پنجشنبه, ۱۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 6 March, 2025
مجله ویستا

چغندر


چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند . چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است …

چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند . چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود . چغندر دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی

است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می باشد که بمقداربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر کشت می شود .

ترکیبات شیمیایی:

چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است .

در زیر مقدر مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .

ـ انرژی: ۳۳ کالری

ـ پروتئنی: ۱.۲ گرم

ـ چربی:۰.۰۶ گرم

ـ هیدروکربن: ۷.۲ گرم

ـ کلسیم: ۱۱.۱ میلی گرم

ـ فسفر: ۲۰ میلی گرم

ـ آهن: ۰.۸ میلی گرم

ـ ویتامین آ: ۵۰۰۰ واحد

ـ ویتامین ب ۱ : ۰.۰۱۵ میلی گرم

ـ ویتامین ب ۲ : ۰.۰۲۵ میلی گرم

ـ ویتامین ب ۳: ۰.۳۳ میلی گرم

ـ ویتامین ث: ۱۷.۶۲ میلی گرم

خواص داروئی:

برگ چغندر خواص درمانی بسیاری دارد

۱) بعنوان ملین و رفع یبوست بکار می رود

۲) تقویت کننده کلیه است

۳) درمان کننده التهاب مجاری ادرار است

۴) بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.

۵) چغندر مخلوط با آّ ب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفرا نیز هست .

۶) شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است .

طرز استفاده:

برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی گاز دار مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است .