جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

روش هایی برای کم کردن مصرف نمک و شکر


با این توصیه ها مصرف نمک و شکر را کم کنید

همه ما از مضرات مصرف زیاد نمک و شکر برای سلامتی مان با خبر هستیم اما علیرغم این مسئله باز هم میل زیادی به مصرف این دسته از چاشنی ها داریم.
براساس آمارهای رسمی کشور مصرف نمک در کشور تقریبا سه برابر استانداردهای جهانی است و این مسئله باعث شده تا به دنبال آن بیماری های غیرواگیری نظیر فشارخون بالا، بیماری های قلبی و ... در کشور رو به افزایش باشد. این درحالیست که کارشناسان معتقدند مصرف نمک به اندازه استاندارد روزانه برای بدن نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز هست.
از طرفی مصرف زیاد شکر و قندهای ساده در کشور نیز یکی دیگر از معضلات سلامتی برای مردم ایران است بطوریکه مصرف آن در ایران بیش از استانداردهای جهانی است و از آن به عنوان سم سفید یاد می شود. پس باید سعی شود با استفاده از راهکارهای مناسب استفاده از شکر و نمک را کم کنیم.


روش هایی برای کم کردن مصرف نمک و شکر

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به راهکارهای کاهش مصرف نمک و شکر گفت:ذائقه سازی در کودکان و جایگزین کردن طعم دهنده های سنتی به جای طعم دهنده های صنعتی از جمله راه هایی است که می تواند مصرف نمک و شکر را کاهش دهد.

عطیه رزازی با اشاره به اینکه نباید نمک و شکر به عنوان دو طعم دهنده اصلی از سفره ها حذف شوند، اظهار کرد:تمام تلاش متخصصان تغذیه بر آن است که مردم با آگاهی از مضرات مصرف زیاد شکر و نمک، تا حدی از این طعم دهنده ها استفاده کنند که برای بدن مشکل ایجاد نکند.

وی با بیان اینکه اضافه کردن نمک و شکر به مواد غذایی اشتباه است، افزود:اکثر مواد غذایی حاوی درصد بالایی از نمک و شکر هستند و افزودن بی رویه و افراطی این دو طعم دهنده، سبب آسیب رساندن به سلامتی انسان می شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با اشاره به اینکه بهترین روش پخت، روش طبخ غذا به صورت بخارپز، آب پز و هواپز است، گفت:بهتر است برای کسب سلامتی، نحوه طبخ را از سرخ کردنی به بخارپز تغییر دهیم.


روش هایی برای کم کردن مصرف نمک و شکر
ن

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با اشاره به اینکه یکی از راه های کم کردن مصرف نمک و شکر، ذائقه سازی در کودکان است، تشریح کرد:اگر کودکان از ابتدا از غذاهای بسیار شور یا شیرین استفاده نکنند، به تدریج ذائقه آن ها بر همین اساس شکل می گیرد. این در حالی است که ما می توانیم از طعم دهنده های سنتی همچون انواع آب لیمو، آبغوره، سرکه های خانگی و انواع سبزی های خشک در سالاد و سس ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه بهتر است کارشناسان آشپزی در آموزش خود، مصرف نمک و شکر را پایین آورند، تصریح کرد:به این ترتیب اگر غذایی با چربی یا نمک بالا خوش طعم شد، از دید کارشناسی هنر محسوب نمی شود.

رزازی با اشاره به اینکه پنیر یکی از واحدهای لبنی است که می تواند کلسیم بدن را تامین کند، یادآور شد:بسته به گروه های سنی مختلف، بهتر است از 1 تا 2 قوطی پنیر کم چرب و استریلیزه در کنار شیر و ماست استفاده کنیم تا واحدهای لبنی و کلسیم بدن تامین شده و از پوکی استخوان جلوگیری شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با توجه به مشکلی که پنیر برای بدن انسان ایجاد می کند، اضافه کرد:مقدار بالای نمک و چربی در پنیر پیتزا، سبب بروز چاقی می شود و نباید از این محصول استفاده کرد؛ این در حالی است که برخی کارخانه ها برای تهیه پنیر صبحانه و سنتی از مقدار نمک بالایی استفاده می کنند که مصرف این نوع پنیرها به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

روش هایی برای کم کردن مصرف نمک و شکر