جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
کافه گلاسه سوغات فرانسه
اولین باری که کافهگلاسه خوردم تقریبا ۱۰ ساله بودم؛ وقتی همراه خانواده به رامسر رفته بودیم. آن موقع به نظرم میرسید بهترین خوراکی دنیا را امتحان کردهام اما نمیدانم دلیلش آن بود که به همراه خانواده برای اولین بار به یک کافی شاپ رفته بودیم یا واقعا کافهگلاسه طعم منحصربفردی داشت...
از آن روز تقریبا ۲۲ سال میگذرد و طعم آن دسر را همچنان زیر دندانم احساس میکنم. در «دستور آشپزی» این هفته به طرز تهیه این دسر فرانسویالاصل و نکتههایی که هنگام آمادهکردن آن باید مورد توجه قرار داد، پرداختهایم.
● مقدار کالری
مواد کافهگلاسه در مجموع ۱۶۵ کیلوکالری انرژی دارد و با افزایش مقدار شکر یا بستنی، به این مقدار حداقل ۳۰ تا ۴۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد. از آنجا که این دسر انرژی نسبتا زیادی دارد، بهتر است در وعده عصرانه مصرف شود.
● همراه این دسر
برای تزیین کافهگلاسه، بهتر است روی آن کمی پودر کاکائو یا پودر قهوه بپاشید. برخی نسکافه این دسر را شیرین میکنند در حالی که باید نسکافه تلخ باشد و طعمی که از خوردن کافهگلاسه کلاسیک احساس میشود، هم تلخی باشد و هم شیرینی که البته این مزه شیرین فقط به به علت وجود بستنی است. برخی هم به این دسر خامه اضافه میکنند که لزومی ندارد بنابراین در صورت تمایل، فقط برای افرادی خامه اضافه کنید که نیازمند دریافت کالری فراوان در یک روز هستند؛ مانند کودکان، نوجوانان و ورزشکاران.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا شیر را بجوشانید و به آن نسکافه، شکر و آب جوش اضافه کنید. بعد از جوشیدن آنها و حلشدن نسکافه و شکر، این مخلوط را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. در حالی که این مخلوط هنوز گرم است، آن را در لیوان شیشهای بریزید و به آن بستنی وانیلی اضافه کنید. مراقب باشید حرارت مایع زیاد نباشد زیرا در این صورت بستنیها آب میشود و دسر ظاهر مناسبی پیدا نخواهد کرد. در صورت تمایل، در مرحله آخر کمی پودر کاکائو یا قهوه روی دسرتان بپاشید.
● مـواد لازم (برای یک نفر)
شیر/۱لیوان/۶۵کیلوکالری
شکر/نوکقاشق چایخوری/۱۰کیلوکالری
بستنی وانیلی/۳قاشقغذاخوری/۹۰کیلوکالری
آب جوش/۵/۰لیوان/۰کیلوکالری
نسکافه/۱قاشق مرباخوری/.۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۷ راز کافهگلاسه
کافهگلاسه همانطور که از نامش هم پیداست، دسری فرانسوی است. البته برخی آن را به ایتالیاییها نیز نسبت میدهند اما آنها دسری مشابه «کافهگلاسه» به نام «آفوگاتو» دارند که برای تهیهاش، روی اسکوپهای بستنی وانیلی، قهوه اسپرسو میریزند. آمادهکردن کافهگلاسه نیز مانند هر دسر دیگری مستلزم رعایت نکتههای خاصی است:
۱. در کافهگلاسه کلاسیک فقط باید نسکافه ریخته شود، آن هم بدون شکر. برخی افراد قهوه را دم میکنند و به دسر میافزایند یا بعد از تهیه نسکافه، به آن شکر فراوانی اضافه میکنند تا شیرین شود ولی این اقدامها برای تهیه کافهگلاسه کلاسیک توصیه نمیشود؛ اما امروزه خیلیها از شکر نیز در تهیه کافهگلاسه استفاده میکنند.
۲. شیری که برای تهیه این دسر استفاده میکنید، باید کمچرب باشد. حتی میتوان به شیر آب جوش اضافه کرد. با این کار شیر رقیقتر میشود و دسر تهیه شده از آن سبکتر خواهد بود.
۳. بستنیای که در تهیه این دسر استفاده میشود، حتما باید وانیلی باشد. افزودن بستنی شکلاتی یا نسکافهای کافهگلاسه طعم اصلی آن را خراب خواهد کرد.
۴. شیری که در این دسر استفاده میکنید، باید بجوشانید اما پس از جوش آمدن بگذارید تا خنک شود زیرا در غیر این صورت بستنی آب میشود و کافهگلاسه به یک نوشیدنی تبدیل خواهد شد و دیگر بستنی در آن قابل مشاهده نخواهد بود.
۵. اگر این دسر را برای خانم بارداری تهیه میکنید، توجه داشته باشید که نسکافهتان از نوع بدون کافئین باشد که این نکته روی بستهبندی نسکافه درج میشود.
۶. ظرفی که کافهگلاسه در آن سرو میشود، باید شیشهای بلند باشد تا هم نسکافه در آن قابل دیدن باشد و هم بستنی. هرگز برای سرو این دسر نباید از ظروف پایهدار استفاده کنید.
۷. اگر این دسر را برای بچهها تهیه میکنید، معمولا بچههای کوچکتر به دلیل طعم تلخ نسکافه، علاقهای به خوردن کافهگلاسه نشان نمیدهند اما بچههای ۱۰ سال به بالا از طرفداران این دسر هستند.
● اگر اضافه وزن دارید
بهتر است شیر مصرفیتان از نوع کم چرب باشد و به آن شکر اضافه نکنید. در ضمن، مقدار بستنی را کمتر کنید و از ۳ قاشق غذاخوری به ۲ قاشق غذاخوری کاهش دهید به این ترتیب مقدار کالری دریافتیتان کمتر خواهد شد.
● اگر اشتهای کمی دارید
حجم کمی کافهگلاسه تهیه کنید و مقدار آن را به نصف برسانید اما به آن کمی خامه هم بیفزایید و رویش را با پودر مغزهای مختلف مانند فندق، بادام، پسته و حتی کنجد و نارگیل پر کنید تا مقدار کالری دریافتیتان در واحد حجم افزایش یابد و در حجم کم، وعدهای میل کنید که انرژی فراوانی دارد بنابراین با وجود زود سیر شدن شما، میزان انرژی قابلملاحظهای دریافت خواهید کرد.
● اگر فشار خون دارید
یادتان باشد که نسکافه و قهوه باعث افزایش فشارخون خواهند شد بنابراین مقدار مصرف آنها را به حداقل ممکن برسانید. در ضمن، شیر مصرفیتان کمچرب باشد زیرا دریافت کالری بیش از اندازه نیز بهطور ثانویه باعث افزایش فشارخون خواهد شد.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست