جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
آرتیست بازی پلیسی, چقدر آب می خورد
لابد ذهن جستجوگر شما هم با خواندن این عدد و رقم به سمت سریال «شاهگوش» و میزان هزینه آن می رود. با یک حساب سرانگشتی مبلغی که سازندگان برای خدمات انتظامی آن باید کنار بگذارند تا روزی ۲ میلیون تومان هم می رسد چرا که به خاطر الزام داستان برخی روزها به بیش از ۱۰ماشین، هنرور، اسلحه و ... نیاز است.
شاید این سوال هم برای شما پیش آمده که این همه پلیس و سرباز و اسلحه در فیلم و سریال های ایرانی از کجا می آیند؟ آنها واقعی هستند یا هنروران سینمایی لباس نیروی انتظامی پوشیده اند؟ هزینه ای که تهیه کننده برای استفاده از خدمات انتظامی باید بپردازد چقدر است؟ مبلغ استفاده از ماشین، یک قبضه اسلحه، دستبند و ... چقدر است؟ اگر کسی بخواهد با ناجی هنر همکاری کند چه شرایطی را باید بپذیرد؟
نقش ناجی هنر در پروژه ها چیست؟
«به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات انتظامی و صدور مجوز نظم و امنیت و فیلمبرداری، از اول بهمن ماه مجوز نظم و امنیت و خدمات انتظامی در محل موسسه ناجی هنر ارائه می شود.» این خبر دهم دی ماه ۹۰ و از زبان سعید منتظرالمهدی، مدیرعامل موسسه ناجی هنر رسانه ای شد. به این ترتیب ناجی هنر از آن زمان تلاش کرده با تمرکز بیشتری به همکاری با فیلم و سریال ها بپردازد. در سایت این موسسه و در قسمت شرح وظایف «معاونت سینمایی» آن دو بند قید شده: «۱- خدمات رسانی انتظامی به پروژه های سینمایی و تلویزیونی؛ ۲- تولید فیلم های پلیسی - اجتماعی در جت اعتلای جایگاه کیفی این ژانرها در میان تولیدات سینمایی کشور با توجه به ماموریت های تعریف شده برای نیروی انتظامی». محور گزارش ما درباره بند اول و هزینه ای است که فیلمسازان در قبال خدمات ارائه شده از سوی ناجی هنر باید بپردازند.
اصل هزینه ها
بعد از اینکه یک تهیه کننده برای اثرش از سوی سازمان سینمایی یا تلویزیون مجوز ساخت می گیرد، اصل فیلمنامه را برای ناجی هنر ارسال می کند. اگر فیلم یا سریال شهری باشد برای مجوز صدور انتظامی، باید مبلغی به موسسه پرداخت کند. در صورتی که پروژه نیاز به امکانات نظامی هم داشته باشد، هزینه آن جدا و براساس میزان نیاز به خدمات و امکانات انتظامی لحاظ خواهد شد. به عنوان مثال لوکیشن کلانتری به ازای هر روز ۱۵۰۰۰۰۰ ریال (صد و پنجاه هزار تومان) هزینه دارد. قیمت اجاره روزانه یک خودرو بنز کلاسیک برای پروژه ۱۴۹۵۰۰۰ ریال (صد و چهل و نه هزار و پانصد) آب می خورد. دستمزد کارشناس انتظامی برای هر روز ۷۰۰۰۰۰۰ ریال (هفتاد هزار تومان) است و به ازای هر هنرور باید مبلغ ۵۰۰۰۰۰ ریال (پنجاه هزار تومان) پرداخت شود. این هنروران، نیروهای انتظامی هستند و دیگر مثل سابق از میان هنروران سینمایی و تلویزیونی انتخاب نمی شوند. راننده ای که مسئولیت ایاب و ذهاب آنها را برعهده دارد، روزانه بابت این کار ۵۰۰۰۰۰ ریال (پنجاه هزار تومان) دریافت می کند.این را هم بدانیدکه ساعت کاری روزانه هشت ساعت است و به ازای حضور بیشتر سر صحنه مبلغی اضافه لحاظ می شود.
حداقل دستمزد کارشناس انتظامی
حالا با احتساب هزینه های بالا دریافتی یک کارشناس چقدر است؟ یک فیلم تلویزیونی حداقل یک ماه تصویربرداری دارد و کارشناس انتظامی دست کم ۲۰ روز با این پروژه همراه است. یعنی کف هزینه یک کارشناس می شود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان.
یک هزینه هم برای حراست صداوسیما
به خاطر مسائل امنیتی، اجاره اسلحه و مشتقات آن به حراست صداوسیما واگذار شده. در واقع ناجی هنر نیروی انسانی و مشاوره های مورد نیاز را تامین می کند و حراست سازمان سخت افزارها را. هزینه روزانه اجاره انواع اسلحه، بیسیم، دستبند و ... از ۱۰۰۰۰۰ ریال (۱۰ هزار تومان) شروع می شود و تا ۲۰۰۰۰۰ ریال (۲۰ هزار تومان) متغیر است. به این مبلغ اضافه کنید میزان دستمزد شخصی که مامور حمل و نقل این وسایل از سازمان به صحنه و بالعکس است. او برای این کار ۳۵۰۰۰۰ ریال (سی و پنج هزار تومان) از تهیه کننده طلب می کند. فرقی هم نمی کند که پروژه تلویزیونی باشد یا سینمایی؛ حراست سازمان از تولیدات خود تلویزیون هم پول می گیرد.
