جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

میخک، گیاهی معطر


میخک، گیاهی معطر

برای بیشتر ما، میخک یادآور نام یکی از انواع گل هاست و معمولا در گل فروشی ها به دنبال آن می گردیم غافل از این که یکی از اجزای همین گل زیبا، نه تنها طعم دهنده و چاشنی بعضی از شیرینی …

برای بیشتر ما، میخک یادآور نام یکی از انواع گل هاست و معمولا در گل فروشی ها به دنبال آن می گردیم غافل از این که یکی از اجزای همین گل زیبا، نه تنها طعم دهنده و چاشنی بعضی از شیرینی ها و غذاهاست (که البته در کشورهای هند و پاکستان مورد استفاده قرار می گیرد) بلکه خواص درمانی بسیاری دارد.

میخک مورد نظر ما، مخزنی کروی شکل است که ادامه ای میخ مانند دارد و درست به علت همین ظاهر میخک نامیده می شود. این میخک ها در واقع غنچه های باز نشده همان گل های میخک معروف هستند. در ضمن، غنچه های میخک، طبیعتی گرم و خشک دارند.

خواص درمانی:

میخک نیرو دهنده، تقویت کننده و محرک اشتها می باشد.اگر گرد میخک را بو کرده باشید، حتما برایتان آشناست، میخک، ماده مورد استفاده در مواد دندان پزشکی هاست بنابراین اگر دندان درد دارید یا لثه تان ناراحت است یا این که از بوی دهانتان شاکی هستید، از میخک استفاده کنید. برای این منظور باید یکی دو عدد میخک را روی دندانی که درد می کند یا لثه ای که مشکل دارد بگذارید و با دندان ها فشار داده و چند لحظه نگه دارید. به این صورت لثه و حتی زبانتان در آن ناحیه کمی سرد می شود، البته نگران نباشید، این حالت گذراست.برای خوشبو شدن دهان هم یکی دو عدد از آن را جویده و کمی در دهانتان نگه دارید.

میخک بادشکن، ضدتهوع، مقوی معده، ضد استفراغ و برطرف کننده سکسکه است.

دم کرده یک تا ۱۰ گرم گل میخک در یک لیتر آب جوش برای درمان بیماری های سل و لوپوس تجویز می شود.قدیمی ها از پودر آن به عنوان ضماد برای تقویت زنان پس از دوره زایمان استفاده می کردند و این ضماد را به کمر مادر می مالیدند.

می گویند میخک برای اعصاب نیز نافع است.علاوه بر همه این ها، از میخک در صنایع عطرسازی، صابون سازی و همچنین در تهیه خمیر دندان و محلول های شست و شو دهنده دهان هم استفاده می کنند.