDL آزمایش گردید ، سپس به آن ها بتاكاروتن همراه با رژیم غذایی طبیعی شان به مدت ۴۵ روز داده شد و بعدا دوباره آزمایش شدند. در پایان مطالعه ، LDL های اكسید شده در گروه های سیگاری ها ، دیابتی ها و چاق ها به ترتیب ۱۸،۲۲و۲۱ درصد كاهش یافت كه ااین اختلاف از نظر آماری معنی داری است. با این حال استعداد گروه های خطر ، در اكسیداسیون LDL در پایان مطالعه ، هنوز بیشتر از گروه شاهد سالم در شروع مطالعه بود.

شواهد مشخصی برای نقش سیلی بینین در درمان سرطان پروستات

پژوهش های انجام شده ، پیشنهاد می كند كه شیوع كمتر سرطان پروستات در آسیایی هایی كه در آسیا زندگی می كنند (در مقایسه با آسیایی هایی كه در آمریكا هستند و از رژیم غذایی غربی تغذیه می نمایند ) ، ممكن است مربوط به كاهش تركیبات موثره بیولوژیك آندروژنی در رژیم غذایی شان باشد. شواهد متعددی كه از این نظریه حمایت می كند از مشاهداتی ناشی می شود كه بیشتر از ۷۵ درصد از سرطان های پروستات ،در تشخیص اولیه وابسته به آندروژن هستند. آنتی ژن اختصاصی پروستات {PROSTATE SPECIFIC ANTIGEE (PSA) } نشانگرحساس ویژه ای در تشخیص ودرمان این بیماری است. در مطالعه حاضر ، نقش احتمالیی تركیب فلاونوئیدی سیلی بینیین در گیاه خار مریم با اثر آنتی اكسدان ، روی ژن تنظیم كننده آندروژنی ، بررسی شده است. تصور میشود كه سیلی بینین مانند سایر استروژن های گیاهی ، به طور بالقوه ای روی پیشرفت سرطان های وابسته به هورمون اثر می كند. در این مطالعه آزمایشگاهی ،سیلی بینین ، در كاهش مقدار PSA داخل سلولی و ترشح شده تحت شرایطی كه توسط آندروژن و سرم القا شده موثر است ، در حالی كه باعث افزایش رشد سلولی از طریق توقف فاز G ۱ چرخه رشد می شود. به علاوه سیلی بینین هیچ گونه اثر ظاهری روی سلول های طبیعی اعمال نمی كند ، بلكه فقط روی سلول های سرطانی اثر می نماید. كاهش مقدار PSA توسط سیلی بینین علیه بیان پروتئین PSA ، و یا به مهار مستقیم گیرنده های آندروژنی با واسطه بیان PSA ، منتسب نمود.

ایزوفلاون ها ممكن است مسؤول اثر ضد سرطانی سویا نباشند.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه ایلینویز پشنهاد می كند كه ایزوفلان های موجود در پروتئین سویا ، آن طور كه قبلا تصور می شده ممكن است مسؤول اثر ضد سرطانی سویا نباشند. در این تحقیقات ، تعدادی موش ماده با ایزوفلان های خالص ، یا مخلوط از پروتئین های سویا با یا بدون ایزوفلان درمان شدند. گرچه در تمام این درمان ها ، به هر حال مقداری اثر آنتی تومور وجود داشت ، ولی مخلوط بدون ایزوفلان در كاهش شیوع و تعداد تومورهای پستان در موش های ماده

، موثرتر بود. محققین معتقدند كه سایر اجزای موجود در سویا مانند لیگنان ها ، فیبرهای غذایی یا اسید فیتیك ممكن است به عنوان آنتی اكسیدان در مهار تومورها عمل كنند.