یک پلان چقدر هزینه دارد؟
با این حساب یک پلان، با حداقل نیاز به خدمات ناجی هنر (یک هنرور، یک دستبند و یک قبضه اسلحه) ۱۰۰۰۰۰۰ هزار ریال (صد هزار تومان) برای سازندگان هزینه دارد. این در شرایطی است که داستان در لوکیشن کلانتری نگذرد و نیازی به خودرو نباشد.
هزینه یک روز شاهگوش
لابد ذهن جستجوگر شما هم با خواندن این عدد و رقم به سمت سریال «شاهگوش» و میزان هزینه آن می رود. این سریال از جمله پروژه های پرهزینه است که البته سرمایه گذاران از پس تامینآن برآمده اند و سوای نقدهایی که به آن وارد است، فروش مطلوبی در شبکه نمایش خانگی داشته. با یک حساب سرانگشتی مبلغی که سازندگان برای خدمات انتظامی آن باید کنار بگذارند تا روزی ۲ میلیون تومان هم می رسد چرا که به خاطر الزام داستان برخی روزها به بیش از ۱۰ ماشین، هنرور، اسلحه و ... نیاز است. این در حالی است که شاهگوشی ها لوکیشن کلانتری را ساخته اند و مجبور نیستند اجاره روزی ۱۵۰ هزار تومانی لوکیشن واقعی کلانتری را پرداخت کنند.
هزینه های مضاعف
ناجی هنر در همکاری با پروژه ها یکسری قواعد و قوانین دارد که سر باز زدن از هر کدام هزینه ای مضاعف بر هزینه های جاری روی دست تهیه کننده می گذارد. مسئولیت پرداخت خسارت برعهده تهیه کننده است و اگر به هر دلیلی موقع کار تجهیزات و امکانات انتظامی دچار نقص شوند، باید خسارت آن را بپردازند. البته برای تامین سلامتی هنروران، تهیه کننده موظف است آنها را در برابر اتفاقات احتمالی بیمه حوادث کند.
آغاز هزینه به محض حرکت از ناجی هنر
از دیگر شرایط ناجی هنر برای همکاری با پروژه های مختلف این است که به محض حرکت هنروران و تجهیزات از موسسه، شمارشگر هزینه ها، شروع به کار می کندو به هر دلیلی آفیش روزانه تغییر کند و نیازی به حضور هنروران نباشد باید اصل هزینه و حتی خسارت را پرداخت کنند. گاهی پیش می آید که به خاطر بروز مشکلات ریز و درشت پیش بینی نشده، پروژه در یک روز تعطیل می شود. ناجی هنر اما هزینه و خسارتش را از تهیه کننده طلب می کند. فرقی هم نمی کند که هنرورها و تجهیزات انتظامی سر صحنه باشند یا تازه از موسسه حرکت کرده باشند.
خدمات چگونه ارائه می شود؟
به خاطر شرایط خاص نیروی انتظامی، ناجی هنر شروط سفت و سختی در کیفیت ارائه خدماتش برای همکاری با فیلم و سریال ها دارد. یکی از شروط آن است که باید درخواست برای حضور عوامل و تجهیزات سر صحنه فیلمبرداری ۴۸ ساعت قبل ارائه شود. البته اگر نیاز به استفاده از امکانات دیگر یگان های ناجا باشد، باید یک هفته قبل به ناجی هنر اطلاع داده شود؛ آن هم در ساعت اداری.
در چه شرایطی ناجی هنر حق فسخ دارد؟
ناجی هنر در مواردی حق فسخ قرارداد را برای خود قائل است. مورد اول تخطی سازندگان از چارچوب فیلمنامه مصوب ونظر مشاور انتظامی است که بعد از فسخ، تهیه کننده باید خسارت ها را بپدازد. مورد دیگر اینکه اگر بدهی تهیه کننده بعد از دریافت خدمات از ۷۰ درصد بیشتر شود، ناجی هنر حق فسخ قرارداد برای خود قائل است. تهیه کننده هم در شرایطی حق فسخ قرارداد دارد و آن هم زمانی است که وضعیت خاص و بحرانی (مثل جنگ، سیل، زلزله، آماده باش ناجا و ...) پیش بیاید و نیروی انتظامی درگیر آنها شود. اگر این حالت یک ماه طول بکشد طرفین می توانندن قرارداد را فسخ کنند. البته شیوه تسویه حساب با نظر ناجی هنر است، ضمن اینکه در طول همکاری، سازندگان حق واگذاری موضوع قرارداد به شخص یا اشخاص ثالث (حقیقی یا حقوقی) را ندارند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست