چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
دهان؛ آینه سلامت
کلید سلامت پیشگیری است و ستون پیشگیری دانش و انگیزه قوی است. والدین و فرزندان آگاه و با انگیزه میتوانند از بروز بسیاری از بیماریهای دهان و دندان پیشگیری کرده و از اثرات دراز مدت این بیماریها پیشگیری و در جهت کاهش هزینههای خانواده و جامعه مؤثر باشند.
سلامت دهان و دندان جنبه بسیار مهمی از سلامت کلی فرد است. دانشآموزی که دندان درد یا مشکل مرتبط با آن دارد نمیتواند همانند دانشآموز سالم درس فرا گیرد و فردی که دارای تجربههای متعدد این چنینی باشد از آینده روشن دور خواهد شد. عدم سلامت دهان و دندان میتواند در این شرایط منجر به کاهش اعتماد به نفس و مجدداً کاهش قدرت یادگیری شود و هر فعالیت و اقدامی که در جهت بهبود وضعیت این فرد انجام شود میتواند منجر به زندگی و آینده بهتر او شود.
این سخنان هشداری است برای آشنایی والدین و انتقال این اطلاعات از والدین به کودکان تا در آینده حداقل ۲۰ تا ۳۰ سال دیگر از نقطه نظر حفظ سلامت دهان و دندان وضعیت بهتری ایجاد گردد.
محیط دهان میتواند مدخل ورودی بسیاری از میکروبها به جریان خون شود. رابطه بین بیماریهای دهان و دندان با بیماریهایی همچون دیابت، پوکی استخوان، ناراحتیهای قلبی و ریوی و مشکلات مرتبط با حاملگی در تحقیقات متعدد به اثبات رسیده است. بنابراین:
ـ دهان آینه سلامت کلی فرد است. بیماریهای دهان و دندان میتوانند بر سلامت کلی فرد تأثیر بگذارند.
ـ مصرف سیگار، الکل و رژیم غذایی نامناسب و به طور کلی نحوه زندگی فرد میتواند سلامت کلی بدن و سلامت دهان و دندان را تحت تأثیر قرار دهند.
ـ روشهای ایمن و مؤثری وجود دارد که میتوانند از بروز بیماریهای رایج دهان و دندان مثل پوسیدگی، ناراحتیهای لثه و سایر مشکلات پیشگیری کنند.
پوسیدگی دندان یکی از شایعترین بیماریهای مزمن جامعه است که تقریباً ۵ برابر، شیوع بالاتری نسبت به آسم دارد.
روشهای کنترل بهداشت و اطلاعرسانی در خصوص عوامل ایجاد کننده پوسیدگیهای دندانی یکی از کمهزینهترین روشها جهت کاهش شیوع این بیماری است.
نزدیک به ۸۰ درصد پوسیدگی دندانهای کودکان پیش دبستان و اوایل دبستان در سطوح جونده اتفاق میافتد که قابل پیشگیری است.
طبق آمار حدود ۲۵ درصد از کودکان تا قبل از ورود به مدرسه هیچگاه توسط دندانپزشک ویزیت نشدهاند به این معنی که امکان شروع فرآیندهای پیشگیری در ۲۵ درصد از کودکان فراهم نبوده است.
قسمت عمدهای از مردم تحت بیمه درمانهای دندانپزشکی نبودهاند و سیاستهای بیمهای موجود در جامعه ما به ترویج غلط فرهنگ درمانهای بد کمک کرده است به طوری که به جای حمایت از روشهای پیشگیرانه به روشهای تهاجمی مثل کشیدن دندان بها داده شده است.
آگاهی و شناخت بافتهای سالم دهان و دندان، آشنایی با عوامل تخریب کننده بافت دهان و دندان، شناختن چگونگی انجام مراقبتهای دندانی و دهانی و چگونگی برخورد با مشکلات و فوریتهای مرتبط با دندانپزشکی از جمله اهداف راه اندازی این ستون است که از این پس یکشنبهها به چاپ میرسد.
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست