شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)


بهار فصل نوبرانه‌هاست و در این فصل است که غذاهایی با طعم‌های جدید را می‌توان تجربه کرد. آش چاقاله بادام و آش گوجه سبز که به آش بهارانه هم معروف است از غذاهای بسیار خوشمزه در این فصل است. در این مقاله قصد داریم به شما همراهان همیشگی مجله اینترنتی "ستاره" طرز تهیه آش گوجه سبز یا همان آلوچه آشی را آموزش دهیم. این آش در بیشتر استان‌های ایران طبخ می‌گردد و هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی سرو می‌شود. اگر به غذاهای ترش مزه علاقه‌مند هستید پیشنهاد ما به شما آش گوجه سبز است.

مواد لازم برای تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی):


 گوجه سبز
 300 گرم
گوشت چرخ کرده
200 گرم
لوبیا قرمز
نصف پیمانه
عدس
نصف پیمانه
بلغور گندم
1 پیمانه
سبزی آش خرد شده
500 گرم
پیاز
2 عدد متوسط
نعناع داغ
4 ق غذاخوری
سیر داغ
2 ق غذاخوری
نمک و فلفل
به میزان لازم
زردچوبه
به میزان لازم
روغن
به میزان لازم


طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی) | وب

طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی):

  1. ابتدا لوبیا قرمز را در یک كاسه آب بریزید و بگذارید حدود ۲۴ ساعت خوب خیس بخورد.
  2. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یک ساعت خیس كنید.
  3. لوبیا قرمز را از آبی که در آن خیس کرده‌اید بیرون آورده، در قابلمه‌ای مناسب با مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید.
  4. بعد از جوش آمدن،حرارت را متوسط کنید تا لوبیا بپزد.
  5. بعد از اینکه لوبیا پخته شد ، عدس را به قابلمه اضافه کنید.
  6. وقتی از پخت عدس مطمئن شدید بلغور گندم را به آش اضافه کنید.
  7. بعد از پخت بلغور گندم، به مواد آب بیشتری اضافه کنید و سبزی آش خرد شده را هم داخل قابلمه آش بریزید.
  8. صبر کنید تا سبزی‌ها خوب پخته شوند.
  9. یک عدد پیاز را پوست کنده و ریز رنده کنید. سپس آن را با گوشت و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید و به شکل قلقلی‌های ریز در آورید.
  10. کوفته قلقلی‌ها را با مقداری روغن تفت دهید و بعد در آش بریزید.
  11. پیاز دیگر را پوست کنده و ریز یا خلالی خرد کنید و آن‌ها را در روغن سرخ کنید تا برشته و طلایی رنگ شوند.
  12. پیاز داغ که آماده شد کمی زردچوبه به آن اضافه کرده و بلافاصله آن را به آش اضافه کنید.
  13. در این مرحله نوبت گوجه سبزهاست که داخل آش در حال جوشیدن ریخته شوند. می توانید نمک و فلفل را هم در این مرحله اضافه کنید.
  14. حال باید صبر کنید تا آش خوب جا بیفتد.
  15. در آخر نعنا داغ و سیر داغ را آماده کنید و بعد از جا افتادن، آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

نکات که برای پخت آش گوجه سبز باید بدانید

  • موادی که در تهیه این آش ذکر شد برای ۶ الی ۸ نفر مناسب می‌باشد.
  • دقت کنید که گوجه سبز نباید زیاد بپزد و له شود فقط در حد نرم شدن کافی است.
  • بهتر است برای مزه‌دار شدن آش نیمی از نعنا داغ و سیر داغ آماده شده را به آش اضافه کنید و نیم دیگر را بری تزیین روی آش نگه دارید.
  • سبزی آش شامل تره ، شوید ، جعفری ، گشنیز و اسفناج است.
  • از انواع گوجه سبز می‌توان برای این آش استفاده کرد ولی بهترین نوع آلوچه اصفهانی است که تیره رنگ و خیلی آبدار و ترش است.
  • به طور کلی اگر در آشی از بلغور یا برنج استفاده می‌کنید دقت کنید که اصلا نباید آش را هم بزنید چون باعث ته گرفتن بلغور یا برنج می‌شود و آش می‌سوزد.
امیدواریم از این آش خوشمزه که طرز پخت آسانی هم دارد در فصل بهار تهیه کرده و با اعضای خانواده و دوستانتان میل کنید.

مجله اینترنتی وب


همچنین مشاهده کنید