روغن زیتون ، روغن انتخابی برای حفاظت از اكسیداسیون LDL

برخی از مردم و جمعیت های اطراف دریای مدیترانه ،كه مقادیر بالایی از روغن زیتون را در رژیم غذایی خود مصرف می كنند ، شیوع كمتری از بیماری قلبی كرونر را نشان می دهند. حضور اسیدهای چرب دارای یك باند دوگانه و نیز آنتی اكسیدان ها در این رژیم غذایی با توانایی مقاومت كلسترول LDL به اكسیداسیون ارتباط مستقیم دارد. آسیب اكسیداتیو كلسترول LDL ، با پیشرفت آتروسكلروز و سایر بیماری های قلبی مرتبط است. مطالعه حاضر ، در مورد تفاوت در روش های تولید و فن آوری روغن زیتون تحقیق كرده و فواید زیتون كاملا خالص و تازه (Extra virgin) دارای اسیدیته بسیار پایین و مواد آنتی اكسیدان است. روغن زیتون تصفیه شده ، همان تركیب اسیدهای چرب را داشته ولی به خاطر پروسه های اضافی ، فاقد آنتی اكسیدان های موجود در میوه زیتون می باشد. در این مطالعه كه به صورت اتفاقی و متقاطع انجام شد ، یك گروه از بیماران مبتلا به بیماری های عروق محیطی ، روغن زیتون كاملا خالص را جهت مصرف در آشپزی به مدت ۳ ماه دریافت كردند ، سپس ۳ ماده دور قطع مصرف آن ها بود و بعد ۳ ماه هم روغن زیتون تصفیه شده را دریافت نمودند. گرروه دیگر روغن ها را به طور بر عكس دریافت می كردند. بررسی ها نشان داد كه بیماران دریافت كننده روغن خالص ، آلفا ـ توكوفرول بیشتری جذب كرد اند ( در واقع اولین خط دفاعی علیه اكسیداسیون LDL در نظر گرفته می شود ). سرعت اكسیداسیون LDL نیز در بیماران دریافت كننده روغن خالص كمتر از آن هایی بود كه روغن تصفیه شده دریافت می كردند. اختلافات معنی داری كه در قابلیت LDL به اكسیداسیون در خلال مصرف روغن خالص مشاهده گردید ، منجر به آن شد كه محققین نتییجه بگیرند ، تركیب آنتی اكسیدان روغن خالص اثر محافظتی بیشتری از روغن تصفیه شده علیه اكسیداسیون LDL دارد.

مكانیزم اثر احتمالی دیگری در مورد فعالیت ضد افسردگی گیاه هوفاریقون

گیاه علف چای (هوفاریقون) ، در مطالعات بالینی نتایج مطلوبی در درمان افسردگی خفبف تا متوسط نشان داده ، ولی مكانیزم اثر این گیاه هنوز دقیقا معلوم نشده است. تحقیقات قلبی نشان داده بود كه عصاره این گیاه ، باز جذب سیناپتوزومال سروتونین را مهار میی كند ، یعنی مكانیزم اثر آن شبیه به داروهای شیمیایی سنتزی است كه معروف به مهار كننده های انتخابی باز جذب مجدد سروتونین {Selsctive Serotonin reuptake Inhibitors (SSRI s) } هستند.

درمان با داروی گیاهی حاویی گیاهی به نام اكیناسه ، همه علایم سرماخوردگی را بهبود بخشید.

در مطالعه حاضر ، محققین نتیجه گرفتند كه عصاره هوفاریقون در حقیقت تجمع سروتونین را در سیناپتوزوم های كورتییكال مغز مهار می نماید. یعنی این مكانیزم بیشتر از آن كه به SSRI شبیه باشد به تركیبات شبه رزرپینی مرتبط است كه موجب تخلیه وزیكول های تجمعی سروتونین می شوند ، بنابراین غلظت سروتونین كاهش می یابد و منجر به مهار باز جذب مجدد واضحی می گردد.

هیچ تداخلی بین علف چای (هوفاریقون) و كاربامازپین نیست.

در یك مطالعه كه تداخل های بالقوه بین علف چای و كاربامازپین را بررسی كرده است ، محققین هیچ گونه تفاوت معنی داری را در غلظت خونی یا كلیرانس كاربامازپین ، قبل یا بعد از تجویز هوفاریقون ، ردیابی نكرده اند. این بررسی شامل ۸ نفر داوطلب سالم بود كه علف چای را همرااه با كاربامازپین دریافت می نمودند. مطالعه قبلی توسط همین گروه از محققین ،نشان داده بود كه علف چای غلظت خونی داروی ایندیناویر ( یك مهار كننده پروتئاز كه در درمان عفونت HIV استفاده می شود ) را در داوطلبان سالم مهار می كند. كاربامازپین و ایندیناویر و تعدادی از داروهای دیگر ، از طریق آنزیم كبدی سیتوكروم P- ۴۵۰ یعنی CYP ۳A۴ متابولیزه می شوند. مطالعه حاضر ، این تفكر گسترده را كه علف چای موجب كاهش غلظت خونی همه داروهاییی كه از طریق سیستم آنزیمی فوق متابولیزه می شوند را رد می كند. بر طبق این مطالعه ، بیش از ۷۰ درصد افراد مبتلا به صرع ، از علف چای برای اصلاح خلق و خو ، و كاهش خستگی استفاده می كنند.

یك فرمولاسیون تركیبی شامل گیاه اكیناسه ، علیه سرماخوردگی موثر است.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.