سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

از کفپوش لیز اتاق خواب دوری کنید


از کفپوش لیز اتاق خواب دوری کنید

۱۵ پیش شرط برای یک خواب عمیق

کمی دست نگه دارید، لیوان آب و قرص خواب را کنار بگذارید. شاید راه‌حل بسیار ساده‌تر از فرو دادن یک قرص تلخ با انواع و اقسام عوارض باشد. این مطلب درباره این راه‌حل‌هاست که شاید به کار شما بیاید...

تلویزیون و به هم ریختن سیکل خواب: نگاه کردن به تلویزیون قبل از خواب نه تنها نمی‌تواند لالایی برای شما باشد که بررسی‌ها نشان داده سیکل خواب شما را هم به هم می‌ریزد، مغز شما را بیدار می‌کند و باعث می‌شود نتوانید خواب عمیقی داشته باشید. کسانی که قبل از خواب تلویزیون نگاه می‌کنند از کسانی که قبل از خواب تلویزیون نگاه نمی‌کنند دیرتر به خواب می‌روند و احساس خستگی‌شان در روز بعد بیشتر است.

نور طبیعی: اتاق خواب باید نور طبیعی داشته باشد و نورهای قرمز، سبز نزدیک به فسفری، بنفش و... می‌توانند باعث اختلال در خواب شما شوند.

تهویه: اگر هوای اتاق خوابتان بسته است باز هم خواب راحتی نخواهید داشت. سعی کنید فضایی را فراهم کنید که هوا در اتاق خوابتان جریان داشته باشد.

نظم: خوابیدن در اتاق شلوغ می‌تواند خواب شما را ناآرام کند پس تا جایی که می‌توانید قبل از خواب به اتاقتان نظم و ترتیب بدهید.

سروصدا: درست است که نمی‌توان جلوی سروصدای فضای بیرون را گرفت اما می‌توان تا حدودی آن را کنترل کرد. استفاده از شیشه‌های دوجداره، پرده‌های ضخیم و حتی موسیقی آرام که در فضا وجود دارد می‌تواند به شما آرامش لازم برای خواب را بدهد.

رنگ دیوارها: تا جایی که می‌توانید از رنگ‌های روشن و براق مثل قرمز و نارنجی برای دیوارهای اتاق خواب استفاده نکنید و از رنگ‌های مات و پاستلی که آرامش بیشتری می‌دهند استفاده کنید.

رنگ کف: شاید تعجب کنید اما بررسی‌ها نشان داده افرادی که در اتاق‌هایی با کفپوش‌های لیز می‌خوابند خواب ناآرام‌تری از دیگران دارند. کاشی، ‌سنگ مرمر و گرانیت از جمله این موارد هستند. اگر کفپوش اتاقتان از این مواد است راه چاره می‌تواند انداختن قالیچه‌هایی در کف اتاق باشد و اگر هم در فکر تغییراتی در خانه هستید بهتر است کف اتاق خوابتان چوبی باشد یا آن را موکت کنید.

فضای تخت: بسیاری از افراد خواب آرامی ندارند چرا که تختخوابشان مناسب نیست. شاید شما به ظاهر یا از سر اجبار به تختخوابتان عادت کرده‌اید و خوب که دقت کنید می‌بینید در طول شب چند بار به خاطر برخورد با لبه‌های تخت یا کم‌ بودن جا از خواب می‌پرید. پس اگر می‌خواهید خواب آرامی داشته باشید یک بازنگری درباره تختخوابتان هم داشته باشید.

بخارشوی کردن رختخواب: مرطوب بودن رختخواب و فضایی که در آن می‌خوابید یکی از عوامل بی‌خواب کردن شماست پس اگر می‌خواهید خواب راحتی داشته باشید به هیچ‌وجه رختخوابتان را بخارشوی نکنید.

تشک نو: شاید به نظر خرج هنگفتی بیاید اما اگر تشک راحتی نداشته باشید در طول زمان نه‌تنها خواب راحت را از دست می‌دهید که به انواع و اقسام بدن‌دردها دچار می‌شوید. پس حداقل به فکر پس‌انداز و خرید یک تشک راحت باشید.

بوی مطبوع: استفاده از اسانس‌های طبیعی مثل اسطوخودوس و اسانس‌هایی که می‌دانید به آنها حساسیت ندارید هم می‌توانند حس بویایی شما را طی خواب نوازش کنند و خواب راحت‌تری را برایتان رقم بزنند. خصوصا اگر در خانه‌ای قدیمی با بوی رطوبت زندگی می‌کنید یا هرازچندگاهی از فضای بیرون بوی بدی به مشامتان می‌رسد.

دوش آب‌گرم: گرفتن دوش آب‌گرم دمای بدن شما را هنگامی که زیر آب هستید بالا می‌برد اما وقتی از حمام بیرون می‌آیید بدن شما شروع به از دست دادن حرارت می‌کند و با پایین آمدن دمای بدنتان احساس خواب در شما بیشتر می‌شود.

تاریکی کامل: خوابی راحت‌تر و عمیق‌تر است که در فضای تاریک‌تر باشد. پس تا جایی که می‌توانید روزنه‌های نور را کور کنید، زیر نور چراغ‌خواب نخوابید و اگر لای چشم‌هایتان باز می‌ماند و خواب خرگوشی دارید بهتر است از چشم‌بند استفاده کنید.

جوراب بپوشید: برخی بررسی‌ها نشان داده پوشیدن جوراب می‌تواند به خواب راحت کمک کند. شاید علت آن بالا بردن درجه دمای بدن باشد مخصوصا اگر فرد سرمایی‌ای هستید.

ساعت را فراموش کنید: قبل از خواب ساعت را کوک کنید اما وقتی به رختخواب رفتید برنامه‌ریزی و دیر و زود شدن‌ها را به فراموشی بسپارید و سعی کنید تنها به ضربان قلبتان گوش دهید نه نجواهای سرتان!

ترجمه سیما روشن

منبع: besthealthmag.com