جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
فروپاشی نظام سرمایه داری نزدیک است
![فروپاشی نظام سرمایه داری نزدیک است](/web/imgs/16/119/kws7b1.jpeg)
بازخوانی اعتراضات مردمی در آمریکا و بخشی از کشورهای اروپایی حاکی از جریانی است که تکرار شکست سیاست های نظام های استعماری و استکباری را بیش از پیش نمایان می سازد. در واقع شکل گیری اعتراضات مردمی در جوامع اروپایی بویژه در آمریکا بیانگر واقعیت هایی است که در استمرار تحولات اخیر خاورمیانه و شکست سیاست های غرب در منطقه، از ناکامی و بن بست در سیاست های نظام سرمایه داری در دنیاحکایت دارد. اعتراضات اخیر مردم آمریکا و به عبارت دیگر جنبش وال استریت ماجرایی است که فریاد نه به نظام سرمایه داری را همچون فروپاشی شوروی سابق در اذهان جهانی به تصویر کشانده است. برهمین اساس جنبش اعتراضی وال استریت در اوکلند آمریکا در روزهای اخیر به خشونت و ناآرامی کشیده است و از سوی سران نظام سرمایه داری با سرکوب همراه گردیده به گونه ای که جنبش اعتراضی وال استریت که از دو هفته پیش در شهر اوکلند آمریکا به راه افتاده بود هم اکنون با درگیری پلیس و معترضان به خشونت و سرکوب همراه گردیده و دامنه این اعتراضات به دیگر کشورهای اروپایی نیز ادامه واستمرار یافته است.
در همین راستا هزاران نفر از مردم در سراسر آلمان نیز همزمان با سایر کشورهای اروپایی و امریکا با پیوستن به جنبش اعتراضی وال استریت در اعتراض به نظام سرمایه داری و مشکلات اقتصادی ناشی از آن تظاهرات کرده و این اعتراضات همچنان در کشورهای اروپایی ادامه دارد. تظاهرات کنندگان آلمانی نیز همچون معترضان جنبش وال استریت تغییر نظام سرمایه داری و جایگزین به جای سرمایه داری را خواستارند.علاوه بر برلین در فرانکفورت نیز دست کم ۶ هزار تظاهرات کننده با بر پا کردن خیمه های اعتراضی، تجمع خود را ادامه داده و تظاهرات هایی نیز در کولوگن، اشتوتگارت، مونیخ و دوسل دورف نیز برگزار شده است و این موضوع دامنه واستمرار این موج اعتراضی به نظام سرمایه داری در غرب را نشان می دهد و شکست اساسی در گفتمان نظام سرمایه داری و سیاست دولت های غرب بویژه آمریکا را بیان می نماید.
در واقع این موضوع واقعیتی است که چندی پیش رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با نگاهی واقع بینانه در خصوص تحولات منطقه و استمرار و ادامه این موج بیدار ساز در ایجاد تحولات بزرگتر نوید آن را داده بودند و هم اکنون پس از گذشت زمان و درک شرایط کنونی به شکل گیری خیزش و تحول در اروپا با فریاد «گفتن نه» به سیاست های کنونی غرب ونظام سرمایه داری می توان اشاره نمود. از این رو جنبش وال استریت نه تنها سیاست های دولت ایالات متحده را به چالش کشانده بلکه اشراف دقیق و عمیق رهبر معظم انقلاب اسلامی را در وقایع و تحولات منطقه ای و فرا منطقه ای بیش از پیش آشکار ساخته و همچون ماجرای نامه حضرت امام به گورباچف و پیش بینی صدای شکستن و فروپاشی شوروی ، سقوط نظام سرمایه داری را به ارمغان اورده است.
برهمین اساس در تبیین این موضوع به این فراز از بیانات رهبر فرزانه انقلاب می توان اشاره نمود که در اوایل سال جاری در هفته معلم و در بین معلمان کشور به این مسئله اشاره فرمودند که: «فقط این نیست که در کشورهای شمال آفریقا و منطقه ی غرب آسیا که امروز ما در آنجا قرار داریم، حرکات بیداری ای به وجود آمده باشد؛ این حرکت بیداری تا قلب اروپا خواهد رفت. آن روزی پیش خواهد آمد که همین ملتهای اروپائی علیه سیاستمداران و زمامداران و قدرتمندانی که آنها را یکسره تسلیم سیاستهای فرهنگی و اقتصادی آمریکا و صهیونیسم کردند، قیام خواهند کرد. این بیداری، حتمی است».
از این رو در کمتر از دو هفته از این تحلیل و نگاه راهبردی و عمیق در خصوص وقایع منطقه ای نگذشته بود که تجمع مردم اروپا در مخالفت با سیاست های نظام حاکم برجوامع اروپایی در اسپانیا انجام گرفت ؛ به گونه ای که هزاران نفر از ساکنین مادرید در کشور اسپانیا با وجود ممنوعیت به خیابان های این شهر آمده و اعتراض خود را نسبت به وضعیت نامطلوب اقتصادی و بحران بیکاری اعلام نمودند و هم اکنون در ادامه این موج اعتراض امیز به سیاست های نظام سرمایه داری، دیگر ملت های اروپایی نیز به میدان آمده و با این موج همراه گردیده اند و در مقطع کنونی جنبش وال استریت در قلب نظام سرمایه داری به هیجان و تپش درامده است. برهمین اساس موج اعتراض آمیز وال استریت در مقطع کنونی حاکی از بیداری و موج تغییرحتمی است که فروپاشی نظام سرمایه داری را ایجاد خواهد نمود.
چرا که سقوط شاخص های اقتصاد نظام های سرمایه داری ناکارآمدی و بی عدالتی اجتماعی در سطح کشورهای اروپایی را به دنبال داشته و مردم اروپا را با این واقعیت روبه رو کرده است که نود و نه درصد اقتصاد و ثروت ملی تنها در اختیار یک درصد از صاحبان قدرت در نظام سرمایه داری بوده که در نگاه عمیق به این ماجرا نیز می توان به کمک های مالی واقتصادی به رژیم غاصب صهیونیستی و تحمیل جنگ های خاورمیانه و اشغال عراق و افغانستان اشاره نمود که تنها به منظور جلب رضایت لابی های قدرت که همان سرمایه داران صهیونیزم می باشند به هدفی دیگر در سیاست های سران نظام سرمایه داری نمی توان اشاره نمود. لذا هم اکنون اعتراضات به نظام سیاسی در امریکا با نود ونه درصد از بخش ها و اقشار مختلف مردم امریکا همراه گردیده است.
موضوعی که در آغازین روزهای شکل گیری جنبش وال استریت تنها اعتراضی اجتماعی و به عنوان فریاد اقلیت ناهنجار در جامعه امریکا ارزیابی می گردید لیکن هم اکنون با توجه به گسترش این اعتراضات و سرکوب از سوی سران نظام های سرمایه داری، ماهیت سیاسی این تجعات را بیش از پیش آشکار می سازد.برهمین اساس در یک نگاه دقیق به این واقعیت می توان اشاره نمود که جنبش وال استریت که هم اکنون در سطح جوامع اروپایی نظام سرمایه داری غرب را به چالش کشانده است حاکی از شکست سیاست های کنونی غرب و نظام سرمایه داری می باشد که صدای فروپاشی نظام سرمایه داری را به گوش می رساند.
علی قاسمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست