پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

مــاتِم بــریانی


مــاتِم بــریانی

● مواد لازم برای چهار نفر
▪ گوشت گوسفند خورشی : ۳۰۰ گرم
▪ پیاز متوسط رنده شده : یک عدد
▪ رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذاخوری
▪ پودر هل : یک قاشق چای‌خوری
▪ زردچوبه : ۳ قاشق چای‌خوری
▪ پودر …

مواد لازم برای چهار نفر

گوشت گوسفند خورشی :

۳۰۰ گرم

پیاز متوسط رنده شده :

یک عدد

رب گوجه فرنگی :

۳ قاشق غذاخوری

پودر هل :

یک قاشق چای‌خوری

زردچوبه :

۳ قاشق چای‌خوری

پودر فلفل قرمز :

یک قاشق چای‌خوری

پودر دارچین :

یک قاشق چای‌خوری

پودر گیشنیز :

یک قاشق چای‌خوری

فلفل سبز تند چرخ‌شده :

۲ عدد

سیر رنده شده :

۲ حبه

ماست خامه‌ای :

۷۵ گرم

نعنا ساطوری :

دو قاشق غذاخوری

آبلیمو :

سه قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده :

سه قاشق چایخوری

برنج پخته شده :

۴ پیمانه

روغن :

۶ قاشق غذاخوری

کره :

۲۵ گرم

روش تهیه

گوشت را با پیاز و یک قاشق چایخوری زردچوبه در دو قاشق غذاخوری روغن تفت دهید. سپس دو پیمانه آب جوش روی آن ریخته و روی شعله متوسط با در بسته، دو ساعت بپزید تا زمانی که گوشت نرم شود. گوشت پخته شده را کنار بگذارید.

چهار قاشق غذاخوری روغن را داغ کرده و پیاز و رب گوجه‌فرنگی را دو دقیقه روی شعله متوسط تفت دهید. سپس ادویه‌ها را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن پخش شود.

فلفل چرخ‌شده و سیر را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید. سپس ماست را با یک قاشق غذاخوری نعنا اضافه کنید و به جوش آورید. گوشت را به تابه اضافه کرده و با مایه مخلوط کنید.

برنج پخته شده را با محلول زعفران مخلوط کرده و به تابه مایه ماست و گوشت را اضافه کنید. هنگامی که کره آب شد، آبلیمو را اضافه کرده و نمک آن را اضافه کنید. برنج زعفرانی را نیز افزوده کرده و بچشید سپس مخلوط کنید. هنگامی که برنج گرم شد، غذا را در دیس کشیده و با نعنای باقی‌مانده تزیین کنید.