دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
۱۰ روش برای کاهش درد واکسن کودک
بسیاری از والدینی که به تازگی بچه دار میشوند نمیدانند که چگونه باید نوزاد خود را آرام کنند. نوزاد تا دو سالگی خود ممکن است ۲۰ واکسن دریافت کند. کن هالر، دبیر دانشکده اطفال در دانشگاه سنت لوئیس میسوری میگوید: این واکسنها کودکان را از بیماریهای ناخوشایند در آینده محافظت میکند. با این وجود، درد واکسن میتواند برای شما و فرزند شما ناراحت کننده باشد.
طبق گفته کلینیک مایو، واکسنهایی که به کودکان در دوران کودکی تزریق میشود، آنها را از انواع بیماریهای جدی و مرگبار در آینده محافظت میکند، این بیماریها شامل موارد زیر است:
- آبله مرغان
- دیفتری
- هموفیلوس آنفلوانزا نوع ب (HIB)
- هپاتیت نوع A
- هپاتیت نوع B
- ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)
- سرخک
- مننژیکوکال
- اوریون
- کنوانه پنوموکوک
- فلج اطفال
- ویروس روتا
- سرخچه
- آنفولانزای فصلی (آنفلوآنزا)
- آبله
- کزاز
- بیماری سل
- سیاه سرفه
این واکسنها حاوی عوامل غیر فعال (کشته شده) یا یک ویروس زنده ضعیف شده هستند و به نوزاد کمک میکند تا آنتی بادیهایی برای محافظت در برابر عفونتهای خاص تولید کنند.
بیشتر بدانید: واکسن دو ماهگی نوزادان
بسیاری از والدین در مورد تزریق، درد واکسن و تب بعد از واکسن نگران هستند. برخی معتقدند که ارتباط مستقیمی بین مواد تشکیل دهنده واکسن و اوتیسم وجود دارد. از زمانی که واکسیناسیون توسعه داده شده است، بسیاری از بیماریها به میزان چشمگیری کاهش یافتهاند. اما بیشتر عوارض جانبی واکسن بسیار خفیف است و آنهایی که شدید هستند، بسیار نادر اتفاق میافتند. استفاده از واکسیناسیون در دوران کودکی، اساساً چندین بیماری دوران کودکی را از بین میبرد. در غیر این صورت منجر به بستری شدن یا مرگ کودک میشود.
در حالی که تزریق واکسن برای محافظت از کودکان در مقابل بیماریها اثبات شده است، راههایی نیز برای تسکین درد واکسن نوزاد پس از واکسیناسیون وجود دارد. در ادامه بهترین روشهای کاهش درد واکسن را برای شما بیان میکنیم.
۱- در هنگام تزریق واکسن، نوزاد را نزد خود نگه دارید.
با توجه به تحقیقات، والدین باید در هنگام تزریق واکسن در نزدیکی کودک خود قرار بگیرند. نزدیک بودن والدین باعث میشود حواس کودک پرت شود و درد واکسن را کمتر متوجه شود. بهتر است کودک خود را، خودتان در آغوش بگیرید تا تزریق در قسمت ران و یا بازوی دست او انجام شود. کودکانی که سن بیشتری دارند میتوانند روی پای والدین بنشینند. دکتر هالر میگوید موقع واکسن زدن، لباسی مناسب به کودک بپوشانید تا پس از تزریق سریعاً به خانه برگردید.
۲- میتوانید به منظور کاهش درد واکسن نوزاد خود را شیر دهید.
تغذیه نوزاد شما ممکن است به کاهش درد واکسن کمک کند. در یکی از مطالعات نشان داده است، نوزادانی که در طول واکسیناسیون شیر میخورند، کمتر گریه میکنند. دکتر هالر میگوید که بچهها و نوزادان در حال رشد هستند و به همین دلیل ذهن آنها میتواند در هنگام صدمه دیدن بدن با خوردن غذا به سرعت تغییر کند. با این حال، او توصیه میکند که والدین پس از واکسیناسیون فرزندان خود را تغذیه کنند، زیرا ممکن است نوزادان تزریق بیشتری در آینده داشته باشند.
۳- یک فنجان کوچک آب شکر برای نوزادان زیر شش ماه
مطالعات متعدد نشان داده است که شکر فقط به کاهش عوارض دارو کمک نمیکند، بلکه میتواند از درد واکسن نیز جلوگیری کند. مزهی شکر برای کودکان زیر ۶ ماه خوب است. سعی کنید قبل از واکسیناسیون کودک، مقداری آب شکر به نوزاد بدهید یا میتوانید یک سس سویا با مایعات شیرین تهیه کنید و در حین تزریق به نوزاد دهید.
۴- منحرف کردن کودک در حین تزریق به کاهش درد کمک میکند.
۴- منحرف کردن کودک در حین تزریق به کاهش درد کمک میکند.
منحرف نمودن کودک یکی از مهمترین اقداماتی است که میتوانید برای کاهش درد واکسیناسیون انجام دهید. در کنار منحرف نمودن او میتوانید برای جلب توجه بیشتر اسباب بازیهای که او مورد علاقه او است، را به آن نشان دهید.
۵- بی حس کنندهها باعث کاهش درد واکسن میشود.
۶- پوست نوزاد را پس از تزریق ماساژ دهید.
پس از واکسیناسیون، به آرامی پوست نوزادتان را در نزدیکی محل تزریق ماساژ دهید. ماساژ نوزادان باعث میشود درد واکسن کمتر شود. یک مطالعه در بزرگسالان، نشان میدهد، افرادی که پس از تزریق فقط ده ثانیه محل مورد نظر را ماساژ میدهند، درد کمتری تحمل میکنند. مطالعه دیگری نشان داد که فشار روی پوست پیش از تزریق نیز، باعث کاهش درد میشود.
۷- برای پیشگیری از تب بعد از واکسن، استامینوفن را امتحان کنید.
بهتر است قبل از تزریق واکسن مقداری استامینوفن به نوزاد دهید؛ زیرا باعث کاهش درد واکسن میشود. دکتر هالر میگوید: استامینوفن، همچنین به کاهش تب بعد از واکسن کمک میکند علاوه بر این در حین تزریق نوزاد بسیار کمتر واکسن را حس خواهد کرد. برای پیشگیری از تب نوزاد بعد از واکسن با دکتر خود مشورت کنید. یک مطالعه نشان میدهد که استفاده از استامینوفن برای جلوگیری از تب میتواند، اثر بخشی واکسن را کاهش دهد.
۸- در مورد تزریق واکسن نوزاد خود، سوال کنید.
برخی پزشکان با استفاده از یک دستگاه بدون سوزن، مانند دستگاههایی که از هوای فشرده برای وارد نمودن دارو به پوست استفاده میکنند، درد واکسیناسیون را کاهش میدهند. دکتر هالر میگوید: شما میتوانید از این دستگاه و نحوهی کارکرد آن از پزشک خود سوال بپرسید. اما این دستگاه در مواقعی که تعداد واکسیناسیون زیاد میباشد، استفاده میشود. محققان در حال تلاش هستند که روشهایی جدید را جایگزین سوزن کنند تا نوزاد درد کمتری احساس کند.
۹- اطلاعات در مورد برنامه ترکیب واکسیناسیون کودک
برای نوزاد میتوان چندین واکسن را ترکیب نمود، تا تعداد تزریقات نوزاد کاهش یابد. از طرفی دیگر باعث کاهش درد واکسیناسیون میشود. دکتر هالر میگوید واکسنهای کزاز، دیفتری و سیاه سرفه را میتوان با واکسنهای فلج اطفال و هپاتیت B. و هموفیلوس آنفلوآنزا نوع ب. ترکیب نمود. آکادمی پزشکان آمریکایی توصیه میکنند که واکسنهای ترکیبی برای کودک شما در هر زمانی که ممکن باشد باید استفاده شود.
بیشتر بدانید: واکسن پنج گانه کودکان چیست؟
۱۰- آرامش خود را در هنگام واکسیناسیون کودک حفظ کنید.
برای تزریق واکسن نوزاد، آرامش خود را حفظ کنید. تحقیقات نشان میدهد که کودک حدود ۵۰ درصد رفتار والدین را در هنگام تزریق واکسیناسیون حس میکند. هالر میگوید والدینی که تازه بچه دار میشوند، در مورد درد واکسیناسیون کودک خود دچار اضطراب میشوند. بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که درد واکسن همان یک لحظه است، اما واکسن کودک شما را در طولانی مدت در برابر بیماریها محافظت میکند.
برگرفته از: everydayhealth
گروه مادر و کودک وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست