شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
لوازم آرایش ضد جوش
● مبارزه با جوش
جوشها معمولا روی صورت، گردن، قفسه سینه، پشت و شانههاو جاهایی که پوست بیشترین غدد چربی را دارد، ظاهر میشوند. اما میتوانید از شر بسیاری از این جوشها خلاص شوید، برای اینکه پوست تمیز و با طراوتی داشته باشید. باید و نبایدهای زیر را رعایت کنید.
● صورت خود را زیاد نشویید
در پوستهای خشک کمتر آکنه و جوش دیده میشود. شستن بیش از حد و متناوب پوست را تحریک میکند و باعث تشدید آکنه میشود.
معمولا لوسیونها و صابونها دارای موادشیمیایی خنثی هستند، به جای استفاده از آنها، روزی ۲ مرتبه محلهایی را که مستعد آکنه هستند با صابون ملایم و آب ولرم بشویید.
● از صابونهای بدون چربی استفاده کنید
صابونهای بدون چربی مانع از بسته شدن منافذ باز روی پوست و بروز آکنه و جوشهای سرسیاه میشود. از صابونهایی استفاده کنید که روی برچسب آنها کلمه بدون چربی یا « نانوآکنه ژنیک» نوشته شده باشد. صابون را روی صورت خود بمالید و با نوک انگشتان خود روی صورت ماساژ دهید و با آب بشویید. اسفنجها، لیف و دیگر محصولات خشن برای پوست مضر هستند و باعث تحریک شدن پوست میشوند.
● از غذاهای مورد علاقهتان دست نکشید
اکثر افراد تصور میکنند، غذاهای چرب و یا شکلات باعث بروز اکنه میشود. اما آکنه زمانی ظاهر میشود که منافذ توسط چربیها، سلولهای پوست و باکتریها بسته میشوند و در آن ناحیه التهاب و تورم ایجاد میشود. اگر غذاهای خاصی باعث بروز آکنه شما میشود، از خوردن آنها اجتناب کنید، اما لازم نیست برای اینکه پوست خوبی داشته باشید خوردن پیتزا و شکلات را برای همیشه کنار بگذارید.
● به صورتتان دست نزنید
دست زدن به صورت باعث تشدید آکنه میشود. علاوه بر این صورت خود را روی دستان نگذارید و هنگام استفاده از تلفن همراه، نگذارید تلفن با صورت شما تماس پیدا کند. دستان و تلفن چربیها و جرمهای زیادی را با خود حمل میکنند که میتواند باعث تحریک شدن جوشها شود. تعریق نیز آکنه را تشدید کند. اگر عرق میکنید، حتما صورت خود را به آرامی با آب شستشو دهید.
● مرطوبکنندههای فاقد چربی بزنید
پوست سالم مرطوب است. از مرطوبکنندههای فاقد چربی استفاده کنید که روی برچسب آنها کلمه« نان کامدوژنیک»، حک شده باشد. این کلمه بدین معناست که منافذ را مسدود نمیکند. شاید از اینکه روی پوست آکنه دارو مستعد آکنه مرطوبکننده بزنید، احساس خوبی نداشته باشید، اما یک مرطوبکننده خوب و مناسب باعث آرامش پوست شده و آکنه ما را غیرفعال نگه میدارد.
● جوشها را فشار ندهید
فشار دادن جوشها فقط مشکلات را بیشتر میکند. نه تنها کمکی به بهبود نمیکند، کلیه پروسه بهبودی را به تأخیر میاندازد و خطر ایجاد زخم را افزایش میدهد. علاوه بر این فشار دادن جوشها باعث میشود موادعفونی داخل جوش به جاهای دیگر پوست سرایت کند، بنابراین التهاب و تورم بیشتری ایجاد خواهد شد.
● کرم پودر بدون چربی
اگر جزء آن دسته از خانمهایی هستید که زیاد صورت خود را آرایش میکنید حتما از کرم پودرهای فاقد چربی استفاده کنید. قبل از اینکه از این محصولات استفاده کنید، صورت خود را با آب سرد بشویید. در ضمن به خاطر داشته باشید که حتما قبل از رفتن به تختخواب آرایش صورت خود را پاک کنید.
● آرایش سنگین نداشته باشید
نوشیدن آب در طول روز باعث مرطوب ماندن پوست میشود، اما نباید فقط به آب اکتفا کنید، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب که غنی از میوه و سبزیجات تازه، ویتامین AوE باشد نیز برای پوست لازم است، زیرا این دو ویتامین نقش مهمی در بهبود و طراوت پوست ایفا میکند.
