شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
بیلبیلک محبوب من
برای خودتان میگویم. بد است بگویند پایبند حرفهای پیرمردی هستید. پیرمردها هیچوقت با تکنولوژی کنار نیامدهاند. حتی اسمهای انواع تکنولوژی هم در دهانشان نمیچرخد.
پیرمردها به همه وسایل مدرن اعم از گوشی موبایل، تلفن، کنترل تلویزیون و چه میدانم دستگاه دیجیتال فشار خون و ... میگویند«بیلبیلک». البته معلوم است که منظورم از پیرمردها اشاره به سن و سال نیست. منظورم از پیرمرد یک جور حس و فکر قدیمی و خاک گرفته است که تاب تغییر و تحول ندارد. به میل پیرمردها بود هنوز هم باید با دود و کبوتر نامه بر همدیگر را خبر میکردیم. به میل پیرمردها باشد همان تلویزیون سیاه و سفید خوب است. حالا بگو تماشای فیلمهای سینمایی با تلویزیون رنگی یک چیز دیگر است.( ال ئی دی و سینمای خانوادگی که جای خود دارد) باورشان نمیشود که، حرف خودشان را میزنند. فکر میکنند اگر این روزها پسر و دخترشان کمتر به آنها سر میزنند، از عواقب تکنولوژی است. آنها ذرهای فکر نمیکنند شاید این دوری از احساس خودشان میآید و همه تقصیرها گردن تکنولوژی مادر مرده نیست.
پیرمردها حوصله ندارند عکس ادعایشان را امتحان کنند ببینند فاصلهشان با جوانترها کمتر میشود یا نه. این وسط گناه گوشی موبایل از همه سنگینتر است. بار همه بدبختیهای عالم در دنیای امروز پیرمردها به دوش گوشی موبایل است. حالا بگذریم از بعضیها که گندش را در میآورند و همه چیز را از شور به در میکنند و این گوشی بدبخت را حتی هنگام قضای حاجت هم همراه خود به فلان جا میبرند، اما واقعیت این است اختراع تلفن همراه خدمت بزرگی به بشریت است. فکر کنید اگر این تکنولوژی زودتر پا به عرصه گذاشته بود، ایلسا و ریک فیلم کازابلانکا در به در این کشور و آن کشور نمیشدند و میتوانستند با خوبی و خوشی در کنار هم زندگی کنند و چه بسا صاحب فرزندانی برومند شوند که در آینده به جامعه خود خدمت کنند و فلان فقط دو تا شماره خط لازم بود.
حیف! حیف که گوشی موبایل دیر پا به میدان گذاشت. اگر این بیلبیلک ساخته نشده بود مجبور بودیم هر سال تعداد زیادی فیلم با سوژه کازابلانکا ببینیم که توسط کارگردانان کپی کار سینمای خودمان ساخته میشد. فکر کنید این گوشی موبایل که به زعم پیرمردها امالفساد است و باید دورش انداخت، زودتر ساخته شده بود، آن وقت اتفاقی مشابه آنچه برای فرنگیس فیلم «میخواهم زنده بمانم» ایرج قادری افتاد، میافتاد؟ نه! به این فکر نکنید که آخر این فیلم فرنگیس زنده میماند؛ برای دوری از سیاهنمایی و رعایت عدالت، کارگردان مجبور بود شخصیتش را زنده نگه دارد. در عالم واقع ماجرا فرق میکند. فرنگیسها میمیرند.
کافی بود طرف با گوشیاش تماس بگیرد و اصل ماجر را با مسوولان مراسم اعدام در میان بگذارد. فقط حساب کنید همین یک فقره تکنولوژی تا امروز جان چند نفر را نجات داده است؟ انصاف است به گوشی موبایل بگوییم «بیلبیلک؟! نه!. چرا راه دور برویم و هی از فیلمهایی مثال بیاوریم که شاید بعضیها ندیده باشند و ندانند از چه موقعیتهای تراژیکی حرف میزنیم که در غیبت موبایل رخ داده است بیایید درباره اتفاقات روزمره حرف بزنیم. تا به حال نشده وسط راه باشید و ناگهان یادتان بیفتد زیر اجاق گاز را خاموش کردهاید یا نه؟ اولین کاری که میکنید چیست؟ تمام راه را برمیگردید؟ وقتی هنوز گوشی موبایل ساخته نشده بود، مجبور بودید تمام راه را برگردید، وگرنه با خاکستر خانهتان رو به رو میشدید، اما حالا کافی است با گوشی همراهتان شماره خانه را بگیرید و از اهالی خانه بخواهید نگرانیتان را برطرف کنند. تکنولوژیستیزی کار پیرمردها است. آن هم به این خاطر که حوصله ور رفتن با آن را ندارند و چشمشان نمیبیند و دستشان میلرزد و گرنه تکنولوژی بیشترین خدمت را به همین پیرمردها کرده است. من خودم چند بار به پیرمردانی که آمده بودند بیرون برای خانمشان سبزی بخرند، توسط همین گوشی موبایل کمک کردهام؛ یعنی آقای پیرمرد گوشیاش را داده دست من و خواسته شماره خانهاش را بگیرم و از خانم بپرسم سبزی آش خواسته یا سبزی کوکو؟! خب اگر موبایل نبود این بنده خدا باید با پاهای لرزان همه راه را تا خانه برمیگشت و تازه معلوم نبود در راه اسیر چه اتفاقاتی بشود، حالا حوادث خیابان به کنار، اصلا معلوم نبود دوباره یادش بماند خانم چه دستور داده و
حالا بگذریم از بعضیها که شورش ر ا درآوردهاند و تکنولوژی دوستها را بدنام کردهاند. منظورم آنهایی هستند که سر میز غذا هم ولکن ماجرا نیستند و هی اسام اس رد و بدل میکنند. اصلا همین اسام اس! کدام تکنولوژی میتوانست کاشف استعداد سریعالانتقال بودن ایرانیها در توجه به مفاهیم روزمره و ... و ساختن انواع جوک و بیانیه درباره همین مفاهیم باشد؟ از پسته بگیرید تا اینترنت و یارانه و مرغ و با گوشی موبایل و اسام اس، جوک و لحظات شاد هوشمندانه دوباره میان ما رونق گرفته است. من گوشی موبایلم را دوست دارم. پیرمرد مسلکها را نمیدانم.
سحر طلوعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست