پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

۲ شهریور: در شهر چه گذشت؟


۲ شهریور: در شهر چه گذشت؟

● رفتارها
لایی کشیدن‌های راننده‌های تازه‌کار و بوق‌های ممتد راننده‌‌های عجول آن هم در یک ترافیک سنگین، گلی است که گاه به سبزه شوخی تابلو‌های راهنمایی و رانندگی آراسته می‌شود.
تابلو‌ها …

رفتارها

لایی کشیدن‌های راننده‌های تازه‌کار و بوق‌های ممتد راننده‌‌های عجول آن هم در یک ترافیک سنگین، گلی است که گاه به سبزه شوخی تابلو‌های راهنمایی و رانندگی آراسته می‌شود.

تابلو‌ها که معمولا با کسی شوخی ندارند گاه موضوعاتی را به آگاهی راننده‌ها می‌رسانند که در عمل وجود خارجی ندارند.

برای نمونه از وقتی خیابان ولیعصر حد فاصل تقاطع شهید بهشتی تا پارک‌وی یکطرفه شده است، جدای از اینکه مزیت‌ها و مشکلات این طرح همچنان موضوع گفت و گوی شهروندان است اما برخی تابلو‌ها که مختص روز‌های پیش از این طرح بوده‌اند همچنان حضور دارند.

تابلوی دورزدن پیش از برخی بریدگی‌ها وجود دارد که در عمل این بریدگی‌ها بسته شده‌اند. به طور حتم تا چند روز آینده این تابلو‌ها از سطح خیابان حذف می‌شوند اما همین چند روز معدود نیز می‌تواند به اعتماد و توجه رانند‌ه‌ها به علائم راهنمایی و رانندگی خدشه وارد کند.

به ویژه در شرایطی که ترافیک شهر محتاج فرهنگ‌سازی گسترده برای تغییر دیدگاه راننده‌ها نسبت به این علائم است باید نسبت به این موضوع توجه بیشتری نشان داد.

کرایه‌های داغ

اگر تصور کردید که کرایه‌ها فقط برای روز‌های بارانی زیاد می‌شوند کاملا در اشتباهید. در روز‌های داغ تابستان نیز برخی راننده‌های خطوط مسافربری به محض مشاهده طولانی شدن صف، خودرو را به کناری زده و اعلام مسیر می‌کنند؛

با این تفاوت که وقتی مسافر به خودرو یا حتی تاکسی نزدیک می‌شود کرایه چند برابر نرخ مصوب را به وی پیشنهاد می‌‌دهند. البته برخی مسافران برای به اصطلاح حفظ کلاس به روی خود نمی‌آورند و سوار می‌شوند، اما اکثر مسافران از اینکه تا جلوی خودرو آنها را کشانده‌اند و یک کرایه زیاده‌خواهانه به آنها پیشنهاد کرده‌اند حسابی شاکی می‌شوند.

به نظر می‌رسد نظارت بر خطوط مسافربری باید بیش از پیش افزایش یابد در غیر این‌صورت به طور حتم آمار خودرو‌های شخصی و تک‌سرنشین در شهر چند برابر خواهد شد.

آبیاری زباله‌ها

با وجود اینکه در تابستان امسال کمتر به قطعی آب دچار شدیم اما این به معنای از بین رفتن مشکل کم‌آبی نیست. در واقع پدیده خشکسالی معضلی است که اخیرا دامنگیر شماری از کشور‌های جهان از جمله کشور ما شده و با توجه به رو به زوال رفتن منابع آب، باید صرفه‌جویی در مصرف آب را به‌طور دائمی ادامه داد.

این در حالی است که متاسفانه برخی از شهروندان همچنان از الگوی صحیح مصرف آب پیروی نکرده و با برخی اقدامات غیر ضروری موجب هدر رفتن آب می‌شوند.

به عنوان مثال برخی از شهروندان علاوه بر اینکه تراس و حیاط خانه‌هایشان را با آب شرب می‌شویند، برای بیرون راندن زباله‌ها و شاخ و برگ درختان که‌در حیاط افتاده هم از جریان آب استفاده می‌کنند. بهتر است این افراد دست‌کم زباله‌ها را با جارو کردن از سطح حیاط جمع‌آوری کنند تا آب کمتر هدر برود.

اسکناس‌های نصف شده

فرسودگی اسکناس‌ها مشکلی است که با وجود تلاش‌های صورت گرفته برای نو کردن آنها همچنان وجود دارد. این در حالی است که برخی افراد از این مشکل سوء‌استفاده و حق دیگران را ضایع می‌کنند.

برای مثال با توجه به سرعتی که هنگام سوار و پیاده شدن مسافران از تاکسی و مسافر‌بر‌ها وجود دارد، گاهی برخی از رانندگان که تعداد آنها نیز انگشت‌شمار است اسکناس‌های نصف شده را به عنوان بقیه پول به مسافر می‌دهند.

این در حالی است که در اغلب موارد مسافر فرصت نمی‌کند از صحت و سلامت اسکناس‌ها قبل از ترک کردن تاکسی اطمینان حاصل کند. البته این مشکل در مورد اسکناس‌هایی که گوشه ندارند هم وجود دارد.

در این مورد تنها وجدان افراد و کنار گذاشتن و چسباندن اسکناس‌های فرسوه می‌تواند در حل مشکل مؤثر باشد و نفر بعد را متضرر نکند.