سبزیجات سبز برگدار مثل اسفناج و بروکلی نیز غنی از ویتامین E هستند. ویتامین A را میتوانید از طریق میوهها و سبزیجات رنگی مثل هویج، هلو، طالبی و فلفلها نیز تامین کنید.
● داروها سریع اثر نمیکنند
داروهای مخصوص آکنه یک شبه آکنه را درمان نمیکند. اکثر درمانها اگر هر روز استعمال شوند، شاید تا ۸هفته بعد شاهد اثرات بهبودی آنها باشید. گاهی اوقات درمان کامل تا ۸ماه طول میکشد. گاهی اوقات پزشک به شما توصیه میکند، تا تمیز شدن و بهبودی کامل صورت داروها را استفاده کنید، حتی شاید به نظر شما کاملا درمان شده باشید. حتما طبق دستور پزشک خود عمل کنید و به خاطر داشته باشید، مصرف اشتباه و بیش از حد داروها میتواند باعث تحریک شدن پوست شود و اثر برعکس به جای بگذارد.درمانهای مختلف را امتحان کنید: نباید همیشه با آکنه زندگی کنید. اگر درمان فعلی شما پاسخگو نیست، با مشورت پزشک خود، درمانهای دیگر را امتحان کنید و راجع به درمانهای مختلف تحقیق کنید. انواع مختلفی از داروها برای درمان آکنه وجود دارد، داروهای مختلف را امتحان کنید.
● حمام آفتاب نگیرید
برخی به اشتباه تصور میکنند، برنزه شدن پوست را تمیز میکند، در حالی که اینطور نیست و اشعههای UV بدن را در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس و چین و چروک قرار میدهد. بنابراین هرگز حمام آفتاب نگیرید و از رفتن به سولاریوم پرهیز کنید. در ضمن به خاطر داشته باشید که برخی داروهای ضدآکنه حاوی رتینوئید هستند و این ماده پوست را در مقابل آسیبهای ناشی از اشعههای UV حساستر و آسیبپذیرتر میکند.
● کرم ضدآفتاب فاقد چربی بزنید
از کرمهای ضدآفتاب و مرطوبکنندههایی استفاده کنید که SPF آنها حداقل ۱۵ باشد، هر چه میزان SPF بیشتر باشد آسیبدیدگیهای ناشی از UVA و UVB کمتر خواهد بود. از محصولاتی استفاده کنید که روی برچسب آنها کلمه «نان کامدوژنیک» حک شده باشد. کرم خود را هر ۲ساعت یکبار تمدید کنید.
داروهای مخصوص آکنه یک شبه آکنه را درمان نمیکند. اکثر درمانها اگر هر روز استعمال شوند، شاید تا ۸هفته بعد شاهد اثرات بهبودی آنها باشید. گاهی اوقات درمان کامل تا ۸ماه طول میکشد. گاهی اوقات پزشک به شما توصیه میکند، تا تمیز شدن و بهبودی کامل صورت داروها را استفاده کنید.
کرم پودرها و رژگونههای چرب باعث مسدود شدن منافذ باز میشوند. بهتر است از لوازم آرایشی که دارای املاح معدنی هستند و پایه گیاهی دارند استفاده کنید. پودرها بهتر از کرم پودرها هستند و معمولا چربی بسیار کمتری دارند.
● محصولات روغنی مو را کنار بگذارید
محصولاتی مانند انواع ژلها و کرمهای مو وقتی موها شانه میشوند و روی صورت میریزند باعث مسدود شدن منافذ صورت میشوند. با استفاده از شامپوهای فاقد چربی و آکنه ژنیک موهای خود را تمیز نگه دارید. اگر موهای چربی دارید، هر روز موهایتان را شامپو کنید. وقتی میخواهید به موهای خود ژل، روغن و یا اسپری مخصوص مو بزنید، صورت خود را بپوشانید.
● موها را از صورت خود دور کنید
هنگام خواب موهای خود را از پشت ببندید، تا موها با پوست صورتتان تماس نداشته باشد. در طول روز نیز موها را از صورت خود دور نگه دارید. به خاطر داشته باشید، مو حاوی چربیهایی است که میتوانند باعث مسدودشدن منافذ و ایجاد جوشهای سرسیاه شوند، حتی اگر از محصولات خاصی استفاده نکنید.
● از پنبه کمک بگیرید
وقتی میخواهید کرم بزنید و یا آرایش صورت خود را پاک کنید، حتما از پنبه استفاده کنید، اگر برای کرم زدن از دستان خود استفاده کنید، چربیها و جرمهای روی دست خود را به آکنه منتقل میکنید و حالت شما تشدید میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست