یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ شهریور: در شهر چه گذشت؟


۱۰ شهریور: در شهر چه گذشت؟

● رفتارها
به محض اینکه تصادفی در خیابان یا بزرگراه‌ پیش می‌آید برخی شهروندان قضیه را با معرکه پهلوان‌ها اشتباه می‌گیرند و ظرف چند ثانیه کلی آدم جمع می‌شود
حال آنکه حین تصادف، …

رفتارها

به محض اینکه تصادفی در خیابان یا بزرگراه‌ پیش می‌آید برخی شهروندان قضیه را با معرکه پهلوان‌ها اشتباه می‌گیرند و ظرف چند ثانیه کلی آدم جمع می‌شود

حال آنکه حین تصادف، جمع شدن شهروندان باعث کندی روند کمک‌رسانی می‌شود و گاه چند ثانیه دیر رسیدن مجروحان به بیمارستان، حادثه‌ای دیگر را برای آنها به وجود می‌آورد.

البته در تصویری که فیروز اختری برای ما ارسال کرده نوع دیگری از واکنش شهروندان به تصویر کشیده شده است. به نظر می‌رسد موتورسوار از موقعیت کمال استفاده را برده و به جای اینکه در جایگاه‌های سوخت به تکدی‌گری سوخت بپردازد از خودروی چپ شده سوخت تهیه کرده است.

این نوع بنزین گرفتن از آب گل‌آلود واقعا نوبر است. در پشت تصویر نیز همانطور که مشاهده می‌کنید سیل شهروندان مشغول کنجکاوی هستند. به طور حتم کنار خیابان نیز راننده‌های کنجکاو دیگری وجود دارند که با کم کردن سرعت و حتی متوقف شدن در حال مشاهده صحنه تصادف هستند. حال آنکه در پی چنین توقف‌هایی بلافاصله ترافیک سنگین می‌شود.

سنگفرشی از زباله

فقط نگاه دقیقی به چهره خسته و غبار آلود برخی رفتگران زحمتکش برای خودداری از زباله ریختن در شهر کافی است. حال آنکه هنوز افرادی هستند که به اصطلاح مثل نقل و نبات روی زمین زباله می‌ریزند.در محدوده‌هایی از شهر که تعداد این نوع افراد بیشتر است گاه سنگفرش خیابان‌ها از جنس زباله می‌شود و رفتگران باید تا صبح آنها را جمع کنند.

اینکه صبح‌ها خیابان‌ها پاکیزه شده است نباید منجر به این تصور شود که یک زباله کوچک زیاد به نظر نمی‌رسد. حال آنکه قطره‌قطره جمع گردد وانگهی دریا شود.

هر وقت خواستیم زباله در شهر بیندازیم به این فکر کنیم، آنگاه که در خواب شیرین هستیم تعداد زیادی از رفتگران زحمتکش تا صبح باید بی‌مسئولیتی‌ ما را پاسخگو باشند و تا صبح خاک بخورند.

اهمیت تهویه در مراکز درمانی

همانگونه که از نام مراکز درمانی پیداست، بیماران برای درمان بیماری‌ها به این مکان‌‌ها مراجعه می‌کنند. به همین دلیل معمولا میزان آلودگی‌های محیط و هوای مراکز درمانی به دلیل شمار زیاد بیماران بیشتر است.

این در حالی است که برای نظافت محیط از انواع شوینده‌ها و ضد‌عفونی کننده‌ها استفاده می‌شود و کار تمیز کردن هوا هم بر عهده دستگاه‌های تهویه است. با وجود این در برخی مراکز درمانی سیستم‌های تهویه کار نمی‌کنند و یا به قدری ضعیف هستند که قادر به تهویه هوا نبوده و هوا را در محیط به جریان نمی‌اندازند

با توجه به احتمال فراگیر شدن بیماری‌هایی نظیر آنفلوانزا در آستانه فصل پاییز، بهتر است در مورد رفع نواقص یا نو کردن سیستم‌های تهویه مراکز درمانی دقت بیشتری صورت گیرد تا دست‌کم یکی از راه‌های انتقال بیماری در محیط‌های سربسته‌ای که تعداد زیادی بیمار در آن حضور دارند از بین برود.

سفارش‌های در راه مانده

با توجه به گسترش ورود اجناس وارداتی از کشورهایی نظیر چین،‌ در بسیاری از فروشگاه‌ها اجناسی به عنوان نمونه برای مشتری وجود دارد که در صورت انتخاب آنها، کالای مورد نظر باید سفارش داده شود تا از کشور مورد نظر وارد شود.

این در حالی است که در بسیاری از موارد زمان اعلام شده توسط فروشنده برای تحویل گرفتن کالای سفارش داده شده بسیار با آنچه که اتفاق می‌افتد تفاوت دارد. به عنوان مثال معمولا فروشگاه‌ها زمانی بین یک هفته تا ۱۰ روز را برای تحویل گرفتن کالای مورد نظر مشتری اعلام می‌کنند اما در بسیاری از موارد این زمان به ۲۰ روز و حتی یکماه هم می‌رسد.

این در حالی است که این نکته مشکلات زیادی برای مشتریان- که روی تحویل گرفتن کالای سفارش داده شده در موعد مقرر حساب کرده‌اند- ایجاد می‌کند. خوب است تا فروشندگان در این زمینه اطلاع‌رسانی دقیق‌تری انجام داده و زمان واقعی تحویل کالا را به مشتری اعلام کنند تا مشتری بتواند در این مورد تصمیم‌گیری کند.