شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
انتخابات ۶ میلیارد دلاری
بالاخره پس از حدود دو سال تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روز گذشته تبلیغات این نامزدها با سفر به برخی از ایالتهای مردد پایان یافت و مردم این کشور امروز برای انتخاب باراک اوبامای دموکرات یا میت رامنی جمهوریخواه به عنوان رئیسجمهور آتی ایالات متحده به پای صندوقهای رای میروند؛ انتخاباتی که تاکنون بنا به گزارش روزنامه نیویورکتایمز، حدود شش میلیارد دلار هزینه دربر داشته است.
طی چند هفته اخیر،مهمترین رقابت نامزدها در چند ایالت کلیدی انجام شد؛ ایالتهایی که به طور معمول هیچیک از احزاب یا نامزدهای حاضر در انتخابات از پیروزی در آنها مطمئن نیستند و نتیجه انتخابات آنها بین دو حزب در نوسان خواهد بود. گفته میشود کسب اکثریت آرا در این ایالتها، موقعیت بهتری برای پیروزی نهایی هر یک از نامزدها فراهم خواهد کرد و نتیجه انتخابات ریاستجمهوری پیش رو تا حد زیادی به آرای این ایالتهای مردد بستگی خواهد داشت. در آخرین روز باقیمانده به انتخابات، هر دو نامزد در جمع هوادارانشان در مناطق مختلف آمریکا حاضر شدند. رامنی به پنسیلوانیا رفت که به اعتقاد دستیارانش، در شرایط کنونی میتواند در این منطقه برنده انتخابات باشد. اوباما هم در نیوهمشایر و فلوریدا حضور داشت و بعدازظهر یکشنبه به اوهایو و کلرادو رفت.
به گزارش بیبیسی، اوباما در تجمعی در ایالت نیوهمشایر گفت: راهی که پیمودهایم طولانیتر از آن است که بخواهیم برگردیم. وی همچنین گفت برای شکستن بنبست سیاسی با حزب مخالف در واشنگتن کار خواهد کرد، اما در مورد اولویتهایی مانند مراقبتهای بهداشتی و کمک مالی برای دانشجویان سازش نخواهد کرد. میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان هم در تجمعی در ایالت حساس اوهایو گفت: ما آمریکایی هستیم، کاری نیست که از عهدهاش برنیاییم. وی همچنین در سخنرانیاش در شهر دیموین در ایالت آیووا گفت: تنها مانع میان ما و برخی از بهترین سالهای قابل تصور، فقدان رهبری است و برای همین است که انتخابات داریم. رامنی همچنین از اوباما به خاطر آنکه گفته بود بهترین انتقام از جمهوریخواهان دادن رأی است، انتقاد کرد. وی در این زمینه گفت: رای برای انتقام؟ بگذار چیزی را که در دل دارم بر زبان بیاورم: رای باید برای عشق ورزیدن به کشور باشد. اکنون زمان آن فرا رسیده است که آمریکا را به نقطهای بهتر برسانیم.
● نظرسنجیها
نگاهی به سیر نظرسنجیها طی چند ماه گذشته، نشان میدهد که میت رامنی فاصله خود با اوباما را بسیار کم کرده و حتی در برخی از موارد این فاصله به صفر رسیده است. تحلیلگران علت این امر را موفقیت یا برجسته بودن رامنی نمیدانند، بلکه میگویند طی این چند ماه اوباما نسبت به گذشته عملکرد ضعیفتری داشته و نتوانسته انتظارات را برآورده کند. با توجه به این موارد، آخرین نظرسنجی شبکه تلویزیونی ایبیسی و روزنامه واشنگتنپست که روز یکشنبه منتشر شد نشان میدهد حتی آرای مستقل که میتواند هر کدام از این دو نامزد را به پیروزی برساند تقسیم شده است و اوباما و رامنی هر کدام ۴۶ درصد از آرای این گروه را کسب کردهاند. البته آخرین نظرسنجیهای انجام شده از ایالتهای مردد نشان میدهد اوباما در ایالتهای آیووا، اوهایو و نوادا نسبت به رامنی برتری داشته است. در این میان مهمترین ایالت مردد اوهایو ست، به گونهای که از سال ۱۹۶۰ تاکنون، هیچگاه فرد پیروز در این ایالت در انتخابات شکست نخورده است. جمهوریخواهان نیز بخوبی میدانند در صورت پیروزی اوباما در این ایالت، رامنی باید رای حداقل هفت ایالت مردد را از آن خود کند.
از سوی دیگر، این دو نامزد درباره موضوعات مختلف یا کسب حمایت اقلیتهای نژادی وضعیت متفاوتی دارند. در حالی که باراک اوباما، به طور مثال، دارای محبوبیتی با ۶ درصد بیشتر در میان زنان است، این میزان در میان مردان، هفت درصد به سود میت رامنی است. کفه رایدهندگان سفیدپوست با ۲۰ درصد تفاوت به نفع رامنی سنگینی میکند، در حالی که براساس نظرسنجیهای مختلف، اوباما ۵۹ درصد آرای رایدهندگان رنگینپوستها را به خود اختصاص داده است. اقشار جوان نیز همانند سال ۲۰۰۸ با نسبت ۲۰ درصد بیشتر تمایل خود را به انتخاب باراک اوباما نشان دادهاند، در حالی که میت رامنی با نسبت ۱۲ درصد بیشتر، آرای جمعیت بزرگسال را به خود اختصاص داده است. میت رامنی همچنین بیش از ۷۰ درصد حمایت پروتستانهای انجیلی سفیدپوست را از آن خود کرده است.
● اولویتها
بنا به گفته اغلب کارشناسان و تحلیلگران، مهمترین موضوع کارزار انتخاباتی امسال بدون شک وضعیت اقتصادی آمریکاست که به رغم نمایان شدن روزنههایی امیدبخش، همچنان در رکود به سر میبرد. بنا به گزارش منابع خبری، نزدیک به ۱۳ میلیون آمریکایی در جستجوی کار هستند و نرخ بیکاری در ایالات متحده بیش از ۱/۸ درصد است.
در این میان، رئیسجمهور کنونی آمریکا میکوشد فشار مالیات بر مردم را کاهش دهد و تنها برای افراد ثروتمند، مالیاتهایی سنگینتری وضع کند. از دید او، تسهیلات مالیاتی برای شرکتها تنها باید به صورتی هدفمند انجام گیرد. در مقابل او، میت رامنی، یک بازرگان متکی بر اقتصاد آزاد است که سعی دارد تا جای ممکن فشارها و محدودیتهایی برای شرکتهای آمریکایی قائل نشود. افزایش تولید نفت و گاز در آمریکا از جمله در ایالت آلاسکا نیز از جمله اهدافی است که او دنبال میکند تا از این طریق با بهای روزافزون انرژی مقابله کند.
اگرچه مسائل اقتصادی و مالی داغترین موضوع کارزار انتخاباتی است، اما سیاست خارجی و تاثیر آمریکا در سیاست جهانی نیز نقش مهمی بازی میکند. یکی از مسائلی که دو نامزد بر سر آن اختلاف نظر دارند، موضع آمریکا در قبال چین است که بزرگ ترین رقیب اقتصادی ایالات متحده محسوب میشود. اوباما محدودیتهایی سیاسی و تجاری علیه چین وضع کرده، اما از انتقاد صریح از چین به خاطر سیاستهای ارزی این کشور خودداری میکند. این در حالی است که رامنی اعلام کرده، در صورت پیروزی در انتخابات موضعی سختتر و قاطعتر در مقابل چین، روسیه و ایران در پیش خواهد گرفت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست